Tek fren yapmanın zararı varmı

Ynt: Tek fren yapmanın zararı varmı

Tek fren sık sık kullanırım bi zararını görmedim

bende sık sık kullanırım özellıkle tarla sürerken faydası oluyor bu gune kadar da hıc zararını gormedım 265 s ıle 13 yıl kulandım bazı tarlalar cok yana egımlı oluyor zorda olarak o kısımlarda cok kullanıyorum

tek çeker kullandığım zamanlarda özellikle nadas ederken daralan avlumalarda kullanırdım. şimdi çift çekerde kullanmıyorum. power reverser özelliği olunca kolayca ileri geri yapıyorum gerek kalmıyor.

tarla işlerken kullanmanın zararı olmaz bence, fakat arkanda yüklü römorkla hızlı giderken veya rampa aşağı arkanda römork varken kullanma kesinlikle, motor anında kıç atar, arkadaki arabada gelir traktörün üstüne biner Allah korusun...

Arkada Mibzer olduğun da genelde dolu oluyor babam yapma der yük çok çünkü jantı patlattırırsın diyor.az bas şu fren e diyor.. Normaldeyken bi zarar olacağını düşünmüyorum kısa alanlar da dar yerlerde dönüşler için tek fren siz olmaaz...

zararı vardır olmaz olurmu.komsuda 640 vardı elden aldılar adam tarla sürerken elgazıyla sürmüş tek firen kullanmıs dönüşlerde balata bitik.bunlarda ondan aldı motoru arkada 2 araba buğday vardı traktörün frene bi dokundu makasladı romork.tek fren kullanıosan balatasına baktırcan.

furkan efendibeyoğlu link=topic=49562.msg490441#msg490441 date=1323951598' Alıntı:
jant nasıl patlıyor?
Jantı Çembere tutturan yerler catlama yapıyor onlar da bahsediyor yani...

zararı var tabi ben tarla sürerken yanımda 768 steyr vardı bi yaptı ön tekerin poryasını kırdı 5 dk sonra olsun temiz olsun...

tek fren tarlada kullandıktan sonra pek sorun çıkarmaz ama işi bittikten sonra pedalları birleştir bizim komşu köyde öğretmen 285 le takla attı bayır aşa inerken pedalları birleştirmemiş tek frene basınca savurmuş arkasında pulluk wardı kurtulamadı adam :(

evt tarlada bağda sorun olmaz hatta işini kolaylaştırı ama düz de çok tehlikeli. onun içi iş bittikten sonra birleştirmek lazım. biz bağları sürerken sürekli sol tek freni kullandığımızdan o biraz daha aşağıda tutuyor. o bile bazen frene bastığımızda motorun sola çekmesine neden oluyor...

sinan1 link=topic=49562.msg491815#msg491815 date=1324064054' Alıntı:
tek fren tarlada kullandıktan sonra pek sorun çıkarmaz ama işi bittikten sonra pedalları birleştir bizim komşu köyde öğretmen 285 le takla attı bayır aşa inerken pedalları birleştirmemiş tek frene basınca savurmuş arkasında pulluk wardı kurtulamadı adam :(
Hukukcu_Efe link=topic=49562.msg491823#msg491823 date=1324064406' Alıntı:
evt tarlada bağda sorun olmaz hatta işini kolaylaştırı ama düz de çok tehlikeli. onun içi iş bittikten sonra birleştirmek lazım. biz bağları sürerken sürekli sol tek freni kullandığımızdan o biraz daha aşağıda tutuyor. o bile bazen frene bastığımızda motorun sola çekmesine neden oluyor...

Dediğiniz gibi, tarla işleri haricinde pedalların birleştirilmesi gerekli. Fakat çoğu zaman sağ ve sol fren aynı ayarda tutmadığından birleştirme işini yaparken ayarlarını da bir gözden geçirmek gerekli ki ikisi de denk tutsun. Aksi takdirde traktör yine tek frene basılmış gibi sağa veya sola çekecektir. Eğer ayar yapılmamış veya yapılamıyorsa, ayak birleştirilmemiş olan iki fren pedalının ortasına,pedalların ikisine birden komuta edecek şekilde basıldığında, fren esnasında ayak ile de ayar yapılabilir ama bu iş için acemi kullanıcı olmamak gerekir. :)

aynı olay bizim yan köydede yaşandı rampa aşağı inerken Fren balataları ayarsızimiş vites değiştirmek istemiş traktörü vitese geçirememiş traktör hızlanınca frene başmış t traktör bir taraf çekmiş köprüden aşağı uçmuş şöför hayatını kaybetmimşdi ailesinde ciddi sakatlklar vardı DİKKATLİ OLMAK LAZIM ALLAH KAZADAN BELADAN SAKLASIN

evet tarlada pek sorun olmaz ama yolda baglmayı unutma.bende başakla rampa inerken fren pedalları kendiliginden açılmış görmedim bi dayandım frene hemen attı traktör arkayı azdaha deviriyodum allah korudu.

aynen dediğin gibi bizim td65s nin fren solda takılı kalmış bi türlü bağlayamadk 2sine yapışmış gibi vuramıyormda çekiçle falan başka yerlere çarpıyor 3 4 aydır tek frenle idare ediyorz hep ortaya basıyorz. sorun çıkarmıyor arkada yüklü çok bugday ayçiçeği taşıdık ama bi sorun çıkarmadı acemiliye gelmez. çok sakat her an göt atabilrde bilinçli kullancı olmak lazm.