TD85D ye intercoler taktırmak istiyorum !!!

Ynt: TD85D ye intercoler taktırmak istiyorum !!!

marmara591 link=topic=46732.msg445070#msg445070 date=1316297707' Alıntı:
sevgili güzel kardeşim kardeşlerim , tecrübelerime dayanayarak ve yaşamış olarak yazıyorum bunları ; SİZ SİZ OLUN TRAKTÖR OLSUN ARABA OLSUN BİR ŞEYİN FABRİKA ÇIKIŞINI BOZMAYIN. intercooler olayına gelince senin traktörünün turbosu ile şimdi çıkan intercooler lu traktörlerin turbo emiş oranlı farklı ve pompaları neden turbonun emdiği hava birde intercooler radyodöründen geçecek öyle gidecek motora bunun için şu an kullanılan turbolar farklı ayrıyetten radyötör fanında yetersiz kalacak daha çok hava lazım petek 1 ken 2 yada 2 ken 3 olacak klima da varsa. vede enjektörleride farklı SAKIN AMA SAKIN traktörünüze sonradan intercooler taktırma orijinalini bozma iyi olsun derken başka sorunlarla karşılaşırsın hiç gerek yok.
güzel kardeşim bilmediğin birşeye yorum yapmak çok saçma senin yaptığın gibi turbo farklı felan diyorsun sen kaç kere td90d ve td85d nin turbosunu gördün soruyorum sana. pompa konusunda pompa değişik derken komple değiştirmediler pompanın biraz daha basınç güçünü artırdılar, pompa olayını sorun ediyorsun hiç sorun etme,emin olki td85 üzerindeki pompa td90dan çok daha güzel, turbodaki emiş olayı ise emiş gücünü ayarlamak ustanın elindedir. ve birde şu varki demişsinki TURBONUN EMDİĞİ HAVA BİRDE İNTERCOOL RADYATÖRÜNDEN GEÇEÇEK demişsin radyatör fanı dedin olayı yine bilmediğin yere konuşmuşsun İNTERCOOL PAKETİNDE BULUNANLARDAN HABERİN OLMADIĞI İÇİN, içerisinde hava filitresi yeni tip borular yeni tip aspirasyon hortumu yeni tip fanın kanat sayısı fazlalaştırılmıştır. motorda kesinlikle hararet olayı felan olmuyacaktır, enjektörler konusuna gelince pompanın basınç güçü artıldığı için enjektörlerin delikleri biraz daha kalın bana sorulursa gereksiz birşey olduğunu söyleyebilirim o pompanın farklılığı çünkü pompanın basınç güçünü artırmış ama pompanın pistonlara gönderdiği mazot fazla geldiği için traktör yakamıyor ve oda traktörden siyah duman olarak geri çıkıyor. diyecem şuki intercool olayını bu traktörlere taktırırken hiç düşünmene bile gerek yok, (NEW HOLLAND YETKİLİ SERVİSİ- YOZGAT)

td90 ' ı inceleme fırsatım olmadı sen o traktörü incele td85 ile farklarına bak kararını ver
şarklılı18 link=topic=46732.msg445136#msg445136 date=1316340876' Alıntı:
daha düşünüyorum kardeşim karar aşamasındayım :)doğru duyduğuma göre en az 5 hp fark ettiriyomuş , ama benim çekindiğim taraf pompa flan farklı olabilirmiş bide orjinali bozulucak tabi parası kolay abi bizde memnun olmayanı duymadık daha :) valla kafam karıştı bi yöndende haklısın dediğin doğru şaşırdım bende valla

arkadaşım bende td 80 var orijinal gayet güzel interkooler cok güzel amaaa ben bu traktörü almadan bende 80 66 vardı kız gibi tertemiz duramadım buna tam orijinal turbo taktırdım malesef verdiğim para boşa gitti hiçbir fayda göremedim ayrıca bende mekanik ustasıyım sana dostca tavsiyem kesinlikle aracına orijinal olmayan hiçbir şey takma taktırma benim gibi pişman olursun saygılar

güzel kardeşim git o parayla mazot al bencede orjinali bozma neyse o 2000 az degil 500 lt mazot eder hemen hemen güçç*-*

gezegen link=topic=46732.msg445981#msg445981 date=1316543780' Alıntı:
güzel kardeşim git o parayla mazot al bencede orjinali bozma neyse o 2000 az degil 500 lt mazot eder hemen hemen güçç*-*
2 varil yapar :D ben onunla bütün sezonu yarı yaparım hemen hmen 2 traktörle , ama ben geri durdum çünkü orjinalini bozdurmayacağım her ne kadar orjinal intercol düşündüysemde karış-*-s

sevgili arkadaşım turbo taktırmak başka bir şey intercoll başka bir şey zaten turbo olmayan bir motora intercoll takılmaz bir ay oluyor 70 4wd turbo erkunta taktırdım gerçi ağır yükte denemedim ama normalde perfonmansı arttı motor eskisi gibi kasma yapmıyor bu demekki güçte farkedecek saygılarımla

şarklılı18 link=topic=46732.msg446022#msg446022 date=1316547748' Alıntı:
2 varil yapar :D ben onunla bütün sezonu yarı yaparım hemen hmen 2 traktörle , ama ben geri durdum çünkü orjinalini bozdurmayacağım her ne kadar orjinal intercol düşündüysemde karış-*-s
ok-*-s ok-*-s en iyisini yapıyosun derim ok-*-s

qarizmatiqa link=topic=46732.msg450020#msg450020 date=1317590356' Alıntı:
büyük ihtimalle taktırmayacam kardeşim daha tam kararını veremedim arayıp konuşacağım araştıracağım yerler var çok yararı olmasına rağmen taktırmayacak gibiyim çünkü traktörün orjinalliği söz konusu cçr-*-s

satarken alan adamın hoşuna bile gider :D birkaç yıl içinde satmayı düşünmüyosan taktır bence tıpkı arabaya lpg sistemi taktırmakla taktırmamak arasında kalmak gibi bir durumdasın

ben 2011 td 95 4*4 taktırdım çok memnunum önce çiftte falan bayılıyodu şimdi bayılma falan kalmadı çok süper oldu tavsiye ederim ama hava filtresi berbat yenilerin

Hava soğukken birim hacimdeki molekül miktarı fazladır.Silindire verilen hava soğuk olduğunda silindirin içine daha fazla oksijen sığabilir ve bu şekilde verim artırılarak daha fazla güç elde edilir.intercooler girişte havayı soğutarak silindirlerde sıkışan karışımın istem dışı , üst ölü noktaya varmadan yanmasıyla oluşan performans kaybını önlemeye yönelik bir eklentidir. Üst ölü nokta ve civarında gerçekleşmeyen yanmalar hem motoru sarsıntılı yapar hem de motor verimini düşürür.kısaca faydaları 1) performans artar. 2) yakıt azalır 3)motorun ömrü artar. Kesinlikle ve kesinlikle faydasını görürsün.Yeni çıkan traktörlerin hemen hemen hepsinde var.Yakıtta en az %10 tasarruf sağlarsın.1-2 sezonda kendini amorti eder. Tavsiyem yetkili servisine taktır.Çünkü intercooler petekleri her traktörde farklı.

chekirge link=topic=46732.msg462720#msg462720 date=1320026663' Alıntı:
Hava soğukken birim hacimdeki molekül miktarı fazladır.Silindire verilen hava soğuk olduğunda silindirin içine daha fazla oksijen sığabilir ve bu şekilde verim artırılarak daha fazla güç elde edilir.intercooler girişte havayı soğutarak silindirlerde sıkışan karışımın istem dışı , üst ölü noktaya varmadan yanmasıyla oluşan performans kaybını önlemeye yönelik bir eklentidir. Üst ölü nokta ve civarında gerçekleşmeyen yanmalar hem motoru sarsıntılı yapar hem de motor verimini düşürür.kısaca faydaları 1) performans artar. 2) yakıt azalır 3)motorun ömrü artar. Kesinlikle ve kesinlikle faydasını görürsün.Yeni çıkan traktörlerin hemen hemen hepsinde var.Yakıtta en az %10 tasarruf sağlarsın.1-2 sezonda kendini amorti eder. Tavsiyem yetkili servisine taktır.Çünkü intercooler petekleri her traktörde farklı.
Teşekkürler ... Çankırı servisiyle görüştüm arkadaşlar babamda taktırmayı istiyo , ben traktörün orjinalliğini bozdurmayalım diye taktırma taraftarı olmamaıştım ama babam istediği için ilk bahar taktırıcaz , orjinalini fabrikadan td90d lerin intercooler setleri varmış komple sağ tarafa akü tablasına kadar içinde bulunuyomuş onlardan sipariş edicez , serviste gelip takarız dedi