TARLADA GUBRE KULLANIMI HAKKINDA

Ynt: TARLADA GUBRE KULLANIMI HAKKINDA

son mesaja cevabı üstü biraz kapalı vereyim.
Türkiyede meyve fidanı deyince akla gelir, özellikle kiraz. Fidan satışları akıllara zarar. Firmadan memnun kalan çiftçi ise ben daha hiç duymadım. Tv ve fuarlarda reklam diz boyu.
Ama bu işe girmek isteyenlerin ilk duyduğu isimlerin yine başında geliyor.
Sonuç bir çok çiftçi ile mahkemelik ve firma el değiştirdi...
Yani sen alacaksın kullanacaksın memnun kalmayacaksın. Ben reklama bakıp alacam sonuç aynı. artık 'bu anlatıldığı gibi değilmiş' kanaati oluşana kadar tavşan yamacı aşacak.
Benim düşüncem bu .
Son olarak kullanıp memnun kalan bir çiftçiyi hala tv dışında göremedim.

Ek yapmam gerekirse kim ne derse desin inanmam. Hayvan gübresini yakıp (fermantasyona uğramış olanı) uygun miktarda tarlana atıyormusun o önemli. Sonra gelip organik gübrenin kralını tavsiye etsinler dönüp bakmam.
Anızı yakma ürün artıklarını tarlada parçalayıp bırak azotlu gübreye biraz daha yüklen. birde hayvan gübresi kullan yeter başka şeye gerek yok. Önemli olan sadece attığımız gübre değil toprağın yapısını korumak ve düzeltmek. Buda en az kullandığımız gübreler kadar belki daha fazla önemlidir.

doganbey1 link=topic=30100.msg266189#msg266189 date=1270369690' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim fakat şunu açıklamanızıda isterim toprak tv de anlatılanları bende izliyorum dinliyorum adamlar bu çekimleri yapıyorlar iyi kötü reklamlarınıda yapıyorlar.çifçi bunları alsa kullansa memnun kalmazsa (birçok çifçiden bahsediyorum) bunlar bir daha çifçiye mal satamaz.o zaman kendi kendilerini kötülerler.adamlar kendilerine güveniyorlar ki bu reklamı yapıyorlar.ayrıca Atilla hocam neden kullandığınız gübreden vazgeçmeyin demiştiniz.Bunu da açıklar mısınız?

Çiftçilerimizin eğitim ve tarımsal bilgileri ne yazık ki pek iyi değil (İstisnalar kaideyi bozmaz, lütfen bilgili ve ilgili arkadaşlar alınmasın). Dolayısıyla kandırılmaya çok açık bir kitle. Bazen bayilerden alışverişte ek olarak satılan gereksiz ürünleri görünce üzülüyorum. Bazı bayilerin gece nasıl rahat uyuyabildiklerine şaşırıyorum.
Analizde eksiklik yok ise, yaprak gübresi vs kullanmaya gerek yok.