Süt ineği işletmelerinde yonca silajı kullanan var mı?

Yonca silajını kuru yonca otuyla kıyasladığımızda hangisi daha kullanışlıdır.birde yapılması ph sı nı ayarlamak yani biçildikten ne kadar sonra yapılmalı

Yonca sılajı zor olan bir yemdir yoncayı biçip yarım gün kurutmakla beraber sılaj makinası ile kıyılıp depoya dökülürken katman katman arasına Mısır yada arpa buğday kırığı katmanız gerekli çünkü içinde laktik asit bakterisi bulunmayan eriyebilen karbonhidrat barındırmayan bir bitki olduğu için dışarıdan dane ve laktik asit inokulant yapmanız gerekli böylelikle güzel bir sılaj elde edilir hp si yüksek bir sılaj olur ki yem maliyetini gerçekten düşertecek bi uygulama olur
 
  • Beğen
Tepkiler: atila
Yonca sılajı zor olan bir yemdir yoncayı biçip yarım gün kurutmakla beraber sılaj makinası ile kıyılıp depoya dökülürken katman katman arasına Mısır yada arpa buğday kırığı katmanız gerekli çünkü içinde laktik asit bakterisi bulunmayan eriyebilen karbonhidrat barındırmayan bir bitki olduğu için dışarıdan dane ve laktik asit inokulant yapmanız gerekli böylelikle güzel bir sılaj elde edilir hp si yüksek bir sılaj olur ki yem maliyetini gerçekten düşertecek bi uygulama olur

Ertuğrul, peynir alt suyunu inokulant olarak kullanabilirmiyiz, mısır silajında veya yonca, yem bezelyesi silajında
 
Ertuğrul, peynir alt suyunu inokulant olarak kullanabilirmiyiz, mısır silajında veya yonca, yem bezelyesi silajında

İzzet abi Mısır için hiç bir şeye gerek yoktur kendisi karbonhidratça çok zengin olduğu için fermente çok rahat oluyor ben beş yıldır hiç bişi katmıyorum ve hiç sıkıntı çıkmadı çıkmasıda mümkün değil ii sıkışıp saklansın yeterli
Yoncada ve bezelye baklagil olduğu için Laktik asit ihtiyacı var evet peynir altı suyu ii bir bakteri kültürü olur tabiki fakat eriyebilir karbonhidrat lazım bize bunun yanına dane katarsak bozulurmu diyr yaptığımız sılajdan korkumuz olmaz
 
  • Beğen
Tepkiler: İzzet toker
Yonca silajını kuru yonca otuyla kıyasladığımızda hangisi daha kullanışlıdır.birde yapılması ph sı nı ayarlamak yani biçildikten ne kadar sonra yapılmalı
Yonca silaji bi kere kuru madde oranı 35-45 arası olmalı kuru madde oranını ayarlamak biraz tecrübe işi havanın sıcaklığı, nemi, rüzgar etkiliyor bazen 2 gün bazen 6 saat soldurmak yeterli oluyor şuan kullandığım 38 kuru madde çıktı analizde % 100 Kuru maddesinde 19 protein var 22 proteini yakalaya bilirsin inokuland kesin kullanmalısınız yada melas veya diğer nişastalı tahillardan içine kaltmalisiniz biz Sadece inokuland kullanıyoruz. Gerekli makina ekipmanlar varsa işçilik daha az ve daha kısa zamanda tarladan kaldırma imkanı sağlıyor, yangın tehlikesi yok başka sormak istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım
 

Yonca silaji bi kere kuru madde oranı 35-45 arası olmalı kuru madde oranını ayarlamak biraz tecrübe işi havanın sıcaklığı, nemi, rüzgar etkiliyor bazen 2 gün bazen 6 saat soldurmak yeterli oluyor şuan kullandığım 38 kuru madde çıktı analizde % 100 Kuru maddesinde 19 protein var 22 proteini yakalaya bilirsin inokuland kesin kullanmalısınız yada melas veya diğer nişastalı tahillardan içine kaltmalisiniz biz Sadece inokuland kullanıyoruz. Gerekli makina ekipmanlar varsa işçilik daha az ve daha kısa zamanda tarladan kaldırma imkanı sağlıyor, yangın tehlikesi yok başka sormak istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

Yonca silajı bize 350-400 liraya gelecek değermi sizce bu fiyat makılmü
Adanada yerimiz
 
Iki aydır yediriyorum , zaten hayvan basi tüketimi az bir ürün
Paketli olmasi cok önemli az verildiği icin birkac günde bitmeli acilan paket
Silo veya depoda korumak kollamak zor bozulabilir
Kuru yonca alici icin daha uygun ama , silajin besin değerinde goz önünde bulundurmak gerek
Yonca paketlemesi depolamasi cok zor Ürün
Dedigim gibi silaj yonca birkac aydir yediriyorum cok guzel olmus bilen kisiler yapınca
Cicekleri yaprakları hic zarar gormeden girmiş pakete
 

Benzer Konular