Ynt: TAM OTOMATİK ÇİZEL
Size katiliyorum bizde resimlerdeki gibi batiriyoruz, hem surum hem taban kirma yapıyor. Gerci bu fotoğraflarda toprak nemli ama kurakta cekmek lazım.
BlackStorm link=topic=86202.msg1035710#msg1035710 date=1447705378' Alıntı:Melih bey bizim burada (nevsehir/derinkuyu) çizelin adına nedense dipkazan diyorlar ve tabanı patlatmak için kullanıyorlar. Kendi adıma benim çizelim dik bacak ve bizim toprağımızda (kumlu) yaklasık 55-60cm e kadar giriyor. Bunu hem kabartmak hemde sert zeminleri patlatmak amacıyla kullanıyoruz. Gerçek dipkazana gerek kalmıyor. Sert zemine geldimi çok takılırsa pim kesiyor zaten. Yeni pim tak devam et.. Ya tabanı kıracak yada pimi kesicek. Otomatik olmasına gerek kalmıyor. Üstelik merdanesi ile beraber çavdar bugday ekimindede çok işe yarıyor.
Sizin ürününüz gördüğüm kadarıyla tabanında çok taş/sert olan tarlalar da kullanılmak üzere ve bıcakların kırılmaması/ çizele zarar vermemesi için yapılmış.Pim kesmesiylede uğraşmaya gerek kalmıyor. Bunun için oldukca başarılı gözüküyor. Ürün kaliteside illaki denemiş ve sınırlarını zorlamışsınızdır diye tahmin ediyorum. Söyleyecek birşey yok. Ürününüz amacına uygun tebrik ederim.
Size katiliyorum bizde resimlerdeki gibi batiriyoruz, hem surum hem taban kirma yapıyor. Gerci bu fotoğraflarda toprak nemli ama kurakta cekmek lazım.