Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ görevinden ayrıldı. Yerine Vahit KİRİŞCİ atandı.
Ziraat yüksek mühendisi bir adam ama keşke bagimsiz kararlar alabilseler ciftciyi düşünüp hareket etseler ...Olması gereken nihayet oldu işini bilen birinin getirilmesi iyi oldu
Hayırlı olur inşallah
Ona bakarsan adalet bakanı da varülkede tarım yok ama bakanı vardı. hiç kimseyi atamasalar da olur
son günlerde aldığım en güzel haber medyaya falan niye yansımadı benmi denk gelmedim acaba herneyse iyi haberTarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ görevinden ayrıldı. Yerine Vahit KİRİŞCİ atandı.
Ekli dosyayı görüntüle 68190
kepek ekin diyen bir bakanimiz vardı gitmesine bende sevindim20 yılda birçok bakan değişti
Ama hükumetin tarımı bitirme politikası değişmedi..
Kendisinin ve bakanlığının bağımsız ve yararlı politikaları olacağına keşke inanabilsem..
Ancak görmeye bile tahammül edemediğim birinin görevden alınmasını da sevinçle karşıladım
Hayırlı olsun
Tarım bakanı dısardan 5 liraya aldığı ürunu 2_ 3 liraya iç piyasaya vermesin. Tüm ihracat kotalarını kaldırsın o zaman türk cıftcisi de kazanır türkiyede kazanır.serbest piyasa sartları kısıtlanmadan uygulanması gerekir. İhracat yapılan bir ürünün ic piyasada fiyatı cok artarsa rusyanın yaptığı gibi ihracat vergisi konabilir.ama asla ihracatı engellenmemeli. İhracat engellenirse üretici küser o urunu bi daja ekmez. Limon agaclarını keser. Ertesi yıl ekim cok az oldugundan fiyatlar yükselir. Bence bir ülkede tarimda ihracat da olmalı ithalat da olmalı bunlar engellenmemeli. Aşırı Kotalar konmamalı. Devlet tarımdan el cekmeli. İhracatın ve ithalatın tamamını özel sektör yapmalı. Devlet çiftcisine birim alandan en yüksek para kazanan katma degeri yuksek urunlerin ekip dikilmesine teşvik etmeli. (fındıgın yetisebilen alanlarda fındık dikimi antep fısþıği meyvecilik vb. ) katma degeri düşuk ürünlere hic tesvik verilmemeli
Ve Gübre ucuzlaması icin mevzuatlar kolaylastirılmalı. Hatta bir çiftci bile gübresini ithal edebilmeli ..
O zaman siz görün 3_5 yıl icinde
Turkiyede pates soğan turuncgiller vb. ekim dikim alanı 10 kat artar ihracatlari en az 20 -30 kat
Elhasıl tarım bakanı golge etmesin. Baska ihsan istemiyoruz.