Tarım kredi

Arkadaşlar 2013 yılında sıfır traktör aldık diye bide bölgedeki mazotculardan bıkmıştık sırf mazotu iyi diye tkk üye olmuştum.. 50.000 TL kredi açıldı ben ise sezon 34.000 TL krediyi borçlanmıştım..vade tarihi geldi borcumu kapattım.. faizleri ve çalışma sistemi hoşuma gitmedigi için ayrıldım.. uye olurken çoğu işlemle babam ilgilendiği için aklımda kalmadı ama üye olurken bir miktar sermaye parası yatırmıştık.. ayrılırken sormak aklımıza gelmedi ..şimdi geçen tkk mazotta indirim var diye gitmiştim. Yeni bir eleman vardı .. sizi üye yapalım filan derken durumu anlattım..sistemden baktı ismim halen duruyo ama aktif değilmişim.. böyle böyle benim sermaye parası olacaktı dedim. eleman bakar gibi yaptı ama bir afalladı yok abi dedi sermaye parası zaten üyelikte iptal dedi ama sanki yalan söylüyordu.. bir iki gün sonra müdüre sordum onunda hali hoşuma gitmedi..benim merak ettiğim bu durumu başka sorgulayabilecegimiz bir yer varmı.?? Yada böyle bir durumda kalan biri varmıdır??

Dediğim gibi hiç hoşuma gitmedi çalışma sistemi .. kooperatifçilikten daha çok a.ş. gibi çalışıyor ...sermaye parasını varmı yokmu ögrenebilsek alması kolaydı özgür bey .. verdikleri bilgi hiç inandırıcı gelmiyor

Dediğim gibi hiç hoşuma gitmedi çalışma sistemi .. kooperatifçilikten daha çok a.ş. gibi çalışıyor ...sermaye parasını varmı yokmu ögrenebilsek alması kolaydı özgür bey .. verdikleri bilgi hiç inandırıcı gelmiyor
Dedem üye idi, vefat edeli 5 sene oldu bu yıl ortaklık katkı payı deyip 450 TL para karşılığı istediğin bir şey alabilirsin deyip ödeme yaptılar.

Tarım Kredi Kooperatifleri Ana Sözleşmesine göre ortaklarımız kendilerine tespit edilen kredilerin limitlerine göre ortaklık payı taahhüt ederler. Ortaklıktan çıkmanız halinde ödemiş olduğunuz sermaye payı Ana Sözleşme hükümleri dâhilinde tarafınıza iade edilmektedir.

20.000 TL krediye kadar tespit edilen kredinin %5’i,

20.000 TL’yi aşan kısım için 50.000 TL krediye kadar tespit edilen kredinin %3’ü,

50.000 TL’yi aşan kısım için 250.000 TL krediye kadar tespit edilen kredinin %2’si,

250.000 TL’yi aşan kısım için 1.000.000 TL krediye kadar tespit edilen kredinin %1’i,

1.000.000TL’yi aşan kısmı için tespit edilen kredinin % 0,5’i ortaklık payı olarak taahhüt edilmektedir.

Ayrıca, peşin alışveriş yapmak, sigorta poliçesi yaptırmak gibi kooperatif hizmetlerinden faydalanmak isteyen ortaklar en az bir ortaklık payı taahhüt ederler. Ancak taahhüt edilen ortaklık payı yasal olarak alınması gereken ortaklık payını geçemez. Taahhüt edilen bir ortaklık payı 100.-(Yüz) Türk Lirası’ndan aşağı olamaz.

Tam hatırlamıyorum ama 2000 TL ye yakn bir para yatirmistik.. ama geri iade olmadı iade olsaydı 34 bin yerine 32 bin küsur yatıracaktım ama sorduğumda adam gibi cevap vermiyolar.. eveleleyip geveliyolar..

Bilgi için teşekkürler Emin bey . Tkk ilk üyeliğimde kayıt nomu şuan kullanmıyorum . Şifre almak için nsl bir yol izlemem gerek giriş yapmak için bu konuda bilginiz varmı .
Cevabi ben vermiş olayım müsadenizle.

Giriş yapmak için şifre oluşturmak gerekiyor.
Bunun için de tc kimlik no ve cep telefonu numaranı yazmanız yeterli. Cep telefonuza gelen şifreyi sisteme girdiniz mi sonrasında şifre oluşturabilirsiniz.

Cevabi ben vermiş olayım müsadenizle.

Giriş yapmak için şifre oluşturmak gerekiyor.
Bunun için de tc kimlik no ve cep telefonu numaranı yazmanız yeterli. Cep telefonuza gelen şifreyi sisteme girdiniz mi sonrasında şifre oluşturabilirsiniz.
Bilğiler için teşekkürler . İlk yorumu eksik yazmışım tkk ilk üyeliğimde oraya bilği için verdiğim tel no şuan için kullanmıyorum . Sistemdede eski no kayıtlı gözüküyor galiba yeni tel nomu yazıyorum sisteme uymuyor tel nonuz diye yazıyor . Bu konuda ne yapabilirim .

Korbis ten yaptığın ödemeleri ön tarihini ve miktarını görebiliyor muyuz?
Önceki yıllarda yapmış olduğunuz alışverişleri (gübre-mazot veya herneyse) görebilirsiniz güncel borç durumu ve ödenmiş veya ödenmemiş sermaye borcunuza bakabilirsiniz
Screenshot_20200501_050401_com.tarimkredi.orbis.jpg

Veya sermaye borcunuz varsa böyle görünürEkli dosyayı görüntüle 48156
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Dün akşam uygulamayı indirip epey bir karistirdim, inceledim. 2015 yılı dahil ne aldığınızı, ne kadar aldiginizi, hangi fiyattan aldiginizi ve kooperatife ne sattiginizi görebiliyorsunuz
Örneğin 2015 te ayçiçek satmışız, detaylarını görebildim :)

Yaptığınız alış verişin tutarı yani borcunuzu da 3 farklı tutarını görebiliyorsunuz. Şöyle ki;
1- Alışverişin tutarı
2- Alışverişin o gün itibariyle ödemek istediğinizde güncel borç miktarı
3- En gec vadesinde ödemek istediğinizde ne kadar ödemeniz gerektiği görünüyor. Böylelikle uygulanan faiz miktarını ve oranını da gorebilirsiniz.

Ben sadece yaptığımız ödemelerin detaylarını göremedim, bu da olsaymış çok çok iyi olurmuş.