geldim hemşo az traktörle gezdim traktröün saati geze geze 52 oldu
evde otur otur sıkılıyor insan
buarada bizim osmaniye bölgesinde işin açıgı en iyi sonuç veren tohum pionerin tohumları digerleri fos çıktı yıllarca dekalp ektik birkaç defa kermes ektik
birdefa lg nin bir çeşidini ektik
ama boş
ekeceksen pionerden şaşma hemşo özellikle yazdıgın ilk çeşit yani 1574 bu sene bizim buralarda mükemmel verim vermiş diger çeşidide bu siteden bir abimzi önermişti hatta fiyatlarını sormuştu bana tohum olarak oda iyiymişte esnaf 1921e yabancı biraz
≤≤bende85 dekar sırta 1. ürün mısır ekecegim diye düşünüyorum≥≥ ama bu kurakta bugday tohumları bile hala topragın altında beklerken işin açıgı çesaret edipte ne gübre ne ayçiçegi nede mısır tohumu almadımda sormadımda yeterki yagmur yagsın hepsi hallolur resmen elimiz kolumuz balandı sadece bekliyoruz
ama şu var iklim şartları düzelirse 85 dekar yerim 3 farklı mevkide 2sini 1574 düşünüyorum 1inide henüz bize yabancı oldugu için denemek için 1921 düşünüyorum
son sezonda ben mısır ekmedim ama iklim şartları gayet müsait olup yazsıcakları mısırları yakmadıgı için en kötü marka tohumu ekenelr bile 1200 kg yi düşmedi
pioner 1574 eken bir esnaf arkadaş var hemite köyünden 200dekar ekti 1700 kg almış dekara
onun dışındaköyyeri köyünden bir arkadaş var oda pioner 1574 ekmiş 1600 kg almış dekara oda 350 dekar falan ekmişti
o arkadaşın abisi 500dekardan biraz fazla ekmiş o bir kaç farklı tohum denemiş en yüksek verimi 1574den almış ovada 1900kg ye kadar çıkmış verim egimli arazilerde 1550kg falan almış
diger ektigi tohumlarda hiç 1500ü geçen olmamış
tabi bu yüksek verimler hep olmaz böle bir sene 40 yılda bir olur
1200 kg alacagını düşünerek yap hesaplarını hemşo