Aynı konuyu vaktıyle bende acmıstım.
Ilk olarak tanelık mısır sapı 10-15 gunde zaten curuyup gevrıyor asagıdakı cozumlerı denedım
Elımde rotıvator, gens ara pulluk ve diskaro var
1-yakmak basıt ama zararlı
2-Rotovatoru serı vıteste cekıp pulluklla surmek ıyı ıs cıkarıyor ama ıkı ıs yapıyosun
3- olarak kendınden tekerlı hafıf tıp cekılır dişli tıp dıskaro yu 2 kez uygulayınca bugday ekmeye uygun hale gelır
Bu seferde dişli tip diskaro lazım.Velhasıl dertli bir iş.Sapları iyi kıymak gerekiyor çünkü yetersiz kıyılmış mısır sapı sonraki ürüne zarar veriyor.Bu sene bizdeki pancarların bir kısmının istenilen verime gelmemesinde iyi kıyılmamış mısır saplarının toprak altında boşluk yaratması ve bundan dolayı pancarın çıkışını bozması sorumlu tutuldu.