td 100d ve 5445 nitrat atımında

Ynt: td 100d ve 5445 nitrat atımında

Kolay Gelsin Abi...Güzel Paylasim ok-*-s Bereketli olur Insallah...

Güzel paylaşım Samet.Trakyanın ilk nitrat atanlarındansın sanırsam.Bereketli olsun buğdayların maşallahı var.
Hacı Mehmet COŞKUN link=topic=73642.msg861566#msg861566 date=1394348956' Alıntı:
bu yatma işi her çeşit buğdayda oluyormu,bide o yatık yerler sanki biraz sık ekilmiş yada cok güzel kardeşleme yapmış o yüzdende olabilirmi.
Hacı abi geçen sene yatma sorunu yaşayan bir abimizle görüştüm o da farklı açıdan yaklaştı dedi ki bizim erken ektiğimiz buğdaylarda bu sorunu yaşadık dedi.Erken ekimde sıkıntı yaratabiliyor.Sık kardeşlenme ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Erken ekim ve erken üre atımından ve mevsimsel kaynaklı olduğunu söyleyebilirim.

alper4u link=topic=73642.msg861598#msg861598 date=1394355989' Alıntı:
Güzel paylaşım Samet.Trakyanın ilk nitrat atanlarındansın sanırsam.Bereketli olsun buğdayların maşallahı var.Hacı abi geçen sene yatma sorunu yaşayan bir abimizle görüştüm o da farklı açıdan yaklaştı dedi ki bizim erken ektiğimiz buğdaylarda bu sorunu yaşadık dedi.Erken ekimde sıkıntı yaratabiliyor.Sık kardeşlenme ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.Erken ekim ve erken üre atımından ve mevsimsel kaynaklı olduğunu söyleyebilirim.
doğrudur bilader iklim ve toprak yapısıda önemli bir faktör.
bizim burda yıl güzel gider ve tohumda biraz sık düşerse tarla tamamı yatmasada yastık başları ve kuvvetli yerler yatar.(halk dilinde tosun göbeği olmuş denir bizim bura bu du duruma.)

kolay gelsin samet...güzel paylaşım olmuş... ok-*-s ekinlerin cok güzelmiş... ok-*-s bereketin bol olsun...

kolay gelsin samet nitrat işini halletmişsiniz.yatan yerlerde kök hasta sanırım dayanamış buğdaylar yatmış.kök hasta değilse kaleme kalkerken kalkar diye düşünüyorum

yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar inşallah cümlemize güzel bir yıl olur bu yatma sorunu yağmular bizim bölgede geç düştü havalar güzeldi ekim yaparken mevsim normallerinin üzerinde olduğu için ekinlerimiz güzel çıkış yaptı ama altta tav üstte sıcak olunca kök sistemini geliştiremedi mahsül o yüzden yatmalar meydana geldi kökte hiç bi sıkıntı yok bembeyaz lekesiz fakat buğdayın boyu büyük kök küçük Allah sonumuzu hayır etsin bugün bitti sayılır nitrat işi çok şükür buğdaylarımda korkulcak bi sorun yok :D