td100d kökboğaz atımı (part3)

Ynt: td100d kökboğaz atımı (part3)

newholland_7066 link=topic=63778.msg719353#msg719353 date=1363421561' Alıntı:
arkadaşım yakıt durumu nedir traktörün? Çevrede ki diğer markalarla kıyaslama yapmışınızdır?
denedik desem yalan olur traktör daha 80 saatte yeni aldık böyle hafif işlerde kullanıyoruz zaten sadece ilaç gübre ekim falan yapmak için aldık

zafer ozan link=topic=63778.msg719412#msg719412 date=1363432046' Alıntı:
kolay gelsin, bereketli olsun .samet kardeş 5 resimdeki kökboğazı hastalığı başlangıcımı,yoksa pasmı.ınputu tek seferde atıp sonuç alıyormusunuz,2ci ilaçlama yapıyormusunuz
sağolun teşekkür ederim kökboğaz başlangıcı ve septorya denilen hastalık var pas mayıs ayında gözükür normalde input bi defada sonuç verir muadilleri 2 defa kullanmak gerekli oluyo bi yıl bizde ucuz diye aldık makber hektaşın ilacı iki defa kullanmak zorunda kaldık

Kolay gelsin. Kaliteli ve de pahalı ilaçlar kullanmışsınız.Kökboğaz için Input, Yabani yulaf ve diğer sivri yapraklı otlar için Axsial ve bir de geniş yapraklı otlar için de orada görünen bir ilaç daha var. Bunların üçünü de karıştırıp kullanmak ilaçların etkileri açısından bir sorun yaratmıyormu? Ziraatçi arkadaşların önerileri ilaçların etkilerinin azalmaması için ayrı ayrı uygulanmaları yönünde oluyor.

768 link=topic=63778.msg719468#msg719468 date=1363441728' Alıntı:
Kolay gelsin. Kaliteli ve de pahalı ilaçlar kullanmışsınız.Kökboğaz için Input, Yabani yulaf ve diğer sivri yapraklı otlar için Axsial ve bir de geniş yapraklı otlar için de orada görünen bir ilaç daha var. Bunların üçünü de karıştırıp kullanmak ilaçların etkileri açısından bir sorun yaratmıyormu? Ziraatçi arkadaşların önerileri ilaçların etkilerinin azalmaması için ayrı ayrı uygulanmaları yönünde oluyor.
ilacı üreten firmaların mühendisleriyle konuşarak karışım kullanıyoruz yani bir birini daha az kesen ilaçlar kullanmaya dikkat ediyoruz bi sıkıntı olmadıgını söyledi mühendisler :)

samet teşekkür ederim.kökboğazı hastalığı için ilaç atan arkadaşlar.eskişehirde ınputun erken olduğunu boğumdan sonra atılması gerektiğini söylüyorlar,kök boğazı için erkencilik diye zaman sınırı varmı.bayilerden ınputu istediğimde BASF tocato yu öneriyorlar, tocato kullanan arkadaşlar farkı varmı .

zafer ozan link=topic=63778.msg719560#msg719560 date=1363452324' Alıntı:
samet teşekkür ederim.kökboğazı hastalığı için ilaç atan arkadaşlar.eskişehirde ınputun erken olduğunu boğumdan sonra atılması gerektiğini söylüyorlar,kök boğazı için erkencilik diye zaman sınırı varmı.bayilerden ınputu istediğimde BASF tocato yu öneriyorlar, tocato kullanan arkadaşlar farkı varmı .
boğum derken bayrak yapragını mı kastettiniz tam anlamadım kök boğaz sıcaklıkla alakalı havadaki nem oranı ile oluşan bi hastalık çok sıcak zaman gerekmiyo bu hastalık için en garanti çözüm input ikinci defa kullanmak gerekebilir tucato atıldıgında

zafer ozan link=topic=63778.msg719564#msg719564 date=1363452832' Alıntı:
bayrak yapraktan ziyade ay olarak erken olduğundan
ay olarak kökboğaz şu anda geç bile kalınmaya başladı benim 120 dekar falan yerim kaldı hava şartlarından dolayı endişelenmeye başladım ilk 3 martta attıklarımda köklerinde hiç bir leke yok tertemiz siz ne zaman atmayı düşünüyonuz bu kökboğaz ilacını

biz bunu eskişehirde hiç kullanmadık,geçen sene bizim tabanda kalan arazilerden düzensiz yağışlar nedeniyle ekin sanki yuvak çekmiş gibi yattı.buralarda verim alamadık bize kök hastalığı olduğu geç kalındığı söylendi,busene havalar malum aynı duruma düşmemek için yapraklarda tektük semptorya lekeleri var,ben ilk fırsatta atmayı düşünüyorum.tocatoyla ilgili yazınız yarım kalmış.klavyem yavaş

zafer ozan link=topic=63778.msg719574#msg719574 date=1363453372' Alıntı:
biz bunu eskişehirde hiç kullanmadık,geçen sene bizim tabanda kalan arazilerden düzensiz yağışlar nedeniyle ekin sanki yuvak çekmiş gibi yattı.buralarda verim alamadık bize kök hastalığı olduğu geç kalındığı söylendi,busene havalar malum aynı duruma düşmemek için yapraklarda tektük semptorya lekeleri var,ben ilk fırsatta atmayı düşünüyorum.tocatoyla ilgili yazınız yarım kalmış.klavyem yavaş
bence ilk fırsatta atın ilaçlarınızı ve kesin çözüm isterseniz ikinci defa ugraşmam derseniz özellikle yağışların çok olduğu bi senede input derim ben kullandığım için kötü olsa kendim göre göre riske girmem