Tamburlu Sistem Yağmurlamada TERCİH?

Ynt: Tamburlu Sistem Yağmurlamada TERCİH?

hakan çentez link=topic=84645.msg1011818#msg1011818 date=1435960252' Alıntı:
110 boru çapı 4lük boru yani sulama hızını üzerindeki ekrandan kendiniz ayarlıyabiliyosunuz ben akşam saatte 35 metre sardırdım tarla uzunluğuda 420 metreydi gece 12 gibi çalıştırdım ertesi gün öğlen 12 gibi sulama bitti 2. mahsul ayçiçeği ekmiştim çıkış sulaması yaptırıyorum zaten ekranda herşey yazıyor mesela bu hızda sardırırsan bu saatte sulamaya başladın bu saatte sulama biticek gibi gerekli bilgileri veriyor hatta gece çalıştırdım gittim evime yattım sabah 5 gibi geldim traktörün mazotunu doldurdum sonra tekrar yattım konfor bakımından çok üst seviyede

Peki buğday mısır vs için 12 saat sulama yeterli olur mu? Kanat genişliği ve fiyatı ne peki?

kanatlı veya tabancalı olarak isteğe bağlı alabiliyorsunuz yada ikisinide alabilirsiniz ben tabancalı aldım kanatlıda genişlik 45 metre ilavede ettirebiliyorsunuz tabancada ise üzerinde maruner marka italyan tabanca var basınca göre sulama genişliği artıyor fiyat olarak 54 bin tl

Arkadaşlar bizde 2 tane var gayet memnunuz 2008 den beri bir fiil kullanıyoruz. Boru çapı 90 ve 110 mm çaplı boru boyu da 250-500 metre arası değişiyor isteğe bağlı.

Sulama kapasitesi sizin suyunuza bağlı olarak değişir bir makina 300 dekar yere yetişebilir.
Kanatlıda 2 barda çalışabiliyor. Ben kanatlıyı tercih ederim çünki tabanca suyu toz ettiği için rüzgarda çalıştıramıyorsunuz ama kanatla da mısıra yağmurlama yapamazsınız duruma göre tercih yapın.

Öğrenene kadar bıraz sıkıntı çekiliyor ama çok rahat sonra tavsiye ederim.

Sezon sonunda gopro ile çekimlerini de yüklerim.

Soracağınız varsa işin ustası olarak cevaplayabilirim :)

bugraa link=topic=84645.msg1011984#msg1011984 date=1436095815' Alıntı:
Arkadaşlar bizde 2 tane var gayet memnunuz 2008 den beri bir fiil kullanıyoruz. Boru çapı 90 ve 110 mm çaplı boru boyu da 250-500 metre arası değişiyor isteğe bağlı.

Sulama kapasitesi sizin suyunuza bağlı olarak değişir bir makina 300 dekar yere yetişebilir.
Kanatlıda 2 barda çalışabiliyor. Ben kanatlıyı tercih ederim çünki tabanca suyu toz ettiği için rüzgarda çalıştıramıyorsunuz ama kanatla da mısıra yağmurlama yapamazsınız duruma göre tercih yapın.

Öğrenene kadar bıraz sıkıntı çekiliyor ama çok rahat sonra tavsiye ederim.

Sezon sonunda gopro ile çekimlerini de yüklerim.

Soracağınız varsa işin ustası olarak cevaplayabilirim :)

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim zamanla tecrübe ve paylaşımlarını bekliyorum :)

burda telefonda biriyle görüştük, burda İLK alan kişi.. 1 sezer almış yetmeyince 1 tane daha almış.. memnunmuş.. kanatlıya su motoru bile yetiyormuş..

Hayırlı Olsun Özkan Abi :)
Tam olarak boru çapı ve Boru uzunluğu Nekadar ' dır?
Tabancalı mı Kanatlı Sistem mi?
Kısaca Bilgi verirseniz sevinirim Abi...

Bu sular marka 9 cm capli.. ilave 1 adette tabanca fiskiye hediye alindi yanina.. projesini yazip takip ettigim amcamiza aslinda 7 cm capta yeterdi ama ihtiyaten 9 aldik.. fazla fazla isimizi gorur insallah.. uzunluk 300 metre..

Aslinda sezer ve irtem daha kalite pahali.. bizim durumumuza bu uydu yetiyo.. sularin burya verdigi ilk tek makine oldugundan sagolsunlar cok uygun oldu..

Arazisi buyuk olanlar 11 cm capi ter cih ediyo genelde..

Bide bunlarin tv de gordum bez hortumlusu cikmis cok daha dusuk fiyatliymus galiba..