Tarımda yeni dönem...

Ynt: Tarımda yeni dönem...

gençler yazılarınızı hepsini en az ikişer defa okudum. kanaatimce % 99 olarak haklısınız, geri kalan % 1 kısmını da da suçu kendimize bulmamız gerekmez mi? şöyle ki: gelişme deyince sadece traktör değiştirmeyi bırakıp ekipman yelpazesini nasıl genişletirim diye arayış içinde olmalı.; elinde ki araziden nasıl daha fazla ürün elde edebilirim arayış içine girmeli. Kısaca hükümetin değişmesi sadece yeterli değil bizlerde değişmeliyiz kanaatindeyim.

bu yazıyı okuyan herkes , türk milleti çocuklarına MATEMATİK dersini konusunu çocuklarına iyi anlatsınlar matematik şart.çünkü bu millet matematigi bilseydi 4 yıllıl 5 yıllık gelecegini 100 tl ye bir çeyrek altına paket paket makarmaya çaya şekere nohuta 20 çuval kömüre satmazdı...
agır ama gerçek...bu herzaman alabilir...matematik şart...

30 Yıldır çiftçinin beğendiği bir parti iktidara geldiğini hatırlamıyorum. Her gelen partiyi suçladılar yerin dibine soktular ama hiç suçu kendinde aramadı. Tarım kredi kooperatifi yıllık %65 faizle çiftçiye gübre verirkende, %6 faizle verirkende hep suçlu siyasiler oldu
Ama aynı köyden iki çiftçi bir araya gelip güç birliği yapsın denildiğinde yan çizen çiftçinin hiç suçu yok?
Biz millet olarak eleştiriyi çok mükemmel yaparız, kendimizi dürüst karşı tarafı dürüst olmamakla suçlarız ama acaba bendede suç olabilirmi diye hiç düşünmeyiz
Bunun için bu ülkede sorunlar hiç bitmez, aslında herkes kendisini sorgulasa, bu sorunların çoğu halledilmiş olacak ama nedense herkes kendini sütten çıkmış ak kaşık zannediyor

köylü link=topic=84310.msg1007882#msg1007882 date=1434106082' Alıntı:
bu yazıyı okuyan herkes , türk milleti çocuklarına MATEMATİK dersini konusunu çocuklarına iyi anlatsınlar matematik şart.çünkü bu millet matematigi bilseydi 4 yıllıl 5 yıllık gelecegini 100 tl ye bir çeyrek altına paket paket makarmaya çaya şekere nohuta 20 çuval kömüre satmazdı...
Makarnayla otla çöple ne ilgisi var millet bişey demiyo diye bukadarda terbiyesizlik yapılmazki
Matematigi iyi bilenleride gördük hastalanmayan nohut diye bağıra bağıra kilosu 5liradan tohum sattın elimizde kaldı arpa kırmasının icine katmak şartıyla zor aldı tüccar oda 65krş tan..
Matematigi iyi bilmekte iyi bişey değil iyi kullanabilmek iyi...

köylü link=topic=84310.msg1007882#msg1007882 date=1434106082' Alıntı:
Siz neyin peşindesiniz?Hep bi memnuniyetsizlik herşeyin iyisini siz mi biliyorsunuz?

mustafa bulut link=topic=84310.msg1007858#msg1007858 date=1434091528' Alıntı:
ÇİFTÇİNİN KARNINI YARMIŞLAR KIRK TANE GELECEK SENE YATIYORMUŞ UMUTLARI ERTELENMİŞ VEYA ERTELETİLMİŞ AMA ŞU İNANCA BAKIN Kİ HİÇ VAZGEÇMEMİŞ ALLAH TAN UMUDUNU KESMEMİŞ AK PARTİ MOZOT FİYATI DIŞINDA HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN YANINDA OLDU BU UNUTULMAMALI YİĞİDİ ÖLDÜR AMA HAKKINI YEME DİYE BİR SÖZÜMÜZ VAR BUNU UNUTMAYALIMM GEÇMİŞİ ARATMASINLARDA BİZE BİZ YİNEDE GELECEK SENE DİYELİM VARSIN BUNU BİR KEZ DAHA SÖYLEYELİM YETERKİ GEÇMİŞİ ARATMASINLAR BİZE AMA KORKUM ŞU ARAYACAK GİBİYİZ HAKKIMIZDA HAYIRLISI
galiba siz bereket tvde yayınlanan çifçinin kendi cebi dolduğu için yaptığı reklamı gerçek sandınız. Adamlar bereket tv yi bile kullandı o kanalda düştü zaten gözümden artık doğru düzgün izlemiyorum bile. Reklama bakarsan herşey yolunda çifçiye destek var hayvancıya var işe girmek isteyene sermaye bile varmış. ben farklı Türkiye ' de yaşıyorum o zamansa çevremde borç batağında olan birsürü akrabam var en büyük örneğim amcam. Şuan 8 ineği var (28 inekten kalan)daha borç ödeyebilmiş değil. sadece senelik faizi kapatabiliyo adam. diğer akrabamda aynı durumda bu sene mazot alamadığı için tarlalarını ekemedi.(zaten mazot borcu var ödeyemediği için mazot falan vermiyorlar) madem herşey bu reklamdaki gibi niye benim amcam akrabalarım bu durumda?

İŞ DİSİPLİNİ OLMAYAN KENDINI YENILEMEYEN KAYBEDECEKTIR MAALESEF BIZ KOYLU HALKI OLARAK BUNLARDAN YOKSUNUZZ KAHVEDE OYUN MASASINDA HARCADIĞIMIZ ZAMANIHAYVAN DAMINDA GEÇIR MIYORUZZ EŞLERIMIZE YUKLUYORUZZ HAYVAN BAKIM İŞLERINI KOYLERDE KOOPERATIFE YÖNETICI SEÇERIZ ERTESI GUN KAHVEDE ELEŞTIRIRIZZ YAPICI DEĞİLİZ MAALESEFF ÇÜNKU BU İŞİN ZOR TARAFII BIZ KOLAY OLANI SEÇIYORUZ YIKIYORUZZ