Tarım makinası öneri

şu durumda en adi traktörü ödemeye insan ömrü yetmez anlattığınız şartlarda. kaldı ki siz 4*4 traktör alma derdindesiniz. traktöre felan hiç bulaşmayın sadece hayvancılık yapın benim görüşüm

Şöyle söyleyeyim değerli abilerim. burada ne ekersen kışın onu yersin yoksa para verip aldığın zaman çok çok zengin olmak gerekir ki 30-40 ton saman ot kapına gelsin. Ticaret yok zaten yetişen ürün ancak yetiyor. Benim amacım para verip almak yerine kendi tarlamı ekip yemimi samanımı kendim yapmam. Yıllarca bu işleri hayvanlarla yaptığımız için hem bize hem onlara yazık değilmi işi makine yapsın. Neyse bir arkadaş sürekli trol deyip duruyor da trol olsam şu marka mı bu markamı aşağı mı yukarı mı diye sorarım. Bu forumu sürekli takip ediyordum dünde üye oldum. Herkes sürekli o makine iyi bu kötü diye yazmış hangisi daha iyi anlamadım. Teknoloji ilgi alanım ama sayıları sevmediğim için yazdığınız 6125r ne hangi markaya ait dediğim kriterlere uyuyormu onu söylerseniz çok sevinirim. Süt işine gelince kendimizin kışlık yağ peynirini yapıyoruz fazla olanı satıyoruz oda kilosu 15 lira olan şey ne kazandırırsa cep harlığı işte. Genelde kurbanlık oluyor oda iste kaç tane erkek dana doğarsa 3-5-8 hiç 10 olmadı. Dişileri ete kesiyoruz karışık otladıkları için kurban yapmıyoruz. Biz öyle büyük çiftçi değiliz aile çiftliği diyelim kendi halimizde. Benim sizlerden ricam büyük çiftçi diye düşünmeden benim işimi görecek sağlam çekişi iyi frenleri sağlam tarlası güzel bir traktör önermeniz birde sürerken kullanmam gereken ekipman önermeniz. Buraya gelen komşu bir pullukla birde tırmıkla (traktörün arkasında döneminden) geliyor ekip gidiyor doğru yanlış bilmem ama tarlayı cami kubbesine çevirdi kenarları ıslanıyor ortaya su götürmek dağ delmek gibi bişey. Rica ediyorum zıt markalar önermeden herkesin aşağı yukarı ortak noktada birleştiği bir marka önermeniz çünkü fazla bayi yok yakınlarda. Öneriniz yoksa lütfen söyleyin sana önerimiz yok diye bende kapatıp çıkayım. İlginiz için teşekkür ederim.

yazdığın tüm yazıları okudum,
yazdığın yazının anlatım ve içerik olarak kelimeleri kullanmanız, lise, yüksek okul mezunu veya tüm konuları çok araştırma yapmışınız. yanlız 4*4 çeker traktör ve frenleri çok sağlam olmalı,
ayrıca erzurumlu yusuf bey size en doğru bilgiyi verir. çünki arazi yapınızı ve ikliminizi en iyi o bilir.
ayrıca açık alanda yayılan atlar 50 yıl yaşar. ahırda duranlar ise 20 yılı zor çıkarır.
Önlisans mezunuyum ve atanamıyorum birileri sağ olsun çoğu kişinin durumu böyle maalesef. mecburen kalıyorum babamın yeri kimseye zararım yok. Ben buğdayla besliyordum onu geçen sene hastalandı öldü. Teşekkürler

şu durumda en adi traktörü ödemeye insan ömrü yetmez anlattığınız şartlarda. kaldı ki siz 4*4 traktör alma derdindesiniz. traktöre felan hiç bulaşmayın sadece hayvancılık yapın benim görüşüm
Zaten öyle yapıyoruz da traktör şart kimsenin nazi tuzu çekilmiyor arkadaş bugün değil yarın diyenlerden gına geldi. Ben kendi işimi kendim yapmak istiyorum kimseye ağız eyemem yetti be.

Şöyle söyleyeyim değerli abilerim. burada ne ekersen kışın onu yersin yoksa para verip aldığın zaman çok çok zengin olmak gerekir ki 30-40 ton saman ot kapına gelsin. Ticaret yok zaten yetişen ürün ancak yetiyor. Benim amacım para verip almak yerine kendi tarlamı ekip yemimi samanımı kendim yapmam. Yıllarca bu işleri hayvanlarla yaptığımız için hem bize hem onlara yazık değilmi işi makine yapsın. Neyse bir arkadaş sürekli trol deyip duruyor da trol olsam şu marka mı bu markamı aşağı mı yukarı mı diye sorarım. Bu forumu sürekli takip ediyordum dünde üye oldum. Herkes sürekli o makine iyi bu kötü diye yazmış hangisi daha iyi anlamadım. Teknoloji ilgi alanım ama sayıları sevmediğim için yazdığınız 6125r ne hangi markaya ait dediğim kriterlere uyuyormu onu söylerseniz çok sevinirim. Süt işine gelince kendimizin kışlık yağ peynirini yapıyoruz fazla olanı satıyoruz oda kilosu 15 lira olan şey ne kazandırırsa cep harlığı işte. Genelde kurbanlık oluyor oda iste kaç tane erkek dana doğarsa 3-5-8 hiç 10 olmadı. Dişileri ete kesiyoruz karışık otladıkları için kurban yapmıyoruz. Biz öyle büyük çiftçi değiliz aile çiftliği diyelim kendi halimizde. Benim sizlerden ricam büyük çiftçi diye düşünmeden benim işimi görecek sağlam çekişi iyi frenleri sağlam tarlası güzel bir traktör önermeniz birde sürerken kullanmam gereken ekipman önermeniz. Buraya gelen komşu bir pullukla birde tırmıkla (traktörün arkasında döneminden) geliyor ekip gidiyor doğru yanlış bilmem ama tarlayı cami kubbesine çevirdi kenarları ıslanıyor ortaya su götürmek dağ delmek gibi bişey. Rica ediyorum zıt markalar önermeden herkesin aşağı yukarı ortak noktada birleştiği bir marka önermeniz çünkü fazla bayi yok yakınlarda. Öneriniz yoksa lütfen söyleyin sana önerimiz yok diye bende kapatıp çıkayım. İlginiz için teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz arazi koşullarında güvenli şekilde çalışabilmek için dingil açıklığı fazla dingil yüksekliği ise az olan ülkemizde daha çok meyve bahçelerinde kullanılan modelleri tercih etmeniz daha doğru bı karar olur. Örnek marka ve model vermek gerekirse landini REX 75, 85,95 . Erkunt 80.m . New holland 4.65b gibi bu ve benzeri ölçülere sahip traktörleri tercih edebilirsiniz . Kabin opsiyonlari tercihe bağlı bı durum. Uygun ekipmanla her traktörle verimli çalışılabilir tarım yapılabilir.
Ben anlattiklariniza inaniyorum. Bilgim ölçüsünde de sorularinizi memnuniyetle cevaplarım.

Bende bursanın dağ ilçelerinde yaşıyorum bursanın çoğu yeri ova olsada bizim bölgemiz sizden biraz daha iyi. Tarlalar 3 5 10 dönüm civarları. 10 dönüm ve üzeri çok nadir. Toprak kıraç olduğu için verimli değil. Bizde buğdayı eskiden kalma geri geri biçen makinayla biçer patoza verirdik bu yıl ikinci el bi biçerbağlar aldım yine patoza vericez. Bazı yerleri tambur ile biçip balya yaptırıyoruz. Sizin o araziler için 70 80 90 beygir traktöre ihtiyacınız yok yazık günah. 55 beygirlik bi 4x4 işinizi rahat görecektir. Arkasına bi römork bi üçlü pulluk bi tırmık bide tamburlu çayır biçme oldumu size yeter. Patozu piyasada çalışan birilerine yaptırırsınız biz öyle yapıyoruz. Gübre ve tohumu bazen elle bazen fırfırla saçarız 1 2 dönüm arazinin gübresi tohumu elle atılabilir gerekirse ikinci el bi fırfır işinizi görür. Traktörüde ikinci el ve tutulmayan bi marka almanızı tavsiye ederim. X markasına 100 000 vermek yerine Y markasını 50 000 liraya alabilir artan parayı başka yerde kullanabilirsiniz siz al sat yapan biri değilsiniz yıllarca kullanırsınız bu yüzden ucuz almak önemli. Ben 4 yıl evvel aynı güç sınıfında piyasada tutulan markalar 90 100 bin civarıyken 45000 e almıştım.

Toplam 5 dekar arazi var diyorsunuz bu 5 dekardan 300 kg buğday bicseniz 1.5 ton yapar bununda değeri 2000 TL civarında yapar siz 200 bin e traktör alıp calisicam diyorsunuz heryil 1.5 ton buğday alsanız 200 bin TL ile 100 yıl yapar yaşınız 25 ortalama insan ömrü 75 desek 50 yılınız var yani 100 bin paraniz artar boşuna macera aramayın bence slm lar

merhabalar,arazi ve hayvanların fotoğrafını atarsanız daha iyi bir mekanizasyon tavsiyesinde bulunabiliriz. Foruma veya hızlıresim.com a yükleyebilirsiniz^^

Deutz listeye alınmıştır.
Soruyu geniş çaplı sordum o yüzden kimse marka yada model ismi yazmıyor ama karşılaştırma amaçlı olan sorulara şumu olsun şumu diye sorduğunda dizdiriyorlar listeyi. neyse önemli değil ben listemi yaptım tek tek gidip bakacağım. bu soruma cevap alırım inşallah.
Resmini yükleyeceğim motorun kaç beygir olduğunu ve resmini yüklediğim traktöre koymak için eksik parçaları var baskı balata en önemlisi şanzıman ve hidrolik çıkışı (2. Vites dişlisi kırık) nereden bulabilirim fikri olan varmı. Teşekkürler hayırlı sahurlar.

Resimler ve ekler

• IMG_20200329_083650.jpg
    IMG_20200329_083650.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 135
  • IMG_20200329_083723.jpg
    IMG_20200329_083723.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 122
  • IMG_20200216_145621.jpg
    IMG_20200216_145621.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 134
  • IMG_20200216_145635.jpg
    IMG_20200216_145635.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 134
  • IMG_20200216_145649.jpg
    IMG_20200216_145649.jpg
    4 MB · Görüntüleme: 127
  • IMG_20200216_151149.jpg
    IMG_20200216_151149.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 120
Yazmışımya en büyük tarla 1 dönüm eder etmez diye. Ekeceğim tarla sayısı en fazla 4-5 fazla yok 3 ü bizim gerisi komşular verirse artık. Bütçe önemli değil 200 ü geçmesin yeter el işçiliğinden sıkıldığım için ne pahasına olursa olsun alacağım uçarı kaçarı yok.
Case 55c 4×4 isini fazlasiyla gorur kabinlisini alirsan kisin karda kasabayada gidersin taksi gibi traktor

Hesap makinası gibi ustalarım var resmen gelecek için planını yapmışsınız yapmayın abi resmen boş muhabbet için yazılmış konu
Ben verimli arazide 30 bin liralık traktör kullanıyorum 60 dekar hem yine sene sonu elimize kalan kâr 40 bin oda mallarımız düzgün para ederse

Hesap makinası gibi ustalarım var resmen gelecek için planını yapmışsınız yapmayın abi resmen boş muhabbet için yazılmış konu
Ben verimli arazide 30 bin liralık traktör kullanıyorum 60 dekar hem yine sene sonu elimize kalan kâr 40 bin oda mallarımız düzgün para ederse
Yav arkadaşım Allah bereket versin inşallah daha çok kazanırsın da. yardımcı olmayacaksan gitsene bir sen. Bu iki oldu sabrım taşıyor. Canım isterse alırım 1 milyonluk traktör getirir tarlada yakar karşısında da çay içerim dünya malı değil mi mezara kimse ne araç ne para nede tarla götürecek. Gelecek için değil şuan işimizi kolaylaştırmak için uğraşıyoruz zaten. Ona bakarsan forumda yazılanların çoğu saçma sapan öylesine yazılmış şeyler herkes herşeyi bildiğini sanıyor ama yok hiçbişey %100 bilinmez biyerden kaçırır hepsinden olunur bilgi hem iyi hemdeçok tehlikeli bir konu.

Ne güzel insanlarımız var şu forumda, erinmeyip cevap yazmışlar.
Benim derin bilgilerim yok ama olsa bile atını 35 yıl yaşatan, 1 dönümlük arazide tarım yapacağım diyen 25 yaşındaki birine cevap yazmaya vakit ayırmazdım.
Bu mesajıda başlık sahibine değil, konu altına bildiklerini yazana rkadaşlara teşekkür babında yazıyorum.

Ne güzel insanlarımız var şu forumda, erinmeyip cevap yazmışlar.
Benim derin bilgilerim yok ama olsa bile atını 35 yıl yaşatan, 1 dönümlük arazide tarım yapacağım diyen 25 yaşındaki birine cevap yazmaya vakit ayırmazdım.
Bu mesajıda başlık sahibine değil, konu altına bildiklerini yazana rkadaşlara teşekkür babında yazıyorum.
**** ben elindeki malın kıymetini bilmeyen ve çiftçilikten zerre anlamayan insanlarla muhatap olmuyorum. Ben ömrümü vermişim senden çok şey biliyorum sen kaç yılını verdin de boş konuşuyorsun. Çiftçilikle geçiniyoruz biz burada sizin gibi paranın içine doğmadık 100 000 000 dönümlük arazilerimiz olsun da başkalarını da geçindirelim. Kendimiz dişimizle tırnağımızla toprağı kazıyarak kazanıyoruz ekmeğimizi. Sen iflas edersin ama ben etmem her durumda ayakta kalabilirim. Bişey bildiğin yok akıl vermeye de calışma git işine canımı sıkma.

**** ben elindeki malın kıymetini bilmeyen ve çiftçilikten zerre anlamayan insanlarla muhatap olmuyorum. Ben ömrümü vermişim senden çok şey biliyorum sen kaç yılını verdin de boş konuşuyorsun. Çiftçilikle geçiniyoruz biz burada sizin gibi paranın içine doğmadık 100 000 000 dönümlük arazilerimiz olsun da başkalarını da geçindirelim. Kendimiz dişimizle tırnağımızla toprağı kazıyarak kazanıyoruz ekmeğimizi. Sen iflas edersin ama ben etmem her durumda ayakta kalabilirim. Bişey bildiğin yok akıl vermeye de calışma git işine canımı sıkma.
Ve bende cevabımı azda olsa ilgi gösterip fikirlerini sunan arkadaşları korumak amacıyla yazıyorum. Sana ne bu kadar.