ShyraXx link=topic=69776.msg795545#msg795545 date=1384629962' Alıntı:
toprak yapınıza bağlı ama 5 li çok sıkıntı olur. eğer toprak kumsal değilse 3 lü ideal. 4lü takarsanız td 65 şöyle kötü böyle kötü dersiniz balataların göbeklerini yer vs arızalar çıkar.
ben çok hafif topraksa 4 12 eger normal topraksa 3 lü pulluk kullanıyorum. traktörün gücüne göre ekipman takarsanız hiç sıkıntı yapmaz. çekişi kötü diyen arkadaslar var alakası yok 65 beygir traktöre göre çekişi çok iyi. yenilerini bilmem bizde 2010 model td65 d var. memnunum. boşta asfalt yolda km de 50 kuruş civarında yakıyo. tarlada da yaptığı işe göre yakıtı uygun. boşta yakar diyenlere pek kulak asma bn yonca çevirme işinde biçme işinde kullanıyorum. pancar arası sürüyorum yakıtı güzel. kalın teker tavsiye etmem kalın teker çok yakmasının sebebi.
285 le kıyaslayanlar olmuş lütfen ezbere konuşmayın 285 td65 4x4 ün yanından geçemez. tek çeker sonuçta bi patlatmayı onun yarısı kadar anca batırıp çekebilir burda hepsi gözümüzün önünde.
ağır işte kullanmıycaksan ideal traktör. 5li takıcam dersen hiç alma. çok sıkıntı yaşarsın balatalardan.