Td65 ses

Selamun aleyküm td65d 2015 traktorum var yokuş cikarken 3ün 3 veya 3 ün 4 vitesiyle veya 2 ciksrken 1400 1800 devir arasi bir ses geliyo sadece yokuş cikarken gaza yuklenince 2000 e gelince kesiliyor motordan veya sanzimandan bilmiyorum boyle sorunu olan varmi

Yok usta o ses şanzıman dan geliyor ,
Düzde , genelde hafif veya rampa yukarı büyük viteste 1500,1800 devir arası yapıyor arka taraf şanzıman tarafından geliyor . Bende de oluyor zararlı olmadığı için pek aratirmadim , turbo açma evresindemi oluyor diye bazen düşünüyorum .
Yani motorun kendinden

O ses arka diferansiyelden gelir zamanla aşınan diferansiyel boşluk yapıyor açıp bakılması gerekiyor. Ama arıza vermesi baya uzun sürüyor. 4 5bin saatlerde başlıyor o ses td 65 75 90larda daha çok oluyo

O ses arka diferansiyelden gelir zamanla aşınan diferansiyel boşluk yapıyor açıp bakılması gerekiyor. Ama arıza vermesi baya uzun sürüyor. 4 5bin saatlerde başlıyor o ses td 65 75 90larda daha çok oluyo
Hayır saat fark etmiyor 3 binde benim motor kaç senedir de var düşük saattede yapıyordu , ben yapısından diyorum

Benim traktordede var ayni sknti. Singirti gibi bi ses levye ileri konumda vites bosta birakincada yapiyor o sesi levyeyi bosa alinca kesiliyor.