Gubretasin urunlerini kullandım:Çinko sülfat,potasyum nitrat.magnezyum sülfat,amino asit forcefull..mustang ot ilacı
Yani hepsi yeteri kadar kullanildi.combi dediğiniz resim atabilirmisiniz Süneye girerken bu tarlaya uygulayayim hocam
Güzel hocam erken dönemde çinkoyu falan daha bol vermek için hem daha az maliyetli olmuştur güzel uygulama yapmışsınız. Son dönemde bayrak yaprağı çıkışından sonra ben şu iki ürünü kullandım. Soldaki nispeten ucuz. 5kg 150ye almıştım. Dekara 50 gram kadar bile verilse faydası olur son pas ile birlikte.
Sağdaki biraz pahalı molibdeni yüksek diye aldım nohutlar için. 2.5 kgı 150 tlydi. 25 gram kadar da buğday için ayırmıştım. Son dönemde protein taşınımı ve tane dolum aşamasında herhangi bir eksiklik çekmemesi için veriyorum iyi bir amino asit kaynağı ile birlikte.
Hocam ilçe tarım tarihi süne zararı başladıktan sonra veriyor. Sayım yapıyorlar analiz ediyorlar 3-5 gün geç kalıyor onların tarihleri. Siz kendiniz geceleri 11den sonra tarlaya gidin bakın. İyi bir ışık ile gezinin tarlada. Zaten kendini belli eder sayı çoksa. İlk dönemde zaten beslenmiyor süneler. Erkenden sayıyı kontrol ederseniz beslenmeye başlamadan önce atarsanız biraz daha düşürebilirsiniz zararı. Zaten 15-20 gün beslenecekler süt olum başladıktan sonra en çok zararı verirler. Onlar tam beslenemye başlamadan önce atacağınız bir ilaç yeterli olur. C büyüklüğünde beslenmeye başlar D boyuta ulaştığında ciddi zarar vermeye başlar. İlçe tarım C seviyesindekinin sayımını yapar riskli seviyenin üstüne çıkarsa tarih belirler. Onlar tarihi belirledikten sonra siz tarlaya girip atana kadar D boyuta ulaşanlar 2-3 günde verdiği zararla bile sizin rakamların çıkması normal. Zaten topu topu beslenebileceği 10-15 gün. Siz ilacı atana kadar 3-5 gün beslenmesi yeterli oluyor 1-2 puan zarar verebilmesi için.
Ben 2 gecede bir 11-01 arası dolaşıyorum tarlaları. Metrekarede 2-3 tane C büyüklüğünde süne görürsem ertesi gün ilaç atarım beklemem ilçe tarımı. Ancak tek bir yerde görmek yeterli değil. 10 dekar yerde 10-20 metre aralıklarla bakarım zaten yürürken de az çok izleyebiliyorsun 8-10 yerde dikkatli bakar yarısında 2-3 süne görürsem risk var demektir. İşi sıkı tutarsak daha az zararla kurtarabiliriz.