TD110, TD100, TD90 NERDEYSE BEDAVA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: TD110, TD100, TD90 NERDEYSE BEDAVA

fetullah aksu link=topic=74938.msg884318#msg884318 date=1398535205' Alıntı:
teşekkür ederim taksitler peşpeşe 4 ayda hepsi bitecek.eğer beş yılın sonunda 90 da kalacaksa size baya ucuza gelmis :)
bizm td 100 abi 2020ye kadar 102yı buluyor.

Aslında Traktör finansal açıdan değerlendirildiğinde gerçekten biz çiftçiler kötü bir yatırım , özellikle banka kredisi vb finansal enstümanlar ile alındığında.
Vade sonunda çok yüksek bir enflasyon vs olmazsa , ona sahip olmak için ödediğimiz değerden fiyatı çok aşağılarda oluyor.
Fakat iş ve kapasite arttımına ihtiyaç varsa , eski makina sizin işinizi görmüyorsa alınması dolaylı yoldan karlı oluyor bizim için. Ona sahip olmak için verdiğimiz parayı diğer yollardan elde etme şansımız doğuyor.
Hesap noktası burası bence.

hüseyinaslan link=topic=74938.msg884313#msg884313 date=1398534603' Alıntı:
abı bizede 90 a geldi. Ama pahalı gıbi. 5 seneye bölündü seneye başlıyor
hüseyin kardeş daha öncede senle konuşmuştum bizde td110 d yi 91 e almıştık 2014 model

massey_288 link=topic=74938.msg886132#msg886132 date=1398953071' Alıntı:
hüseyin kardeş daha öncede senle konuşmuştum bizde td110 d yi 91 e almıştık 2014 model
evet konusmustuk insan kulagına bir seyler gelince sessiz kalamıyor. pesinatın daha 10 bin lirası duruyor. siz nasıl almıstınız?

hüseyinaslan link=topic=74938.msg886139#msg886139 date=1398953624' Alıntı:
evet konusmustuk insan kulagına bir seyler gelince sessiz kalamıyor. pesinatın daha 10 bin lirası duruyor. siz nasıl almıstınız?
önden 285 s vardı 1999 model tek çeker kabinsiz onu verdik geriside banka kredili td100 üde peşin para 78 bin tl ye almıştık kabinli 4 çeker

abi bu bayiler zaten çogu aklında tilkiler var 2 sene önce traktörü degiştirmeye gittik adam bizim traktörü ilk 28 bin dedi üste 30 daha istedi 5065e ye internette baktım 55 bindi hani bi yandan veriyolar bi yandan kasıyolar yani bayiler para kazanmak için elinden geleni yapıyolar bana kalırsa

Konuyu biraz okudum nereden nereye gelmiş sadece şunu söylemeden edemeyeceğim ağzı olan konuşuyor diye bir söz var toplumumuzda bizim forumda toplumun bir kesiti olduğuna göre hoş görmek lazım hata yapanlarda hatalarını fark edip düzeltirlerse veya en azından aynı hatalarını bir daha tekrar etmezlerse bile bu bizler için bir kazançtır. Bir arkadaşımızı da kazandık diyebiliriz.Burada bir arkadaşımız dikkatli olun aldatılmayın demek istemiş ama sözcükleri iyi seçemediği için istenmeyen bir durum oluşmuş. Bir dahaki konuda dikkatli olur gider birbirimii kırmaya gerek yok.
Konu ile ilgili olarak forumdaki bayi arkadaşlar daha iyi bilir gerçi ama; sıfır traktörlerin bayiye bir geliş maliyeti vardır, kdv si nakliyesi vs. bayinin traktör satış sayısına ve fabrikaya olan ödemesinin vade süresine ya da peşin olmasına göre traktörün bayiye olan maliyeti değişecektir. Velev ki maliyetine verse bile yıl sonunda bayilerin fabrikadan aldıkları %2 civarında(NH için söylüyorum) bir primleri var bu prim bile bayiye kalsa yapılan satıştan zararı olmuyor bayinin. Velhasılı aynı traktörün fiyatı bölgeye göre 8-9 bin değişebilir. İzmir ' deki bayinin Manisa ' ya mal satmadığını da bilin birbirlerini çiğnemiyorlar o yüzden gerçek fiyat bölgenizdeki bayinin fiyatı, başka bayilerin fiyatları ölçü olmuyor. Kafana uyarsa basıp parayı alacaksın uymazsa çok fark varsa 1 yaşında garanti kapsamındaki 2. el traktörlerde sıfır yerine alınabilir.

Yerli modellerde ben kar marjının çok fazla olduğunu düşünüyorum.yazın fuarda bir arkadaş 90lık caseye pazarlık yaptı bende yanındaydım.anlaştılar.sabah motoru almaya gidecekti .akşam baktım eve nh td 100 gelmiş .sordum aynı paraya vermiş bayi

ARKADASLAR BAYİ İLE GÖRÜŞÜP KONUSTUK GECEN GÜN TRAKTÖR SAHİPLERİNİN FATURALARINI GÖSTERDİ GERCEKTENDE UYGUN FİYATLARDA VERİLMİŞ AMA BAYİ TOPLU VE PEŞİN ALIMLARDA YARDIMCI OLMUS VADELİ ALIMLARDA YİNE AYNI FİYATLA GECERLİ. BAZI HAVA YAPMA MERAKLISI KİŞİLER DÜŞÜK FİYAT ALDIK DİYE ORTALIGI BENİDE DAHİL KARISTIRMISLAR. DÜŞÜK OLMASININ NEDENİDE OPSİYON OLARAK EKSİKLERİ OLDUGUNDAN KAYNAKLANMIS. HEPİNİZE TESEKKÜR EDERİM.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt