SÖZLEŞMELİ SİLAJLIK MISIR EKİMİ

Ynt: SÖZLEŞMELİ SİLAJLIK MISIR EKİMİ

körsaban link=topic=71582.msg829596#msg829596 date=1389993119' Alıntı:
biçim nakliye alıcıya ait gübreyi vs herşey bana ait 110 lira tona yüksek proteinli mısır yetiştirmeye hazırım bknz örnek :D
http://www.trakkulup.net/yem-bitkileri/24-06-2013-da-ekilen-misirin-son-hali04-09-2013)/msg776921/#msg776921
Herkesin kendi hesabı tabi ki..Umarım bulursun müşteri...Dekara 7 ton ve üzerinde alıyorsan güzel para kalır...

Arkadaşlar bu konu güncel mısırlarımızı ektik yakın zaman da fiyat için pazarlık yapacağız 50 km uzaklığa döküm olarak ben teslim edeceğim yani hersey bana ait tek sıra ile biçtirip römorkla yere boşaltacağım,yerden de büyük kepçe ile kamyonlara dolduracağız.. Nedeni ise hem bölgede büyük biçer yok hem de biçerle biçildiği zaman kamyonlar tonaj yapmıyor böyle olunca kepçe ile sıkıştırarak yükleniyor kamyon tonaj geliyor, yerde 2 ton falan toprağa karışıp gidiyor ama ne yapalım durum bu..
Sonuç olarak fiyatlar nasıl olur sözleşme yapanlar,yapacaklar ya da sözleşme olmadan da sezonu gelince silajlık satmayı düşünenler ?

Kooperatif 120 tl/ton baz fiyat vermis, bicim nakliye ureticiye ait, fiyatlarin artisina gore artiracakmis, sozlesm kotasini doldurmus. Tuccar icin bicim ureticiye ait nakliye tuccar tarafindan karsilacak sekilde 120 tl/tn sabit fiyattan bahsediliyor.

Erman hoca 3 ilaveli kamyonlar 6 sıralı biçim makinesinin sıkıştırması ile 20 ton civarı gelir . Yere dökmek zarar verir