t5050 kullanan arkadaşlar

Ynt: t5050 kullanan arkadaşlar

balata sistemini bilmiyorum ama 20 saat çalışma durumu biraz öyle boşta rolantide biraz yolda arabayla gezer gibi gitti geldi yani ağır bi iş yapmadı ki 100 litreyi geçti ama ben 100 litre diyorum şimdilik düz hesap o haliyle fazla deilse yakıtta sorun yok diyelim çekişi de servis anlamaz hele debriyajdan ise hiç anlamaz.. bize hep td95d td100d yi tavsiye ettiler ithalleri bozulunca yapması zor galiba. :S

serkanarslan link=topic=43724.msg412220#msg412220 date=1307187011' Alıntı:
balata sistemini bilmiyorum ama 20 saat çalışma durumu biraz öyle boşta rolantide biraz yolda arabayla gezer gibi gitti geldi yani ağır bi iş yapmadı ki 100 litreyi geçti ama ben 100 litre diyorum şimdilik düz hesap o haliyle fazla deilse yakıtta sorun yok diyelim çekişi de servis anlamaz hele debriyajdan ise hiç anlamaz.. bize hep td95d td100d yi tavsiye ettiler ithalleri bozulunca yapması zor galiba. :S
zaten çalışma saati 1500 devri baz alır yani rolantide 600 devirdeyse ona göre saat az atar tam gaz çalışırsa çok atar.

orda bi yanlış bilgilendirme war sanırım ! noo*-*- çalışma saati zamana uyarlıdır istersen son gazda çalışsın isterse rolantide çalışsın faketmez 1 saat boyunca son gaz yada rolantide çalışsın yine sadece 1 saat atar . kesin ölçülmüştür.

serkanarslan link=topic=43724.msg412228#msg412228 date=1307188121' Alıntı:
orda bi yanlış bilgilendirme war sanırım ! noo*-*- çalışma saati zamana uyarlıdır istersen son gazda çalışsın isterse rolantide çalışsın faketmez 1 saat boyunca son gaz yada rolantide çalışsın yine sadece 1 saat atar . kesin ölçülmüştür.
hayır 15 gazda 3600 saniyede bir saat atar. devirle doğru orantılı olarak azalır yada artar

Bu çalışma saatleri 1 saatte bir atması gerekmiyor mu?Bu devirler bir artar yada azalırsa motorun tam saatini nasıl öğrenmemiz gerekecek.Ben 1 saate bir atar diye biliyorum.

rolantisi şuan 900 devirde çalışıyo bizimkinin............. kullananlar daha iyi bilir t5050 kullananlar yazabilrse sevinirim.
tn75 ile bir günde dağa yukarı 3 sefer yapıyordum 1 saat çıkması sürüyodu 1 buçuk saat inmesi sürüyordu toplam 7 buçuk saat kullanıyordum kolumdaki saatte yanlışlık yoksa motorun saatinde de yanlışlık yoksa zamana bağlı çalışıyor çünkü 2000 devirden aşağı düşmüyordu hep devirli kullanıyordum yine kolumdaki saate göre ilerliyordu. aynı zamanda bir gün boyunca rolantide makina çalıştırıyordu ozamanda durum aynı yani deneyipde söylüyorum. ne rolantiyle nede 1500 devirle çalışma saatinin bi alakası yoktur. sadece motor çalışsın yeter o kolundaki saat gibi çalışmaya başlıyo ... ok-*-s

ersanakyai link=topic=38518.msg330720#msg330720 date=1296129045' Alıntı:
Arkadaşlar,

Size, traktörlerdeki çalışma saati göstergelerinin çalışma prensibinden bahsedeyim:

İlk traktör göstergesi imal edildiğinden beri çalışma saati hesaplanırken 1500 d/d motor devri baz alınmaktadır.

Bu ne anlama geliyor:

Motor devri 1500 d/d iken çalışma saati zaman saati ile birebir aynı değeri göstermekte, hızlanması durumunda lineer olarak hızlanmakta ve yavaşladığı zaman ise yine lineer olarak yavaşlamaktadır. Örnek verecek olursak 3000 d/d motor devrinde çalışma saati zaman saatine göre iki misli bir hızla artmaktadır. Aynı şekilde 750 d/d motor devrinde de çalışma saati zaman saatinin yarı süresi kadar ilerleyecektir.

Çalışma saati ekranı 99 rakamına kadar ilerlediğinden, 0 dan 1’ e ulaşma süresi 1500 d/d motor devrinde 36 Sn. dir. Çalışma saati dakika ekranı 100 olduğu zaman 36x100=3600 sn =1 saat geçmektedir. Ve çalışma saati ekranının saat kısmı 1 artmaktadır.

Yukarda verdiğim bilgiler, tamamen gösterge paneli üreticisi firmanın verdiği verilerdir.

çalışma saati TM 120 için ister rolantide çalışsın ister 2000 devirde çalışsın hep 1 saatte bir atar yavaşlama veya hızlanma olmaz

arkadaşlar forumu hortlatmış olsam da bu yazışmaya artık ilave olarak bazı değişikliklerden bahsetmek istiyorum yakıt problemi pompa ayarı ile tam yerine gelmiştir bekledğimden daha iyi oldu pompa demek motorun kalbi demekmiş çekiş on numara oldu yakıt ise eskiye nazaran azaldı şimdi motor tam kullanma kıvamına geldi :D tavsiyem pompa ayarını iyi bilene yaptır motoru keyifle sürrrr :D

serkanarslan link=topic=43724.msg868052#msg868052 date=1395163571' Alıntı:
arkadaşlar forumu hortlatmış olsam da bu yazışmaya artık ilave olarak bazı değişikliklerden bahsetmek istiyorum yakıt problemi pompa ayarı ile tam yerine gelmiştir bekledğimden daha iyi oldu pompa demek motorun kalbi demekmiş çekiş on numara oldu yakıt ise eskiye nazaran azaldı şimdi motor tam kullanma kıvamına geldi :D tavsiyem pompa ayarını iyi bilene yaptır motoru keyifle sürrrr :D
Serkan Abi Seninle O Zamanlar Sen Buraya Konu Actıgın Zamanlardı Heralde Facebook ' ta da Konuşmuştuk Yine Pompa Ayarından Filan Diye ;)
Sorunun Düzeldiğine Sevindim, Ne Zaman Yaptırdın Pompayı ? Nerde Ne Kadara Yaptırdın ?
5000 Serisinin Rölantisi Yüksek Biraz, Onu Düşürdün mü ? 700 ' e Filan Çeksen İyiydi 600 Bazen Sıkıntı Olabiliyor...

Bu Arada 50 Kaç Saate Geldi ? :)

omerfarukkoc link=topic=43724.msg868094#msg868094 date=1395165976' Alıntı:
Serkan Abi Seninle O Zamanlar Sen Buraya Konu Actıgın Zamanlardı Heralde Facebook ' ta da Konuşmuştuk Yine Pompa Ayarından Filan Diye ;)
Sorunun Düzeldiğine Sevindim, Ne Zaman Yaptırdın Pompayı ? Nerde Ne Kadara Yaptırdın ?
5000 Serisinin Rölantisi Yüksek Biraz, Onu Düşürdün mü ? 700 ' e Filan Çeksen İyiydi 600 Bazen Sıkıntı Olabiliyor...

Bu Arada 50 Kaç Saate Geldi ? :)
hacı rolant konusunda nasıl bir sıkıntı oluyor?

ali_durmuş link=topic=43724.msg868121#msg868121 date=1395167099' Alıntı:
hacı rolant konusunda nasıl bir sıkıntı oluyor?
Sıcak Aylarda Uzun Süre Tarlada Çalıştığın Zaman Klima Açıkken Rolantide Motor Hafif Kesiliyor...
Normalde Motoru Rölantiye Bıraktıgın Zaman Şişkinliği Gitmesi Lazım, Hal Böyle Olunca Gitmiyor Bazen, Hele İyi Sıcaklarda...
O Yüzden El Gazını 700 ' e Filan Ayarlıyorum Ben Rolantide Bırakacagımda...
Benim Motorun Rolantisi 550 Filan... Normal Zamanda Bu Rölanti Gayet İyi Ama Dedigim Gibi Sıcakta Uzun Süre Çalısınca Bu Ufak Bi Sıkıntı Oluyor...

omerfarukkoc link=topic=43724.msg868144#msg868144 date=1395167973' Alıntı:
Sıcak Aylarda Uzun Süre Tarlada Çalıştığın Zaman Klima Açıkken Rolantide Motor Hafif Kesiliyor...
Normalde Motoru Rölantiye Bıraktıgın Zaman Şişkinliği Gitmesi Lazım, Hal Böyle Olunca Gitmiyor Bazen, Hele İyi Sıcaklarda...
Benim Motorun Rolantisi 550 Filan... Normal Zamanda Bu Rölanti Gayet İyi Ama Dedigim Gibi Sıcakta Uzun Süre Çalısınca Bu Ufak Bi Sıkıntı Oluyor...
biz genelde hep sıcakta çalışıyoruz ama şişkinlik olduğuna da hiç dikkat etmedim. Ama bir araştırayım bakalım.

omerfarukkoc link=topic=43724.msg868144#msg868144 date=1395167973' Alıntı:
550 Rolanti az değilmi Ömer sonuçta torku yüksek traktör.Bizim Landinin Rolantisi 850 de.

üçemli link=topic=43724.msg868166#msg868166 date=1395169247' Alıntı:
550 Rolanti az değilmi Ömer sonuçta torku yüksek traktör.Bizim Landinin Rolantisi 850 de.
Az Geliyor İşte Ahmet :)
Çok Fazla Bi Sorun Olmadı Ama Bende Ayarlamadım, Daha Doğrusu Gerek Duymadım Gibi Bişey :)

benimkide 550 galiba ömer bi sıkıntı yok pompa hassas ayarlanmış geldi bana yakıt konusunda iyi