Merhabalar kolay gelsin. Hayvancılıkta yeni birisiyim ve aklımda çok fazla soru var. Bunlar ile ilgili tecrübeli kişilerden yani sizlerden fikir almak istedim. Şimdi İnek, düve, buzağı vs. leri günde 2 hatta yapılabiliyorsa 3 öğün beslenilebileceğini öğrendim. Şimdi benim elimde 15 dönüm tarla var. 5 dönümünü yonca ekmiştim geçen seneden bu sene de devam ettirmek istiyorum. Mısır silajını satın almayı planlıyorum. Kalan 10 dönümüne de buğday ekmiştim malum hasat zamanı biçim yapıldı samanımı ve buğdayımı da aldım. şimdilik elimde bunlar var. Süt yemi düve yemi vs. bunları zaten alacağım. Toparlamak gerekiyorsa elimde; BUĞDAY, MISIR SİLAJI, YONCA, SAMAN VE FABRİKA YEMLERİ var. Bunları 2 öğünde vermeyi düşünüyorum. Sırası nasıl olmalı ne kadar verilmeli yani sabah hayvana önce saman sonra silaj sonra yonca gibi mi(örnek verdim) ve ne kadar verilmeli bunun hakkında sizin bilginize danışmak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla işte inek için 100 kg ağırlığa 2kg kuru ot verilmesi gerektiğin falan gördüm bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum iyi günler.