TAM OTOMATİK ÇİZEL

Ynt: TAM OTOMATİK ÇİZEL

BlackStorm link=topic=86202.msg1035710#msg1035710 date=1447705378' Alıntı:
Melih bey bizim burada (nevsehir/derinkuyu) çizelin adına nedense dipkazan diyorlar ve tabanı patlatmak için kullanıyorlar. Kendi adıma benim çizelim dik bacak ve bizim toprağımızda (kumlu) yaklasık 55-60cm e kadar giriyor. Bunu hem kabartmak hemde sert zeminleri patlatmak amacıyla kullanıyoruz. Gerçek dipkazana gerek kalmıyor. Sert zemine geldimi çok takılırsa pim kesiyor zaten. Yeni pim tak devam et.. Ya tabanı kıracak yada pimi kesicek. Otomatik olmasına gerek kalmıyor. Üstelik merdanesi ile beraber çavdar bugday ekimindede çok işe yarıyor.

Sizin ürününüz gördüğüm kadarıyla tabanında çok taş/sert olan tarlalar da kullanılmak üzere ve bıcakların kırılmaması/ çizele zarar vermemesi için yapılmış.Pim kesmesiylede uğraşmaya gerek kalmıyor. Bunun için oldukca başarılı gözüküyor. Ürün kaliteside illaki denemiş ve sınırlarını zorlamışsınızdır diye tahmin ediyorum. Söyleyecek birşey yok. Ürününüz amacına uygun tebrik ederim.
c3df7582a68da6dfc87cf8a87476fa39.jpg
1a00a2ac906ac30ab25b5b69d3541f36.jpg

Size katiliyorum bizde resimlerdeki gibi batiriyoruz, hem surum hem taban kirma yapıyor. Gerci bu fotoğraflarda toprak nemli ama kurakta cekmek lazım.

bizim tarlalarda çok taş ve kaya var pullukla sürüm çok zor oluyor fazla derinde sürüm yapamıyoruz ayrıca millet aynı traktörle aynı numara pulluk taşsız tarlada 30 veya 35 dekar sürerken biz günde 15 dekar zor sürüyoruz bu yaylı çizel olsa elimizde hem pulluğa göre biraz daha derin hemde daha çok yer sürülür normal çizelle 1 adım zor sürülür ..yani alet kullanım alanına göre işe yarar bir alet........

melihturan link=topic=86202.msg1035690#msg1035690 date=1447703054' Alıntı:
Ben videodaki ürünün üreticisi olarak size bir kaç soru sormak istiyorum. Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
1-) Çizel pulluğun çalışma derinliği genelde 20-25 cm arasında değişmektedir. Fakat şuan Türkiye ' de pulluk ile 25-30 cmden aşağı sürüm yapılmamakta. Bu çizel ile hangi tabanı patlatmak istediğinizi merak ediyorum öncelikle.

2-) Çizelin bileklerinin yani bacaklarının zayıf olduğunu söylemişsiniz. Sizce tabanı bu kadar sert olan nerdeyse tamamen kaya ve taşla kaplı olan arazide neden bir hasar görmüyor? Şunu söylememe izin verin lütfen, mühendislik hesapları yapılarak yapılan bir ürün bu. Eğer ben buna daha kalın bir bilek koysam ama üstündeki sistem zayıf olduktan sonra toprağa sokar sokmaz kırarsınız. Malzemenin kalını her zman iyi değildir, genel olarak çalışma prensibine bakın lütfen.

3-) Üçüncü olarak bu ürünümüzün bir işe yaramadığından bahsetmişsiniz. Eğer patlatmak istiyorsanız 60 cm ile 100 cm arasında çalışan DİP KAZAN ile çalışmalısınız. Bu çizelin amacı toprağı devirmeden kabartarak işlemektir. Pulluk kullanmak istemeyen veya tesviyeye önem veren çiftçilerin (mesela pamuk ekenler) kullandığı bir üründür.

Sonuç olarak malzemenin kalını sağlam olduğunu göstermez ve lütfen dip kazan ile çizel pulluk arasındaki farkı ayırt ediniz. Senelerin emeği olan ve sorunsuz çalışan bir ürünü 2-3 cümle ile zarar vermek oldukça sakıncalı.

Benim nezamandır açmak istediğim fakat gelecek tepkilerden ötürü birtürlü açamadığım bir konuydu çizel ile dip patlatanın arasındaki muazzam farka deyindiğiniz için teşekkür ederiz. Ayrıca pulluk ve çizel çalışma amaçları arasındaki farkada deyindiğiniz için teşekkür ederim. Benimde hep merak ettiğim bir söylemdir çizel ile taban kırdım meselesi.. Çizel ile taban nasıl kırılır ? Olsa olsa pim kırılır çizelin kırabileceği tek şey bu hiçbir arkadaşımız buna alınmasın.. 60 santim soktum şukadar soktum bukadar soktum.. Sokamazsın! Tabanı anca kurakta kırarsın kuraktada bunu 60 santim sokamazsın. pulluk ile 25 santimden daha fazlasına inilmemiş bir tabakaya çizelle kurakta inmek imkansızdır inebileceğiniz en fazla 25 santim, 26 santimde traktör bayılır gitmez patinaj çeker yine gitmez 26. santime anca baharda inersiniz. (metreyi düzgün tutunuz...)

Ekipmanınız bence başarılı bir yapı olmuş çalışmalarınızdan ötürü tebrik ederim devamını dilerim.. melihturan

dustero link=topic=86202.msg1035750#msg1035750 date=1447708664' Alıntı:
Benim nezamandır açmak istediğim fakat gelecek tepkilerden ötürü birtürlü açamadığım bir konuydu çizel ile dip patlatanın arasındaki muazzam farka deyindiğiniz için teşekkür ederiz. Ayrıca pulluk ve çizel çalışma amaçları arasındaki farkada deyindiğiniz için teşekkür ederim. Benimde hep merak ettiğim bir söylemdir çizel ile taban kırdım meselesi.. Çizel ile taban nasıl kırılır ? Olsa olsa pim kırılır çizelin kırabileceği tek şey bu hiçbir arkadaşımız buna alınmasın.. 60 santim soktum şukadar soktum bukadar soktum.. Sokamazsın! Tabanı anca kurakta kırarsın kuraktada bunu 60 santim sokamazsın. pulluk ile 25 santimden daha fazlasına inilmemiş bir tabakaya çizelle kurakta inmek imkansızdır inebileceğiniz en fazla 25 santim, 26 santimde traktör bayılır gitmez patinaj çeker yine gitmez 26. santime anca baharda inersiniz. (metreyi düzgün tutunuz...)

Ekipmanınız bence başarılı bir yapı olmuş çalışmalarınızdan ötürü tebrik ederim devamını dilerim.. melihturan

25 cm demek. L95 gözümden düştü :)

sebazios link=topic=86202.msg1035761#msg1035761 date=1447709640' Alıntı:
25 cm demek. L95 gözümden düştü :)

Gerçek metre o Yılmaz abi göz metresi değil :) :) Erkunt olmadı gavur inadı yaptılar zaten kuyruk miliyle gözümden düştü çıtayı yükseltip Kubota ' ya mı geçsek istediğimiz devirde çeviririz 1000 rpm yi :D

dustero link=topic=86202.msg1035772#msg1035772 date=1447711059' Alıntı:
Gerçek metre o Yılmaz abi göz metresi değil :) :) Erkunt olmadı gavur inadı yaptılar zaten kuyruk miliyle gözümden düştü çıtayı yükseltip Kubota ' ya mı geçsek istediğimiz devirde çeviririz 1000 rpm yi :D

Ben sana en düşük olarak M130X ' i layık görüyorum. Marka çok önemli değil ama daha düşük donanımlısı kurtarmaz. Imaja ters :)

Benim anlamadığım konu siz diyorsunuz ki 100 beygirlik motorla 9 lu veya 11 li çizel çekiyorum ve 40 50 cm batırıyorum diye ama bizdede alplerin 9lu 90 cm çizeli var ama hiç bir zaman ilk sürümde 70 80 cm batırıp 140 bglik motorla çekemedik siz nasıl beceriyorsunuz şaşırıyorum bide diğer arkadaşlarında dediği gibi çizel hiç bir zaman patlamanın işini yapmaz bunu istediği güç oranından da anlayabilirsiniz