Bizde ekmeyi düşünüyoruz torbasını kaça aldınızDeğerli çiftçiler merhaba tatlı mısır tohumu almıştık ama bu tohumlar diğer mısır tohumlarına göre baya buruşuk geldi acaba çimlenme ve çıkışlarda sorun olur mu ilk defa ekiyoruz bir torba alıp ektik Ekli dosyayı görüntüle 37583Ekli dosyayı görüntüle 37584Ekli dosyayı görüntüle 37585Ekli dosyayı görüntüle 37586Ekli dosyayı görüntüle 37587
Bizde ekmeyi düşünüyoruz torbasını kaça aldınız
Hemen en buruşmuş olanlardan 3_4 tane al, bı havluya sarıp ısla ve mümkünse güneşe koy, 48 saat içinde cücük lemesi lazım
Hayırlı olsun birsey olmaz teklemeye iyi yapsaydın çiftlerde koçan olmuyor
Değerli çiftçiler merhaba tatlı mısır tohumu almıştık ama bu tohumlar diğer mısır tohumlarına göre baya buruşuk geldi acaba çimlenme ve çıkışlarda sorun olur mu ilk defa ekiyoruz bir torba alıp ektik Ekli dosyayı görüntüle 37583Ekli dosyayı görüntüle 37584Ekli dosyayı görüntüle 37585Ekli dosyayı görüntüle 37586Ekli dosyayı görüntüle 37587
Son durum nasıl
Bu görüntü hiç iyi değil.biz onlara piç deriz mısırın kuvvetini alır bişeyede yaramaz.benim slajlıkta yapmıştı böyle sonra kurudular inşallah bunlarda kurur da tek mısır kalır.tohum firmasını aramıştım azotlu gübre çok atmışın mısır stres te demişti yani azmış diyoduEkli dosyayı görüntüle 39408
Son durum böyle büyümesi felan iyi ama yanlardan böyle çatallayıp kardeşliyor nedenini anlamadık
Bu görüntü hiç iyi değil.biz onlara piç deriz mısırın kuvvetini alır bişeyede yaramaz.benim slajlıkta yapmıştı böyle sonra kurudular inşallah bunlarda kurur da tek mısır kalır.tohum firmasını aramıştım azotlu gübre çok atmışın mısır stres te demişti yani azmış diyodu
Bizim mısırda aynen böyle inşallah düzelirEkli dosyayı görüntüle 39408
Son durum böyle büyümesi felan iyi ama yanlardan böyle çatallayıp kardeşliyor nedenini anlamadık
Az gübre atmışsın. Bizim şirket gübretaş 13.24.12 den 40 kilo veriyordu dekara. Sonraki yıllarda hexaferm 8.21 süper de verdiler hexaferm 12.15.5 de verdiler 40 kilodan. Bu yıl Alp ateş randıman 20.15 verdiler.Tabana dekara 25 kg 13.24.12 gübre attık
Şimdi yağmurlardan öncede 15 kg üre attık
Tatlı mısır kocan alındıktan sonra 1 ile 2.5 arası slaj çıkar ben direk toprağa karıştırıyorum alabora ile parcaliyorum yeşil gübre oluyoMerhaba tatlı mısır koçanları elle alındıktan sonra kalan kısmını slaj yapabilirmiyim dönüme kaç ton slaj çıkar siz kalan artıkla nasıl mücadele ediyorsunuz
Bende hayvanlara vermeyi düşünüyorum fakat besleyici değeri nedir bilmiyorum sonuçta içerisinde şeker varTatlı mısır kocan alındıktan sonra 1 ile 2.5 arası slaj çıkar ben direk toprağa karıştırıyorum alabora ile parcaliyorum yeşil gübre oluyo
Endüstriyel danelik ve silajliklarda hiç denk gelmedi böylesi. Biraz seyrek ekimden dolayı olmuş olabilir. Sıra üstü kaç cm ekim yapılmıştı?Ekli dosyayı görüntüle 39408