td100d ile saman sezonuna ön hazırlık :)

Ynt: td100d ile saman sezonuna ön hazırlık :)

delihan link=topic=66285.msg752945#msg752945 date=1371316652' Alıntı:
kolay gelsin benim işim işte bu :) yanlız böyle çok uğraştırır galiba traktörün arkasına takılan biçerle biçmişsiniz onunla biçince namluları birleştirmek lazım yoksa çok dolanırsınız tümosann nickli arkadaş bazı sorular sormuş cevaplayayım :) ben 50 hp lik steyr 8050 ile yapıyordum bu işi ama randıman alamadım o yüzden traktörü değiştim en az 60 bg olması lazım traktörün bide vitesinin yavaş olması lazım hızlı olursa makina çok sap alır buda traktöre zorlar balya makinasımı yoksa bumu iyidir diye sormuşsun balya samanı yapmadığım için bilmiyorum ama biz bu makinadan kullanıyoruz gayette memnunuz ama bunda traktörün orjinal kabinli ve klimalı olması gerek çünkü rüzgar bi tersten esince kabinsiz traktörde tozu komple şoföre veriyor mahvediyor o toz insanı orjinal kabinde olsa klimasız durulmuyor içinde camı açıyorsun bu sefer gine toz geliyor yani orjinal kabin klima en düşük 60 hp ve yavaş vites buçuk veya sürüngen vites şart bu işte :)
eyvallah abi güzel anlatmışşsınher şeyi ağzına sağlık klimada da bi sıkıntı fazla açarsan üşütüp hastalanabilirsin ona iyi dikkat etmek lazım

bizde harmak balya makinesi aldık bu sene konya daçalışıyor makine şu anda foto ve video atacam da pc nın düzeni bozuk bu ara uğraşamıyorum..

kolay gelsin güzel fotograflar
yalnız saman işine çiftçeker 100lük traktör biraz büyük gelmiş sanki
yakıt falan artabilir

tumosannn link=topic=66285.msg753008#msg753008 date=1371376102' Alıntı:
Anladım eyv saolasın, benım daha cok merak ettıgım konu ise balya makınesıyle bu makınenın arasında ne gıbı bır fark var bırde hangısı daha pahalı :S hangisi daha iyidir iş yonunden.. anlş-*s

balya makinası sapı balyeler bu toz saman yapar
balye makinasında traktör seri gidebilir saman makinası biraz yavaş gitmesine neden olur traktörün
iş yapma konusunda balye makinsı daha seri oldugu için daha avantajlı
sıfır balye makinalarının en ucuzu 45-50bin

saman makinası ve 2 römorku sıfır alsan 30-35bine alırsın
tabi saman makinasına birtanede küçük taşıyıcı traktör lazım oda 10bin olsa toplam maliyet nerdeyse balye makinasıyla aynı olur

saman makinası sıfır fiyatı 13 14 bin civarı römorklarla birlikte 30 bini bulur ama şöyle bi durum var hem saman makinan olacak hemde 2 römorkun olacak diğer türlü de balya makinasına götürp 35 bin verecen en ucuz yani hangisini seçmek istiyosan karar senin

YALNIZTÜRK_TR link=topic=66285.msg753338#msg753338 date=1371502010' Alıntı:
eyvallah abi güzel anlatmışşsınher şeyi ağzına sağlık klimada da bi sıkıntı fazla açarsan üşütüp hastalanabilirsin ona iyi dikkat etmek lazım
ona dikkat ediyoruz ya :)