TC 5070 Çekirdek atarken...

Ynt: TC 5070 Çekirdek atarken...

hamza40_7 link=topic=36939.msg313351#msg313351 date=1291907381' Alıntı:
:) Kılıç özü sanayi sitesi evet orda dururdu pancar sökme makineleri sanayyinin girişde gelmişken cacabey türbesini de gezseydiniz güzeldir kırşehir yani seviyorum ben :)
valla tabelaları vardı da bi tane çarşınıza girdik karnımızı doyurmaya sanayinizdede bayaa bi satılık biçer var satılma sebepleri nedir onu çözmüş deilim

evet sanayide alt sıradaki biçerlerin satıldığı yerler var çoğu sıfırlıyor makineyi mesela adam almış 2006 model satıyor 2010 alıyor iki taksit üste ödüyor hem makinesini sıfırlamış oluyor hemde elindekine masraf etmekden kurtuluyor asıl biçerin merkez yozgat yerköydür oraya gitseniz aklınıza gelmeyecek kadar biçer görürsünüz zaten bizim burdakilerde bakım için hep yerköye giderler siz nerelisiniz Benim isim Hamza kırşehir kamanlıyım

ben kayseriliyim biçer almaya niyetimiz yok şimdilik biçtiğiniz yer çerezlik çekirdek heralde dimi bizde bu sene kıraç tarlaya ekicez ilk defa mibzerle ekerken 2 sıra boş 1 sıra dolumu ekiyosunuz çapasını bakımını nasıl yapıyosunuz dekara kaç kg alabiliyosunuz ekmeye değermi ???

İsim alim galiba kardeş çerezlik evet kıraç tarlaya ekerkende herkez farklı ekiyo kimi tek sıra kimi ikili kimi 3 lü benim tavsiyem tek sıra ekmen arada traktör 9 lu tırmıkla sığıcak kadar boşluk bırakman otlandıkça tırmık çekersin çapasını yaptırmazsan verim alamazsın eğer tarlan verimliyse iyi bakarsan ve senede güzel geçerse dönümde 50 kg alırsın ama mesela burda bu sene çoğu yer 20 kilo verdi aşırı sıcaktı ve çekirdekler çürüdü bu civarda biz erken ekmiştik biraz fazla etkilenmedi anlıycan nasip nohut tohumun varsa bence nohut ek derim bu sene fiyatları iyiydi gelcek yılda bunun altına inmez sanıyorum.

hamza40_7 link=topic=36939.msg313353#msg313353 date=1291907486' Alıntı:
Saolun verimi sulu yerlerde dönümde 200 kg kıraç olan yerlerde tekli ektiğimiz zamanda 50 ile 70 kg arası değişiyor fiyatlarda eğer kaliteli olur mesela 90 lı falan hektolitreside yüksek olursa bu sene 2700 e kadar çıktı ama 1800 e satılanda var yani kalitesine göre değişiyor.

Verdiğin değerlere göre trakya için pek ticari değilmiş...yağlık ayçiçeği üretimi daha mantıklı....ama trakya toprağı ayçiçiğine yatkındır belkide verim sizin ordan daha iyi olabilir, öyle olursa cazip olabilir... denemek lazım...
Peki sizin orda yağlık ayçiçek verimleri ne kadar? kıraç için...

Evet sizin oralar burdan daha iyi bizim burda 5 sene kadar falan önce bi kaç kişi ekti yağlık biz ekmedik o ekenlerde galiba fazla kazanamadılar verim olarak tam bilmiyorum ama sonra bidaha ekilmedi bizim burda yani yağlık gitmiyor bizim buranın şartlarına.

hamza40_7 link=topic=36939.msg313353#msg313353 date=1291907486' Alıntı:
Saolun verimi sulu yerlerde dönümde 200 kg kıraç olan yerlerde tekli ektiğimiz zamanda 50 ile 70 kg arası değişiyor fiyatlarda eğer kaliteli olur mesela 90 lı falan hektolitreside yüksek olursa bu sene 2700 e kadar çıktı ama 1800 e satılanda var yani kalitesine göre değişiyor.

Bıze göre sizin verim baya düşük biz sulu yerlerden 300 kg ' ın üsütüne çıktıgımız oluyor
Eger Ay çiçegi ekiyorsan bakacaksın bakmazsan olmuyo
Birde verimi etkileyen en önemli unsur topraktır ama bu çiçekte o kadar fark etmiyo toprak yapısı sadece
Fazla taşlı, kumlu ve yüzlek toprakları sevmez.
Daha çok çiçek için önemli olan havanın serin olması fazla sıcagı sevmeyen bir bitki.

Evet bizde gereken emeği veriyoruz tohumu ilaçlıyoruz 2 sefer çapa yaptırıyoruz sulu yerlere 3 sefer tırmık çekiyoruz kasabada en yüksek 200 kg dı bizim burda zaten bizimkilerde 200 kg verdi milimdede bizimkiler 96 lı geldi bizimkinden daha yukarı yoktu.

baya bii insan var orda napıyo onlar düşündüme göre 1 kişi biçeri kullanır biride tarlanın sahibi ama orası baya kalabalk biz kendmiz kesiyoz bide o sıranın aralarına bi sıra da yapyz
biçere ne kadar veriysunz bi romağa kaç tl gityo biçerden direk çıkyo biz bide çıkatyz fiyt farkı ne kadar