Tankerle sıvı hayvan gübresi uygulaması yapan var mı?

08.08.2017
486
730
26
Elazığ

images.jpeg

Tankerle sıvı gübre uygulaması yapmak istiyorum. Aklıma takılan birkaç soru var. Uygulama yapanlar yardımcı olabilir mi?
1-Ne zaman uygulanmalı?
2-Ne kadar uygulamalı?
3-Uygulamadan sonra toprak işleme yapılmalı mı?
4-Kuru tarımda ne derece faydalı olur?

• Beğen
Tepkiler: behcet arı
Ben geçen sene dönüm başı 1 kamyon gübre döktüm.
Yulaf ekili araziyi biçtikten sonra gübreyi serdim 1 ay serili sekilde güneşin altında bıraktıktan sonra derin nadas yaptım.Kışı geçirdikten sonra da mısır ektim.
Verimde müthiş katkı yapacağını düşünüyorum,tek sorun biraz kurt yapması onada ilaçlı tohum kullanınca bi sorun olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: 1011011
Uyguladıktan sonra toprağı işlemeyi düşünüyor musun?
Yonca yeri olduğu için sadece uygulama yapıp sulama yapacam
Ben geçen sene dönüm başı 1 kamyon gübre döktüm.
Yulaf ekili araziyi biçtikten sonra gübreyi serdim 1 ay serili sekilde güneşin altında bıraktıktan sonra derin nadas yaptım.Kışı geçirdikten sonra da mısır ektim.
Verimde müthiş katkı yapacağını düşünüyorum,tek sorun biraz kurt yapması onada ilaçlı tohum kullanınca bi sorun olmuyor.
Sıvı hayvan gübre olayı biraz başka oluyor Ahmet. Bende sıvı gübre dökmeyi planlıyorum seneye ekeceğim mısır yerinede. Son baharda serpersem nisana kadar yıkanır diye düşünüyorum. Aklımdan geçen uygulama şekli son baharda sürüm yapıp toprağı işledikten sonra ilk baharda uygulama yapmayı düşünüyorum

Sıvı hayvan gübre olayı biraz başka oluyor Ahmet. Bende sıvı gübre dökmeyi planlıyorum seneye ekeceğim mısır yerinede. Son baharda serpersem nisana kadar yıkanır diye düşünüyorum. Aklımdan geçen uygulama şekli son baharda sürüm yapıp toprağı işledikten sonra ilk baharda uygulama yapmayı düşünüyorum
Hayır Güzün serecen o yağmur yaşla toprağa işleyip kabartacak hem biraz toprağa karışır Güzün iyi olur
İlk baharda toprak işle ek
Birde içindeki ot tohumları ölür sonbaharda

Aynısı ne farkı var sanki Yunus biri katı biri sıvı 😃 Sıvı bitkiyi daha çabuk yakıyor gibi.Kuzenlerim çiftlikten direk tarlaya salıyor,Saldıkları yerde ilk biçimde yonca yanıyor.Diğer biçimlerde süper ürün oluyor

O zaman güzün diyorsunuz yani
Peki dönüme kaç ton sıvı atayım, hem mısır için hem ekili olan yonca için
Bence yoncaya mısırın yarısını atmalısın.Yonca azot üreten bir bitki fazlası yoncayı geriletiyor gibi gördüm.
Ben mısıra bir damperli dodge kamyon ile kuru gübre döktüm.Sıvıda ne kadar dökmen gerekir bilemedim ama mısırda ne kadar gübre su o kadar verim 👍

biz bu sene attık hatta konusuda var. biyogaz tesisinin işlenmiş tavuk tersini attırdık. dekara 3 tonu geçmedikten sonra yakması imkansız demişlerdi. biz baharda attık üstüne bi çizel bi pulluk çektik ikilendi. tırmıklayıp ekeriz. fayda zararı bu sene göreceğiz

Yanmış hayvan gübresini güzün araziye serip 30 40 gün kadar güneşlendirip pullukla sürüm yapıyoruz kış üstünden geçtiği zaman zararlı maddeler soğuktan ölüyor yağmurla karla toprakta parçalanıp toprağa daha iyi karışıyor sıvı gübreyi salma sulamada baharda ağaçlara ve tek yıllık bitkilere sulama yaparken uyguluyoruz dönemde ağaçlara iki defa uygulamak yeterli oluyor (meyve ağaçlarında çiçek dökümünden sonra ve hasat sonrası) tek yıllık bitkilerde ikinci çapalamadan önce uygulamak daha faydalı sonuçlar yaratıyor kurun tarımda sulu gübre kullanmadım ekim öncesinde faydalı olacağını düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: iharun23