Arkadaslar babam eski yöntemlerle köyümüzde hayvancılık işini yapmakta. Karlılık noktasında baya bi eksikleri olduğunu anladim son 4 yadir yaptığım araştırmalarda. Babamlar genellikle montofon melezi hayvalar bakip 1 buçuk senede 1 yavru alip onu büyütüp satmakla yetiniyor sadece , süt desen buzağıya yetecek kadar ve olursa yoğurt yapmak gündelik ihtiyacı kadarını anca karşılıyor. Şimdi yapmış olduğum bazı araştırmalar sonucu simental ( erzurum oldugu icin bölge, hosystan olmuyor) ozellikle sütçü simental profosyonel bir bakımla ve yemlemeyle günde ortalama 20 lt süt veriyor. Ben ortalama 280 gün süt aldigimi düşünüp toplamda 5600 lt süt oda 1.5 tl den 8600 tl gelir demek.buzagisi da kar kaldiki simental yavrusu olduğu icin en az 4000 tl demek oluyor . Yemleme giderlerini üç aşağı beş yukarı yılda 4000 tl ki bizim az da olsa arazimiz var yani cayır otu arpa giderlerimizi bunlardan karşılayabilir, yetmezse arazi kiralayıp mahsulü yari yarıya mal edebiliriz.
Şimdi siz değerli abilerime kardeşlerime sorum su ben memurum ve bu işe girmek istiyorum yukarıda yapmış olduğum hesap doğru olurmu bunun içine işletme giderleri vs katmıyorum çünkü babam bakıyor kardeşimde yardim ediyor.
Ne dersiniz 5 tane simental doğuma yakın gebe düve alayim mi ortalama 14 bin tl teki. Buda eder 70 bin tl girsemmi girmesemmi kararsız kaldım saygı değer görüşlerinizi bekliyorum.tesekkur ediyorum şimdiden
Şimdi siz değerli abilerime kardeşlerime sorum su ben memurum ve bu işe girmek istiyorum yukarıda yapmış olduğum hesap doğru olurmu bunun içine işletme giderleri vs katmıyorum çünkü babam bakıyor kardeşimde yardim ediyor.
Ne dersiniz 5 tane simental doğuma yakın gebe düve alayim mi ortalama 14 bin tl teki. Buda eder 70 bin tl girsemmi girmesemmi kararsız kaldım saygı değer görüşlerinizi bekliyorum.tesekkur ediyorum şimdiden