Tarım fuarlarındaki standlar...

Haziran ayında Çorlu fuarında idim, kısa aralıklarla bir standda görevli arkadaşımın yanına birkaç kez uğradım, bir kaç markayı tamamıyla inceledim... bir standda çiftçilikle ilgisi olmadığını ve o traktörün hiçbir zaman alıcısı olmayacağını konuşmalardan anladığım birkaç kişi için traktörlerin kilitlenmiş kapıları açılarak traktörler çalıştırıldı... daha önceden Edirneden tanıştığım ve Babaeskinin köylerinden bir çiftçi abimiz ise kabinin içini inceleme fırsatını bir türlü bulamadı... Kendisi 130-150 hp gücünde yeni bir traktör arayışında... Hitap edilen kitleyi tanımak lazım... Oradaki yetkililer buna çok güzel bir kılıf bulacaklardır eminim... Traktörlerin arkasında ekipmanlar takılı ve hidrolikler havada idi... (bir tehlikeye mahal vermemek amacıyla kapılar kilitli diyelim). Hidrolikler aşağıda olsun canım ne çıkar değil mi? Ya da tarla gününde yaptığınız gibi yeterli büyüklükte bir ekipman getirmek yerine hız denemesi yapılıyor ya sadece... burada da ekipman takmayıverseydiniz canım... burada marka yazmıyorum... bunu zaten anlayan anlayacaktır... Umarım bu tutumlar bütün markalar için sona erer artık...

Ynt: Tarım fuarlarındaki standlar...

Fuarda büyük ekipman takıyorlar, tarla gününde takacak ekipmanları yok, istesinler, bizim ekipmanlardan verelim de hızını görmek yerine gücünü görelim....

pamukçu link=topic=23605.msg201622#msg201622 date=1249323572' Alıntı:
Fuarda büyük ekipman takıyorlar, tarla gününde takacak ekipmanları yok, istesinler, bizim ekipmanlardan verelim de hızını görmek yerine gücünü görelim....
en doğrusu...köyde mf nin yaptığı tarla günüde de birisi 3,075mf ile 74-80i bağlayalım dedi olmaz dediler...

Özellikle büyük markalara bu işi yerel ölçekteki bayilere bırakmamalarını öneririm, son derece kötü bir imaj oluşturuyorlar... Hoş kendi elemanlarıda pazarlama,satış ve sunum konusunda o kadar yeteneksizler ki... Gerçekten tarımsal makine ve teçhizat üreticisi firmalar -en kalitelisini üretenler bile- doğru düzgün bir organizasyon kuramadılar gitti...

pamukçu link=topic=23605.msg203972#msg203972 date=1250108531' Alıntı:
Özellikle büyük markalara bu işi yerel ölçekteki bayilere bırakmamalarını öneririm, son derece kötü bir imaj oluşturuyorlar... Hoş kendi elemanlarıda pazarlama,satış ve sunum konusunda o kadar yeteneksizler ki... Gerçekten tarımsal makine ve teçhizat üreticisi firmalar -en kalitelisini üretenler bile- doğru düzgün bir organizasyon kuramadılar gitti...
haklısın abi adama bi soru soruyolar takılıp kalıyo..cewap weremiyo..ben mf kullanıcı olmama rağmen adamdan daha çabuk buluyom cewabı...kendi sattığı malı bile anlatamayanı satış tensilcisi yapıyolar...

ha bide bigün susurlukta tümosanları salmışlar meydana tanıtım yapıyolardı bende o zaman liseye gidiyom...adam anlatıyo işte öyle işte böyle şurası burası derken geldi konu her yerini biz üretiyoruz kendi parçalarımız dedi..ben hep dinledim adamı sonunda duramadım yağ pompasını gösterdim neden hema yazıyo dedim...adam nerde gördün o yazıyı dedi...motor dökününün altında erkunt yazıyo dedim...adam başka işin yokmu kardeşim dedi :D

Fuarlarda segilenen traktörler, kapılar kilitli, Küçücük bir çardağın gölgesi altına oturmuş ve asla yerinden kalkmak istemeyen görevliler... Komik hallerdeler...

pamukçu link=topic=23605.msg206018#msg206018 date=1250772399' Alıntı:
Fuarlarda segilenen traktörler, kapılar kilitli, Küçücük bir çardağın gölgesi altına oturmuş ve asla yerinden kalkmak istemeyen görevliler... Komik hallerdeler...
kapısı kilitli bir traktörü fuara getirmenin bir mantıgı yok aslında adamlar oraya o traktörleri tanıtmaya göstermeye getiriyorlar ama dışardan bakabiliyorsun hatta kaputu bile açtırmadıklarını gördüğüm oldu

bu yıl agrotec tarım fuarındada aynısını yaşadım ben traktöre binmek için izin istedim adam yok dedi bende içimden küfür ederek uzaklaştım :D
snra diğer bi markanın standına gittim bindim traktörü inceledm bayii ilede biraz sohbet ettik ..

Proaktif bir yaklaşım yok zaten, Traktörü oraya koyacaksın, arkasına da genelikle traktörün gücüyle örtüşmeyen bir ekipman. Çiftçi arkadaşta öyle dışarıdan bakıp hayran kalıp gelecek masana, senin orada orada kurmuş olduğun gereksiz muhabbet sarmalını kırıp, traktörü zorla satın alacak... Şirket içi toplantılarınızı başka yerde yapın kardeşim, masa başında oturacak elemanlar göndermeyin bu tip organizasyonlara...