Sular Sulama Ekipmanları

Ynt: Sular Sulama Ekipmanları

Ali SARAÇ link=topic=65780.msg956396#msg956396 date=1421015614' Alıntı:
neyle suluyor kanatları söküp tabancayla mı ? nasıl aralık bırakıyor kaç metreye bir ? mısırın icinde nasıl çekiyor o tabancayı ? rüzgarlı havalarda o tabancayla sulayabiliyormu ? mısır cünkü su stresine cabuk giren bir bitki istediği anda suyu verdin verdin veremedin ciddi verim kaybı yaşarsın . rüzgardan falan etkilenmeyip istediğin zaman suyu veriyorsan ne güzel
Kanatları söküp tek tabanca ile suluyor.Makina tek tabancada 70 m sulama genişligine sahip yani 70 m ye bir aralık açıp makinayı gezdiriyorlar .Ruzgardanda pek etkilenmiyor özelikle akşam saatlerinde bizim burada kuzeybatı yönünden rüzgar eser ve bu makina ile çoğu zaman o yönde sulama yaptıklarını gördüm ve su hiç rüzgardan etkilenmiyordu zaten etkilense mısırdan iyi verim alamazlar.

Ynt: Sular Sulama Ekipmanları

yer alti damla sulama sistemlerini bir suredir ben de takip ediyorum. Ancak rotasyonumuzda seker pancari bulundugundan uygulamak gibi bir dusuncemiz yok. Ote yandan yer ustu damla sulama sistemleri de gerek iscilik gerek maliyet acisindan pahalilar. Dolaysiyla gecen sene aldigimiz Irtem tamburlu sulama makinasi ile silaj misir suluyoruz. Daha verimli kullanabilmek icin isletmemizde bir kac degisiklik daha yapmamiz gerekecek makinaya suyu tasiyan borularin yuksek basinci tasiyabilir olmasi gerekiyor. Makina olarak Irtem ' den memnunuz.

Yine diger taraftan bir trafoya zor sahip cikabildigimiz tarlalarda bir kac yuz bin dolarlik sabit lineer sistemleri kurmak bizim sartlarimizda mantikli degil.

Cevap: Ynt: Sular Sulama Ekipmanları

hocam bu sizin sulama sistemlerini inceledim. Bununla ilgili bir sistem var. Ama türkiyede kuran kimse yok. Sabit kuruluyor. 30 - 35 yıl hiç kaldırılmıyor. Sadece sprinkler dışarıda. yerden çok yüksekte sprinkler var vs. Zaragoza da görmüştüm. videosunu buraya yükleyebilirsem deneyeceğim.