Tarladan Yüksek Gerilim Hattı Geçtiğinde İmar Mewzuatı Ne Şekilde Olur?

Ynt: Tarladan Yüksek Gerilim Hattı Geçtiğinde İmar Mewzuatı Ne Şekilde Olur?

15 m değil.. değerleri yukarıda yazdım. Hattaki elektrik yüküne göre değişir.. Ülkemizde maximum 380 kV hatlar vardır. Bunlarda çatı ile tel arasında minumum 8.70 m ye kadar müsade verilir. Kurum kendini sağlama almak için 10 m yazar verir. Bu işi bizzat kendim yapıyorum.
Abi bende tarla var içinde direk yok ama üzerinde tel var satabilirmiyim

Ynt: Tarladan Yüksek Gerilim Hattı Geçtiğinde İmar Mewzuatı Ne Şekilde Olur?

Ben TEİAŞ ' ta çalışıyorum.. Yüksek gerilim geçen yere istediğini yapabilirsin ama kuralları var..

Ne gibi;

Direk dikilen yer(kamulaştırılan alan) gitmiş bir kere artık devletindir.. Tel geçen yer ise devlet ile senin ortak malın gibidir.. Buna irtifak alanı denir. Herhangi bir tesis yapmayı düşündüğün an tapunda şerh gözükür, gerekli izinler için gittiğin kurumlar seni TEİAŞ ' a yönelendirir, TEİAŞ ' a danışmadan yasal olarak herhangi bir tesis kuramazsın.

TEİAŞ ' a dilekçe ile başvuru yapar sonucunu beklersin.. Sana bir kroki verirler Tel altı irtifak alanı ve tel yüksekliğini gösteren.. Yüksek gerilim hattının gerilim yüküne göre 154kv hat için tele mesafe 5 m,380 kv için 8.70 olmak koşulu ile inşaata yasak bölge söz konusudur.

Kısaca tel altına tesis yapabilirsiniz.. Z
S. A hocam ben yeni emeli biriyim.. Kendime kırk metre kare bir kır evi yapdım
Fakat bu mevzu atlardan haberim yok idi yer 172m2 .. 59m2 sinde irtifa hakkı var
Yazılarınızı okudum.. Evin üstünden tel geçmiyor... Tarlada direkte yok ... Geçen tel ler ise kot farkından dolayı 15 metreyi geciktir.. Tarlanın evet olmayan kıyısından geçiyor.. Yakınımdaki bir kır evine kapı numarası verdiler... Özel idareden alındı.. Acaba bende baş vursam sıkıntılı durumlar olurmu... Şimdiden tşk ediyorum😊