Ynt: STEYR TRAKTÖRLERİN SIFIRLARI TÜRKİYEDE VAR MI? İTHAL OLANLAR
XERİON link=topic=29118.msg275056#msg275056 date=1273683173' Alıntı:
arkadaşlar bugün ankaradan kayseriye gidiyodum mucur civarıydı galiba bu ithal steyrlardan gördüm 4 tane otodüsteydim foto çekemedim bilgisi olan varmı..?
Ben de aynı şekilde Ankara - Kayseri arasında o civarlarda gördüğümü hatırlıyorum.
İlk anda ne olduğunu anlayamamıştım ve MC Cormick olabilirler demiştim ama sonradan Steyr olduklarını anladım.
Türkiyede fazla Steyr olduğunu sanmıyorum ama yine de özel bir taleple getirtilebiliyordur.
Bir grubun iki markası birden Türkiye piyasasında tutuluyorsa ve kullanılıyorsa (NH - Case) aynı grubun üçüncü markasının da buraya gelmemesi gibi bir şey söz konusu olamaz.
Ama ticari hesaplarda ülkenin ekonomik durumu ve o traktörün modellerinin ülke şartlarına uygunluğu göz önüne alınır ve satıştan elde edilecek kazanç o markayı buraya getirtirken oluşacak masrafları fazlasıyla karşılayıp firmayı kara geçiremeyecekse getirilmez diye düşünüyorum.
Steyr markasının da Türkiye ' de olmamasının nedeni o olabilir. Kısacası Steyr modelleri Türkiye çiftçisinin alım gücünün çok üzerindedir.
Yani şu anda türkiyede Fendt var ve kaliteyi göz önünde bulunduran çiftçinin kesinlikle kullanması gereken Fendt türkiyede pek kullanılamıyor fiyatından dolayı.
Tabiki bunlar Türkiye ' yi teknolojik ve kaliteli olan şeylerden mahrum etmeye yetecek bahaneler değil ama, ticari kaygılar çoğu zaman bu tip şeylerin önüne geçebiliyor işte...
...