'TD 110D kayış problemi'

Ynt: 'TD 110D kayış problemi'

Biz geçenyıl case jx90 aldık 3 ay öncesi servis traktörü çağırdı kalın kayış ve bütün kasnaklar değişti, traktör kılimalı komprasörsüz 2012 model.

Geçmiş olsun sıkıntılı bi durum. Zamanla bilyeleri dağıtabilir. Açıyı düzeltmeleri gerek. Ufak motordada böyle bi çaprazlık vardı kayışı gersen bilye dağılır gevşek bıraksak hararet yapardı. En sonunda bi gün dinamoyu kopardı attı yere. Sonrası malum tabi :)

enter link=topic=66936.msg759654#msg759654 date=1374300642' Alıntı:
abi fotoğraflardan ben mi yanlış görüyorum bilmiyorum ama şarz dinamosu açılı duruyor tam düz durmuyor ve kayış ,yatağının öndeki kısmına sürtüyor gibi fotolarda yanıltıyor olabilir , böylebir problem yaşamana üzüldüm en kısa zamanda hallederler işallah
Fotolardan bile beli şarj dinamosunun açısı paralel değil. Katılıyorum, problemin kaynağı büyük ihtimalle bu.

ufukk link=topic=66936.msg759858#msg759858 date=1374354719' Alıntı:
geçmiş olsun.
Bu tür hataları kabullenmek istemiyor insan , yepyeni traktör , belliki yeterince kalite kontrol yapılmamış , yeterince dikkkat edilmemiş , en basit anlatımıyla montaj ve dizayn hatası. Yerli üreticilerin bu özensizliğine kızıyor insan , 80-90 bin tl istemesini biliyorlar traktöre ama böyle basit denilebilecek hataları bu sebeple kabul etmek istemiyor insan. Bu resmen senin malını alan insana , tercih eden insana değer vermemektedir. Yanlış anlamayın bu sözğm sadece NH ' a değil , yerlilerin çoğunda benzer kusurlar var. Denizi geçip , derede boğuluyoruz resmen.

aynen abi. bi kucak para istiyorlar tamam, kabul istesin ama sağlam makina yapıcak hata çıktıysa da üzerinden 5 sene bile geçse bu tarz sorunlar kullanıcadan kaynaklanmıycak şeyler , kabul edip üstlenecekler, giderecekler

bizim td 100 de aynı şekilde klima kayış kaynağı karşılamıyor servis kit çıkartacak dedi ama bu ses gelme olayı çok canımı sıkmaya başladı 2000 devirin üstüne ötüyo klimayı kapatınca düzeliyor

ahmetdursun link=topic=66936.msg760949#msg760949 date=1374709229' Alıntı:
şimdi elimizdeki diğer traktörlerin kıymetini daha iyi anlıyorum:) 285 ve 80-66 kral traktörlermiş. iyi ki bu mereti alınca onlardan birini vermemişim...

80 66 mı 285 s mı kaldı elınde bırde hangısının cıfttı ıyıdı ve yakıtı hangısı camurda daha ıyı iş yapıordu hangısının kuyruk mılı kuvvetlıydı hangısının romorkculugu ıyıdı abı :S anlş-*s

tumosannn link=topic=66936.msg760960#msg760960 date=1374712667' Alıntı:
80 66 mı 285 s mı kaldı elınde bırde hangısının cıfttı ıyıdı ve yakıtı hangısı camurda daha ıyı iş yapıordu hangısının kuyruk mılı kuvvetlıydı hangısının romorkculugu ıyıdı abı :S anlş-*s

İyi ki vermemişim diyorum dikkatli oku:) şimdi ikiside duruyor. toprakta 285, yakıtta 80-66, çamurda mf dememi beklemeyin:)) kuyruk milinde 80-66. nakliye işinde de yine 285 daha serii.
vel hasıl bunlar kardeş gibi yardımlaşarak her işin üstesinden geliyorlar... aslına bakarsan hiçbirinin birine uçurum şeklinde üstünlüğü de yok. millet havadan savurur şu iyi bu kötü diye. ama ben kullanıyorum, kullandığım için konuşuyorum.

ahmetdursun link=topic=66936.msg760962#msg760962 date=1374714345' Alıntı:
İyi ki vermemişim diyorum dikkatli oku:) şimdi ikiside duruyor. toprakta 285, yakıtta 80-66, çamurda mf dememi beklemeyin:)) kuyruk milinde 80-66. nakliye işinde de yine 285 daha serii.
vel hasıl bunlar kardeş gibi yardımlaşarak her işin üstesinden geliyorlar... aslına bakarsan hiçbirinin birine uçurum şeklinde üstünlüğü de yok. millet havadan savurur şu iyi bu kötü diye. ama ben kullanıyorum, kullandığım için konuşuyorum.

aynen bende aynısını dusunuyordum mf lerın romorkculugu ıyı ama yakıo ;D anlş-*s

ahmetdursun link=topic=66936.msg760962#msg760962 date=1374714345' Alıntı:
Böyle güzellikler dururken , yeniye ne gerek var? Her ikiside orjinal kabinli daha çok ekmek yedirir bunlar.
Maşallah diyelim. Bunların sağlamlıklarını yeni yerli traktörlerde arıyoruz ama daha bir süre bekleyeceğiz sanırım.