Tek Traktörle Çiftçilik Yapmanın Zorlukları

aslinda 2. traktoru almak level atlamak gibi birsey. bundan sonra daha buyuk oynamanin baslangicidir. cesaretli olmak lazim. hurdalarla da uğrasilmaz, yeni traktorler alip, sorunsuzca iş yapmak gibisimi var. tarlamiz yeterince varsa veya cevrede icar ile islenebilecek yerler varsa, hesabimizi ona göre yapip isimizi bir adim daha ileriye tasimaya calismamiz lazim.

aslinda 2. traktoru almak level atlamak gibi birsey. bundan sonra daha buyuk oynamanin baslangicidir. cesaretli olmak lazim. hurdalarla da uğrasilmaz, yeni traktorler alip, sorunsuzca iş yapmak gibisimi var. tarlamiz yeterince varsa veya cevrede icar ile islenebilecek yerler varsa, hesabimizi ona göre yapip isimizi bir adim daha ileriye tasimaya calismamiz lazim.

paylaşım yaptığın video için teşekkürler,
hiç şikayet etmeden işini nasıl takip ettiğini ve hedeflerini anlatmış,
tüm çiftçilerimize örnek olur.
inşaAllah

Ford transit vb. araçlar her zaman için iyi bir iş olur. Özellikle bizim gibi şehirde ikamet edip sık sık tarla bahçe için ilçe/mahalleye gidenler için değerlendirmek gerekirse;
Her türlü Gübre, tohum, ilaçlama, kaliteli mazot arızalanan makine parçaları ve üretici kartın geçtiği işletmelerin en kolay bulunabileceği Şehir ve merkezi yerler olmuştur.
Şehir dönüşünde bu gibi ihtiyaçlar temin edilir, gerektiğinde arazinin varılabildiği yere kadar da varılarak traktöre takviye yapılır.
Dönüşte de arazide, bahçe ve bağda her türlü yetişen ürünler, hayvansal gıdalar vb. araca yüklenerek getirilir. Şehirden piyasa daha kolay takip edilir. Piyasasını bulan ürünler piyasaya arz edilerek aradaki aracılar kaldırılır.
Aracın kullanımı pratik ve zaman merhumu olmadığından yerine göre işini de görürsün. Bu zevk meselesinden öte birazda maddiyat meselesidir. Durumu birazın üzerinde olanlar için tavsiye edilecek bir durumdur.

Merhabalar çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Senelerce tek traktör ile yeri geldi otomobil gibi yeri geldi pick-up gibi kullandık. 2 yıl önce 3085 4x4 traktörün yanına dedemin ATV istemesi üzerine ATV parasına 550 üniversal aldım.
Sonra birde L200 aldık.
Bu zamanda kadar boşu boşuna eziyet çekmişiz. Her çiftçi arkadaş bizim gibi hayvancılıkta yapıyorsa kesinlikle pick-up şart.
Sonra universalı 8073 steyr ile değiştirdik.
Herkese ısrarla tavsiye ederim

Merhabalar çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Senelerce tek traktör ile yeri geldi otomobil gibi yeri geldi pick-up gibi kullandık. 2 yıl önce 3085 4x4 traktörün yanına dedemin ATV istemesi üzerine ATV parasına 550 üniversal aldım.
Sonra birde L200 aldık.
Bu zamanda kadar boşu boşuna eziyet çekmişiz. Her çiftçi arkadaş bizim gibi hayvancılıkta yapıyorsa kesinlikle pick-up şart.
Sonra universalı 8073 steyr ile değiştirdik.
Herkese ısrarla tavsiye ederim
inbound6695392367626734568.jpg