TARLAYA GİDERİZ DÜĞÜNE GİDER GİBİ ÇOLUK ÇOOCUK......

Ynt: TARLAYA GİDERİZ DÜĞÜNE GİDER GİBİ ÇOLUK ÇOOCUK......

adaşım paylaşımını yeni gördüm, çok güzel paylaşım olmuş ellerine sağlık.
4. fotodaki senmisin? yada bu karelerde sen mevcuttmusun?
ha dedende maşallah hiç boş durmuyor.... alk-*s

Teşekkürler.. Maşallah geniş aile.. Demekki yurdun her tarafında durum aynı, bizdeki manzaralarda hep böyle, yaz geldimi ev Allah a emanet..

buğra link=topic=41695.msg376756#msg376756 date=1302436460' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler
Eyvallah sağolasın
nailyetek link=topic=41695.msg376924#msg376924 date=1302456134' Alıntı:
Teşekkürler.. Maşallah geniş aile.. Demekki yurdun her tarafında durum aynı, bizdeki manzaralarda hep böyle, yaz geldimi ev Allah a emanet..
ne güzel değilmi abi.....Anadolu kartalının manası işte bu
bartu link=topic=41695.msg376911#msg376911 date=1302455493' Alıntı:
adaşım paylaşımını yeni gördüm, çok güzel paylaşım olmuş ellerine sağlık.
4. fotodaki senmisin? yada bu karelerde sen mevcuttmusun?
ha dedende maşallah hiç boş durmuyor.... alk-*s
abi eyvallah 6. resimdeki dandik td 75 i kullanan benim
n_cebeci link=topic=41695.msg376902#msg376902 date=1302454869' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler. Zamanda yolculuk yaptık sayende sağol mustafa
eyvallah abi sende sağolasın
altansat link=topic=41695.msg376883#msg376883 date=1302454048' Alıntı:
Güzel resimler tşk.
ben teşekkür ederim sağolasın

mustafagursacli link=topic=41695.msg376740#msg376740 date=1302434160' Alıntı:
mete abi bazı yerlerde sana katılmamak hak vermemek mümkün değil evet haklısın üretmek para bağlamak emeğinin karşılığını alamamk kötü şey geçim gerçekten zor ...devir 20 senede terse döndü yaşım 25 ve siz bizim yaşımızda iken para şehirde idi ancak şimdi tam tersine döndü ...şu anda bir devlet dairesinde müdür yada mühendis olduğunuzu kabul ediyor ve sizin 2500 tl kazandığınızı var sayıyorum sizde biliyosunuz maaşdan geriye fazla bir şey kalmadığını en azından bana kalmıyor sırf benim başka bir ilçede ilde yaşamamın bana ekstra maliyeti4-6 milyar arasında gider ama huzuli ekstra gider ...bir memur iki tane simental dananın kenara koyduğu parayı senede kenara koyamaz 30 sene çalışsa anca bir ev bi araba alır ........ 7 senedir çalışıyorum geçen sene 50 dönüm tarla sahibi oldum hayat sıtandartım daha bi değişik oldu ...ben şu an tarlalaraıma nadas uygulaması yapıyorum ...100 dönüm tarlam olsa münave ile mercimek ve buğday eksem 5 tanede simental inek beslesem şu an yaşadığım hayattan daha rahat bi hayat sürerim size çok örnek veririm 10 sende 500 milyarlık seviyeye gelen ...köy deyince Sivastan tut Erzincana Erzincan dan tut Tokata Tokattan tut yozgata Vana Çankırıya belki 500 tane köy gezmişimdir edindiğim tecrübe ve bilgilerime dayanarak söylüyorum köylüyü bitiren hanımlarıdır.... kadınlardır ...Delicenin bir köyü isim vermeyim adamda tc 56 ,iki tane 398 iki tane 500 dönüm arazi oğlanda baya yakışıklı kız buna varmıyorda dersanede tuvalet temizleyene varıyor arkadaş diyoki bişey yapmayacak bayanın ne işi var devir değişti sadece yemek yapacak bi yerde sucuktan bıkacak bi yerde yumurtayı bulamayacak köyü abartıyoruz ama hakkınıda verelim köyde urdun düzenini oturttun rızkın zaten ticaretten sonra en hayırlısı ve fazlası toprakla uğraşana verilmiş azmedecen kazanacan yiyecen abi....
Mustafa kardeş ağzına yüreğine sağlık SANADA YAZIM ÖZELDEN BU KONUYA UYGUN BİR SÖZDE BEN EKLEYEYİM KÖYE GİDİP .OK ATASIYA ŞEHRE GİDER .ÖT ATARIM (Muhtarım söz senindir affına sığınıyorum ) :)

daha bü gün bizim ilçenin köyünde yaşayan bi tanıdığa rastladım,öyle yemeğinden sonra torununun tedavisi için gelmiş bana dediki oğlanı şuraya mütahite işe koysak rahat etse ezilmese falan dedi.Bende ezilsin ne olacak al 10 20 inek baksın dedim sanki burada asgari ücrete geçinebilecek mi dedim ben desteklerim diyo.bende ona bak dedim senin oğlan burada senin sayende ezilmez ama torunun babasının sayesinde rahat edemez oğlun yarın birgün torununu evlendiriken tarla satacak okuturken tarla satacak en başta ev almak için tarla satacak ha buraya müdür falan olarak işe girecekse ona lafım yok dedim.

keykubat link=topic=41695.msg378126#msg378126 date=1302609539' Alıntı:
daha bü gün bizim ilçenin köyünde yaşayan bi tanıdığa rastladım,öyle yemeğinden sonra torununun tedavisi için gelmiş bana dediki oğlanı şuraya mütahite işe koysak rahat etse ezilmese falan dedi.Bende ezilsin ne olacak al 10 20 inek baksın dedim sanki burada asgari ücrete geçinebilecek mi dedim ben desteklerim diyo.bende ona bak dedim senin oğlan burada senin sayende ezilmez ama torunun babasının sayesinde rahat edemez oğlun yarın birgün torununu evlendiriken tarla satacak okuturken tarla satacak en başta ev almak için tarla satacak ha buraya müdür falan olarak işe girecekse ona lafım yok dedim.
abi insan oğlunda büyük bi sıkıntı var televizyonların yüzünden insanlar köye gitmek istemiyor oysaki işin rengi öyle değil sen tam benim yaşımda hatta 20 yaşında iken şehre gittiğin zaman para kazanabiliyodun ama devir döndü tam tersine bi atam 4 tane simental inek beslese bi yaşında dana ve düvesi olsa ertesi sene kazancı 20 milyar sadece 4 danadan kazandığı belki şimdi bu yazdığımı kopyalayıp beni eleştirende olacak yok yemiyde küspesiydi arkadaşım emek olmadan yemek mi olur dedem babsından ayrındığında 60 dönüm tarlası varmış 60 dönüm tarla dan çıkan mahsulün tamam ve 10 koyundan çıkan kuzu ile 135 liğin parsı 4 sezonda ödemiş adamcağız önce büyük amcamın evini sonra babamın evini sonra ise amcamın evini 10 tane kuzudan türüyen kuzuyla keçiyle 60 dönümden aldığı ekinle aldı şimdi bugün 100 tane davarı 50 dönüm tarlası olan bir insan ki buda kendi yörem için söylüyorum 70 -80 milyarlık bir olaydır sende 50 milyar para kazanır eksik söyleyerek de yazdım sadece devletten 2-3 milyar destek alır bu vatandaş ve aylığı 4 bin civarına gelir çoban maliyeti olursa 30 kazanır ama genede kazanır gene birisi bu 70 milyarı nerden bulacak demesin diye onuda söyleyim ziraat bankasından 2 yıl ödemnesiz 5 sene ödemeli çekip gerçektende bu hayvancılığı yaparsa tarım ile birlikte gerçekten para kazanır kanaat ve sebat etmek lazım ha aileni sokarmışın bu işe sokmazmışın o ayrı bir olay bi evin maliyeti 25 milyar şehirdeki evin aynı konforu köydede mevcut hanımına davar sağdıramıyosan yada bulaştırmak istemiyosan süt sağma makinası denen bi alet var 1 saatte sağar o kadar davarı ve ayrıca şehirde elin işinde çalışmak isteyen bayan neden kocasıyla beraber çalışmaz ? cevabını veremediğim bir soru ............önceden olsa hayvancılıkta zordu tarımda şimdi size soruyorum bu kadar makinalaşmışken 100 tane davarı bir ,nsan hakedemezmi ben elin işine sabah kalkıp işe geliş sürem ve eve gisiş süremi koyduğum zaamn 11 saatt gibi bir süre çıkıyor bu zaman sarfımda kendi işimi yapsam böyle olmaz insanlar ellerinin altındaki işin kıymetini bilmeli .....üretmek güzeldir herkes tüketir ama herkes üretemez pedava peynir fare kapanında bulunur......

mustafagursacli link=topic=41695.msg376740#msg376740 date=1302434160' Alıntı:
mete abi bazı yerlerde sana katılmamak hak vermemek mümkün değil evet haklısın üretmek para bağlamak emeğinin karşılığını alamamk kötü şey geçim gerçekten zor ...devir 20 senede terse döndü yaşım 25 ve siz bizim yaşımızda iken para şehirde idi ancak şimdi tam tersine döndü ...şu anda bir devlet dairesinde müdür yada mühendis olduğunuzu kabul ediyor ve sizin 2500 tl kazandığınızı var sayıyorum sizde biliyosunuz maaşdan geriye fazla bir şey kalmadığını en azından bana kalmıyor sırf benim başka bir ilçede ilde yaşamamın bana ekstra maliyeti4-6 milyar arasında gider ama huzuli ekstra gider ...bir memur iki tane simental dananın kenara koyduğu parayı senede kenara koyamaz 30 sene çalışsa anca bir ev bi araba alır ........ 7 senedir çalışıyorum geçen sene 50 dönüm tarla sahibi oldum hayat sıtandartım daha bi değişik oldu ...ben şu an tarlalaraıma nadas uygulaması yapıyorum ...100 dönüm tarlam olsa münave ile mercimek ve buğday eksem 5 tanede simental inek beslesem şu an yaşadığım hayattan daha rahat bi hayat sürerim size çok örnek veririm 10 sende 500 milyarlık seviyeye gelen ...köy deyince Sivastan tut Erzincana Erzincan dan tut Tokata Tokattan tut yozgata Vana Çankırıya belki 500 tane köy gezmişimdir edindiğim tecrübe ve bilgilerime dayanarak söylüyorum köylüyü bitiren hanımlarıdır.... kadınlardır ...Delicenin bir köyü isim vermeyim adamda tc 56 ,iki tane 398 iki tane 500 dönüm arazi oğlanda baya yakışıklı kız buna varmıyorda dersanede tuvalet temizleyene varıyor arkadaş diyoki bişey yapmayacak bayanın ne işi var devir değişti sadece yemek yapacak bi yerde sucuktan bıkacak bi yerde yumurtayı bulamayacak köyü abartıyoruz ama hakkınıda verelim köyde urdun düzenini oturttun rızkın zaten ticaretten sonra en hayırlısı ve fazlası toprakla uğraşana verilmiş azmedecen kazanacan yiyecen abi....

abi sözlerinin sonunda çok güzel bir noktaya değinmişsin, köylüyü bitiren kadınlarıdır diye, çok doğru söylüyorsun abi, şimdi 20 25 yaşlarında hangi kadına inek al köyde bak geçimini sağla diye hiç birisi yanaşmaz, onun yerine asgari ücretle kıt kanaat geçinmeyi tercih eder adı ev hanımı şehir kadını olacak ya, bizim kadınlarımızın çoğu bırakın inek bakmayı evine kuş balık almayı bile istemiyor, eğer ki bir kadın kocasının arkasında olsa köyden kazanamayacağı gelir yok,

mrram link=topic=41695.msg379531#msg379531 date=1302792390' Alıntı:
abi sözlerinin sonunda çok güzel bir noktaya değinmişsin, köylüyü bitiren kadınlarıdır diye, çok doğru söylüyorsun abi, şimdi 20 25 yaşlarında hangi kadına inek al köyde bak geçimini sağla diye hiç birisi yanaşmaz, onun yerine asgari ücretle kıt kanaat geçinmeyi tercih eder adı ev hanımı şehir kadını olacak ya, bizim kadınlarımızın çoğu bırakın inek bakmayı evine kuş balık almayı bile istemiyor, eğer ki bir kadın kocasının arkasında olsa köyden kazanamayacağı gelir yok,
biladerim televzyon denen alet batsın insanları yaşayamayacağı hayata özendiriyor şimdi ineğede bakma köyde dur desen gene durmaz oysa 10 ineğe bi adamda bakar hanımınada gerek yok burda erkeğin sorunu ney biliyomusun.....köylerimizde mülkiyet sorunundan kaynaklı genç adam köyde acı zulum bi ev yapacak ondan sonra belki bir şeyler olur her genç kız dayalı döşeli yeni evde yaşamak ister köyde duranda bu şartları sağlamalı....ne köyler gördüm içinde insan duramaz ne köyler gördüm içinde ilçeden fazlasını barındıran ....

ayrıca şehirde çalışınca kadın çile çekmiyoki sadece biraz yokluk çekiyo olan gene adama oluyo 400 dönüm arazisi olupta ne iş yapan adamlar var biraz da sebat ve akıl olacak...bir maaşla çalışan adam senede iki montofonun kazandığını kazanıp kenara koyamaz .......bende dahil....

Mustafa senin tarla resimlerin taa nerelere gelmis. Iyikide gelmis. Insan oglunun gereksiz istekleri gün gectikce cogalmakta. Bu yüzdendir kadinin sehre özentisi. Ayni sey bizim köydede var. Köyün konumu o kadar güzelki bana göre yildizelinin en iyi sivasin sayili köylerinden. Ama gel görki kisin 50 kisi olmuyor bile. Köyde 300 500 dönüm arazisi, 20 inegi olan bi evin oglu sittin sene evlenemez, istesede kiz varmaz. Ama o evde azaplik yapan coban gitsin ayni kiza, gel sehre gidek, ben asgari ücrete calisirim, sen temizlige gidersin dese o kizi gelin eder kendine. Ama köydeki rahatligin yarisini bulamaz, zaten sorun rahatlik degil, sehir özentisi. Mustafanin dedigi gibi, 300 dönüm arazisi, 15 inegi olan bi adam sehirdeki adamdan cok fazla kazanir, dahada rahat yasar. Yemdi, samandi kendin ürettikden sonra cok büyük masraf degil.

Size kendimden örnek vereyim ve siz karar verin...Anlattiklarimda zerre yalan, yada fazlalik yok, hatta eksik bile var...
13 senedir Almanyadayim ve 1 yil öncesine kadar Almanyanin en büyük havaalanlarindan birinde seyahat acentam vardi ama köye her izine gidisimde direk ahira tarlaya ise baslar buraya gelipde PC basina gecindce elim ayagim dolanirdi. Tabi benim aklim hep köyde ama en basit bisey bile insana bazen kocaman bir hayal gibi oluyor.Neyse, 4 sene önce mecburen calistigim yeri borcuyla devraldim. Önce isler iyi gider gibi oldu, sonrada internetti, online satisti derken epey bir düsüs oldu. Borclari ödemeyi birak, ha bire borclandim. Borc kapamak icin tefeciden para aldim, tefeciyi ödemek icin daha fazla borclandim. Öyle böyle derken cok hatri sayilir miktarda para batirdim. Kac kez intahar mektubu yazdim hatirlamiyorum bile, hatta bir keresinde direk tesebbüs ettim. Ama Allah öldürmeyince öldürmüyor. En sonunda dayanamayip köye gittim, babamin karsisina cikip durumu anlattim. Sadece canin sagolsun dedi, 80000 euroyu önüme koydu, borcun bir kismini bunla ödedik. Saolsun akraba, es dost cok destek oldu borclarin cogunu kapattik. Sonra tekrar Almanyaya döndüm. Ise basladim. maas bugün geldi 1442 euro. Yarisi daha eve gelmeden faturalara gitti ve kalanla bir ay yemeydi icmeydi giyimdi benzindi masrafi var. Aylardir durum böyle, degisecegide yok. Isin birde vatan hasreti varki onun tarifi imkansiz. Simdi siz benim yerimde olsaniz, köye gider hazirdaki 300 dönüm arazi ve 10 ineklemi ugrasirsiniz yoksa herseye ragmen almanyami dersiniz. Ben kararimi coktan verdim gerci ama bi coguna sacma geliyor, 30 yasindan sonra bokla sidiklemi ugrasacan diyen o kadar cok akraba varki. Ama köydekileri razi ettik, biraz hanim kararsiz ama oda burdaki durumdan hayli rahatsiz. Eger hersey yolunda giderse ben nisan 2012 de herge basliycam, istedigim gibi bir düzen kurarsam 2 sene sonra cocuklari getirecem, haa piyasa kötüye giderse mecburen arkama baka baka geri dönecem.

abi evet tarla fotoalrı buraya kadar geldi ve dediğin gibi iyide oldu buz dağının görünen kısmı görünüyor arkası görülemiyor....umarım senin ve cümlemizin herşey gönlünce olur....

Sayın satocan58,
Umarım hanım razı olurda hayallerinizi gerçekleştirirsiniz, ' ' herge başlayacağım ' ' demişsinde tebessüm ettim. Ben başladım bile :)
Bende şehirde kalıyorum. Tarımı ve toprağı seviyorum. Köye dönmeyi bende düşünüyorum, bunun için;
Bir arsa aldım onu bahçe yaptım. 5-6 yıldır orayı laboratuvar gibi kullanıyorum. Oraya benim okulum diyorum.
Yeni başlamama rağmen bahçenin bulunduğu köydeki en güzel bahçe oldu.
Çunku ben, köydeki insanlarının yetiştiremediklerini yetiştirdim ve sanıyorm ki, birazda bundan aldığım cesaretle, son baharda Eski bir john deere traktor aldım köye götürdüm, nadasta ettim. Bir kaç gün sonra gidip tohumda ekeceğim, yani alıştırmalara başladım bile.
Yinede bir endişe var içimde acaba yapabilirmiyim diye. acaba beceremem sonra geri dönmek zor olurmu diye?
Burda bulunan arkadaşlardan destek alıyorum. Sağolsunlar gerek pm. ile gerekse forumlardan. Hergün istisnasız bu siteye giriyorum.
Hayvancılık, tarım, çiftçilik hakkında bilgiler alıyorum.
Allahın izni ile başaracağıma inanıyorum.

satocan58 link=topic=41695.msg379616#msg379616 date=1302799374' Alıntı:
Mustafa senin tarla resimlerin taa nerelere gelmis. Iyikide gelmis. Insan oglunun gereksiz istekleri gün gectikce cogalmakta. Bu yüzdendir kadinin sehre özentisi. Ayni sey bizim köydede var. Köyün konumu o kadar güzelki bana göre yildizelinin en iyi sivasin sayili köylerinden. Ama gel görki kisin 50 kisi olmuyor bile. Köyde 300 500 dönüm arazisi, 20 inegi olan bi evin oglu sittin sene evlenemez, istesede kiz varmaz. Ama o evde azaplik yapan coban gitsin ayni kiza, gel sehre gidek, ben asgari ücrete calisirim, sen temizlige gidersin dese o kizi gelin eder kendine. Ama köydeki rahatligin yarisini bulamaz, zaten sorun rahatlik degil, sehir özentisi. Mustafanin dedigi gibi, 300 dönüm arazisi, 15 inegi olan bi adam sehirdeki adamdan cok fazla kazanir, dahada rahat yasar. Yemdi, samandi kendin ürettikden sonra cok büyük masraf degil.

Size kendimden örnek vereyim ve siz karar verin...Anlattiklarimda zerre yalan, yada fazlalik yok, hatta eksik bile var...
13 senedir Almanyadayim ve 1 yil öncesine kadar Almanyanin en büyük havaalanlarindan birinde seyahat acentam vardi ama köye her izine gidisimde direk ahira tarlaya ise baslar buraya gelipde PC basina gecindce elim ayagim dolanirdi. Tabi benim aklim hep köyde ama en basit bisey bile insana bazen kocaman bir hayal gibi oluyor.Neyse, 4 sene önce mecburen calistigim yeri borcuyla devraldim. Önce isler iyi gider gibi oldu, sonrada internetti, online satisti derken epey bir düsüs oldu. Borclari ödemeyi birak, ha bire borclandim. Borc kapamak icin tefeciden para aldim, tefeciyi ödemek icin daha fazla borclandim. Öyle böyle derken cok hatri sayilir miktarda para batirdim. Kac kez intahar mektubu yazdim hatirlamiyorum bile, hatta bir keresinde direk tesebbüs ettim. Ama Allah öldürmeyince öldürmüyor. En sonunda dayanamayip köye gittim, babamin karsisina cikip durumu anlattim. Sadece canin sagolsun dedi, 80000 euroyu önüme koydu, borcun bir kismini bunla ödedik. Saolsun akraba, es dost cok destek oldu borclarin cogunu kapattik. Sonra tekrar Almanyaya döndüm. Ise basladim. maas bugün geldi 1442 euro. Yarisi daha eve gelmeden faturalara gitti ve kalanla bir ay yemeydi icmeydi giyimdi benzindi masrafi var. Aylardir durum böyle, degisecegide yok. Isin birde vatan hasreti varki onun tarifi imkansiz. Simdi siz benim yerimde olsaniz, köye gider hazirdaki 300 dönüm arazi ve 10 ineklemi ugrasirsiniz yoksa herseye ragmen almanyami dersiniz. Ben kararimi coktan verdim gerci ama bi coguna sacma geliyor, 30 yasindan sonra bokla sidiklemi ugrasacan diyen o kadar cok akraba varki. Ama köydekileri razi ettik, biraz hanim kararsiz ama oda burdaki durumdan hayli rahatsiz. Eger hersey yolunda giderse ben nisan 2012 de herge basliycam, istedigim gibi bir düzen kurarsam 2 sene sonra cocuklari getirecem, haa piyasa kötüye giderse mecburen arkama baka baka geri dönecem.

abi insan oğlı yaradılışı gereği rızkının peşinde koşmak zorunda, sen ilk olarak Almanyayı denemişsin ama işlerin yolunda gitmemiş, rızkının birde köyde ara belki ordadır rızkın, emek edip de çalışanı aç bırakmamış hiç bu topraklar, Allah herşeyi gönlünüze göre versin.

Sayin Cebeci ve Mrram, denemelik bisey yok aslinda. Her ne kadar Almanyada yasasamda mümkün oldugunca cok köye gider gelirim. Gecen yaz belki hayvan aliriz diye 1000 balye yaptirip attim iceri, elimden geldigi kadar hazirlik yaptim. Hangi inek ne zaman asilandi ne zaman dogum yapacak bilirim. Izinlerimi hep is zamanlarina denk getirdigim icin alisma derdim yok sahsen. Tam tersi ordan buraya gelince alisamama sorunu cekiyorum. Oraya varip ahira girince bok sidik ne varsa bi cirpida temizlerken, buraya gelip PC nin basina gecince elim ayagima dolasiyodu nasil yapacam diye. Burda biraz isim kaldi onlari halletmem yilbasini bulur, kisi orda gecirmek pek mantikli degil. Onun icin nisan 2012 diyorum...