SÜTIRKI İNEK SÜRÜSÜNDE KAZANÇ

650 KG İNEK (SİYAH ALACA)
YONCA YOK

RASYON:
ARPASILAJI/BUĞDAYSILAJI: 12,8 KG
AYÇİÇEK KÜSPESİ: 2,0 KG
BUĞDAYSAMANI: 8,3 KG
MISIRSILAJI: 20,9 KG
TUZ: 58 GIRAM
VİTAMİN-A: 100 GRAM
TOZMERMER: 40 GRAM
SÜTYEMİ: 10 KG (MISIR:6,3 KG, SOYAKÜSPESİ: 3,6 KG, TUZ: 64 GIRAM, DCP: 128 GIRAM, TOZMERMER: 107 GIRAM)

BEKLENEN SÜTVERİMİ: 41KG (11 KG SÜT YEMİ VERİLİRSE, BEKLENEN SÜTVERİMİ: 44 KG)

BU RASYON HESAPLANDI, HENÜZ DENENMEDİ

BİLGİ AMAÇLI VERİLDİ
SORUMLULUK KULLANANDA...
bilgi için teşekkürler.
bu rasyonun günümüz rakamları ile kaç TL,
41 kg süt veren bir inek, sağlıklı olarak kaç yıl verim verir.
soruları, hayvancılık hakkında bilgim olmadığı için soruyorum.

bilgi için teşekkürler.
bu rasyonun günümüz rakamları ile kaç TL,
41 kg süt veren bir inek, sağlıklı olarak kaç yıl verim verir.
soruları, hayvancılık hakkında bilgim olmadığı için soruyorum.
BUĞDAYSILAJI/ARPASILAJI: 400 TL/TON (0,4 TL/KG)
SAMAN: 600 TL/TON (0,6 TL/KG)
MISIRSILAJI: 400 TL/TON (0,4 TL/KG)
AYÇİÇEK KÜSPESİ: 1500 TL/TON (1,5 TL/KG)
SÜTYEMİ: 2150 TL/TON (2,15 TL/KG)

YAKLAŞIK: 42,5 TL/İNEK/GÜN

HERŞEY YOLUNDA GİDERSE: 5-6 BUZAĞI ALINABİLİR... (BEKLENEN:3-8 BUZAĞI)

bende herkesi tek tek alıntılamadım ama arkadaşlar 8 günlük bugday tarımını gerçekten merak ettim sadece ekimi 2 gün sürer harman zamanı köye gidersın 15 günde ancak köyün işi biter seninde biter biçerçi sanki senı beklıyor biçmek için onda da iki senede şu anki maliyetlerle 20 bin lira belki kazanırsın şehir de çalışan adam bir tl koymadan kazanıyor en ucuz tarla 3 bin lira 100 dekar 300 bin eder adam gider bir ev alır 2 yılda 24 bin tl getirir daha çok şey yazarım da uzar gıder

Üye sormuş ben de cevapladım. Cevabınız anlamsız. 100 dönümü 2 günde nasıl elle falan mı ekiyorsunuz ben de onu bilmiyorum. Sizin tarımınız ne bilmem ama 200 dönüm ortalama arpa buğday ekiyoruz senelik. Kendi iş hayatım olduğu icin cumartesi veya pazar günü tek günde biçimi bitıyor. 15 gün ne yaparsınız orasını ben bilmem.

Özellikle biçerci sanki seni bekliyor gibi bilip bilmeden yazmanızı da dar dünyanıza bırakıyorum, hoş değil. Kazancımı sorgulamak veya ekonomisini yapmak da ben hariç kimseye düşmez.

Sizin ihale! kovalamacalarınız vardı. Bircok kisi tepki de göstermisti ama ben görüp yanlış gelse de yazmadım ve bana da düşmez.

Üye sormuş ben de cevapladım. Cevabınız anlamsız. 100 dönümü 2 günde nasıl elle falan mı ekiyorsunuz ben de onu bilmiyorum. Sizin tarımınız ne bilmem ama 200 dönüm ortalama arpa buğday ekiyoruz senelik. Kendi iş hayatım olduğu icin cumartesi veya pazar günü tek günde biçimi bitıyor. 15 gün ne yaparsınız orasını ben bilmem.

Özellikle biçerci sanki seni bekliyor gibi bilip bilmeden yazmanızı da dar dünyanıza bırakıyorum, hoş değil. Kazancımı sorgulamak veya ekonomisini yapmak da ben hariç kimseye düşmez.

Sizin ihale! kovalamacalarınız vardı. Bircok kisi tepki de göstermisti ama ben görüp yanlış gelse de yazmadım ve bana da düşmez.
Ben size karşı birşey söylemedim ama yanlış anlamışsınız mibzer le ekıyoruz bir gün de hazırlanıyor ertesi günde ekiliyor biçer ise tüm köye geldiği için en az 10 gün sürüyor kazanç konusunda ise kuru tarımın her tarafı kazanç olsa yıne kazanç belirli aynı bizde sizin gıbı ctesi pazar yapıyoruz. İhale konusunda ise herkes görüşünü söyledi bende söyledim şimdi aynı mevzuları açmayalım ama ihaleye ne kadar fazla insan girerse adam kazanır sadece bunu söyleyım