PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hayvancılık
Hayvancılıkla İlgili TV Programları
Süt 4 TL olursa ne olur?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="aenema" data-source="post: 1374741" data-attributes="member: 86165"><p>Şöyle hocam, yem bitkisi eken, arpasını buğdayını eken, adam hayvancılık da yapıyorsa küçük çapta o adama süt desteği buzağı desteği vs daha fazla olacak. Büyük işletmeler zaten toplu alımlarla ve sermaye güçleriyle maliyetlerini düşürebiliyor, küçük ölçekli üretim yapan adamın maliyeti yüksek en büyük problem bu. Devlet bu adamı korursa ayrıca yem bitkisi de üretiyor kendi hayvanına kendi üretim yapıyor, ithalatın azalmasına da destek oluyor kendi çapında. Bu adam devletin gözünde çok değerli olmalı. </p><p></p><p>Bizim memur, uzman, odalardaki kadrolar vs işin kolayına kaçıyor. Büyük üretici desteklensin elindeki parayı yatırıma dönüştürsün, üretime istihdama destek olsun diye diye her türlü destek, istisna, muafiyet sunuluyor. 100 tane büyük işletmenin kağıt-kürek işleri mesaisi de kolay geliyor memura. 10bin tane küçük çaplı üreticiyle uğraşmak da zoruna gidiyor bizim memurun. Halbuki ilmek ilmek işlemek gerek. Kobi vasfında değerlendirmeli devlet, görünmeyen istihdam aynı zamanda. </p><p></p><p>Bir de şu mevzu var büyük işletmelerde büyük üretim oluyor bölgesel. Sonra Türkiyenin 4 bir yanına o bölgeden taşınıyor ve kara yolu ile. Meyvesi sebzesi eti sütü hep böyle. Halbuki her bölgede her çeşit üretime farklı farklı destekler verilerek maliyetleri düşürecek ve bölgesel tüketim miktarını yerel üreticiden karşılama stratejisi uygulanabilse o zaman aracılar da fahiş karlılık ile çalışamaz. </p><p></p><p>Çok uzun meşakkatli iyi analiz ve raporlama isteyen, büyük mesai isteyen işler bunlar ancak işte bizim mühendislerimiz memurlarımız uzmanlarımız bilgisayardan çıktı alıp imza attırmaktan başka bir iş yapamadığı için bu kadrolar ile çok zor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aenema, post: 1374741, member: 86165"] Şöyle hocam, yem bitkisi eken, arpasını buğdayını eken, adam hayvancılık da yapıyorsa küçük çapta o adama süt desteği buzağı desteği vs daha fazla olacak. Büyük işletmeler zaten toplu alımlarla ve sermaye güçleriyle maliyetlerini düşürebiliyor, küçük ölçekli üretim yapan adamın maliyeti yüksek en büyük problem bu. Devlet bu adamı korursa ayrıca yem bitkisi de üretiyor kendi hayvanına kendi üretim yapıyor, ithalatın azalmasına da destek oluyor kendi çapında. Bu adam devletin gözünde çok değerli olmalı. Bizim memur, uzman, odalardaki kadrolar vs işin kolayına kaçıyor. Büyük üretici desteklensin elindeki parayı yatırıma dönüştürsün, üretime istihdama destek olsun diye diye her türlü destek, istisna, muafiyet sunuluyor. 100 tane büyük işletmenin kağıt-kürek işleri mesaisi de kolay geliyor memura. 10bin tane küçük çaplı üreticiyle uğraşmak da zoruna gidiyor bizim memurun. Halbuki ilmek ilmek işlemek gerek. Kobi vasfında değerlendirmeli devlet, görünmeyen istihdam aynı zamanda. Bir de şu mevzu var büyük işletmelerde büyük üretim oluyor bölgesel. Sonra Türkiyenin 4 bir yanına o bölgeden taşınıyor ve kara yolu ile. Meyvesi sebzesi eti sütü hep böyle. Halbuki her bölgede her çeşit üretime farklı farklı destekler verilerek maliyetleri düşürecek ve bölgesel tüketim miktarını yerel üreticiden karşılama stratejisi uygulanabilse o zaman aracılar da fahiş karlılık ile çalışamaz. Çok uzun meşakkatli iyi analiz ve raporlama isteyen, büyük mesai isteyen işler bunlar ancak işte bizim mühendislerimiz memurlarımız uzmanlarımız bilgisayardan çıktı alıp imza attırmaktan başka bir iş yapamadığı için bu kadrolar ile çok zor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hayvancılık
Hayvancılıkla İlgili TV Programları
Süt 4 TL olursa ne olur?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt