Olmaz, hollanda dediğin ülkede enflasyon devalüasyon sarmalı diye bişey yaşanmaz, nokta.
Üstelik gıda devlerinin hollandaya getirilen sömürge ülkelerindeki tarımsal ürün ithalatı çok yüksek, gıda devleri bunları işleyip avrupa pazarına satıyor güçlü konumunu sürdürüyor, hollandada yetiştirdiği ile o kadar ihracat yapmıyor yani, kısaca gıda devlerinin avrupadaki üssü hollanda.
Gıda devleri girsin görürsün Erzurumdamı yapıyor trakyada egedemi ovalardamı yapılanıyor anlarsın, ülke yaşamadan bunları önceden göremeyecek, durum bunu gösteriyor, gıda devlerini bu işten alıkoyamazsınız, hedef gıdayı yönetmek ve bu sayede dünyayı yönetmek, vazgeçeceklerini sanıyorsanız yanılıyorsunuz, verimsiz yerler önemli değil onlar için olsada olur olmasada olur ve tarım iyi yapılan bölgelerde oluşan aile işletmeleri zamanla hazır ellerine geçecek daha ne olsun, istedikleri şey tam olarak bu, bir günde kısa zamanda olmaz, sonunda ağlayanları görünce herkes üzülecek bu kadar açık ve net bir olay, gıdayı yöneterek dünyayı yönetmek için bunu yapmak zorundalar, kimsenin gözünün yaşınada bakmazlar malesef.
Keşke bende ümitsizlik dediğini bahsetmesem,bana göre ümitsizlik değil gerçekler bunlar, geleceği görmek lazım diyorum, siz ise gelecekte olacakları göz göre göre kürek mahkumu olun diyorsunuz, sizinle benim aradaki fark bu sadece, umut aşıladığınız sektör gelecekte nasıl şekillenecek bunu görmek ve ona göre ümit aşılamak yada gerçekleri söylemek lazım.