Ewet diğerinde keson kuyu deniyor galibaSizin kuyunuza artezyen deniyor
Ewet diğerinde keson kuyu deniyor galibaSizin kuyunuza artezyen deniyor
Tarlamda sondaj vardı eskiden icarcı burguyu kaybetmişti üstüne toprak getirtmiş. 2 metre kadar toprağa gömülü ve kayboldu. Kepçe tuttum 3 saat kazdık bulamadık. Çubukçu falan götürdüm bir işe yaramadı. Tavsiyesi olan var mı? Tekrar sondaj vurdurmak istemiyorum.
Hedefini koy,araştırman sonunda maliyet ve uygulama açısından size en mantıklı gelen neyse onu uygula.Çubukcuyu da bir goturecegim bilmiyorum ne yapacağım ama şu konuda haklısınız 15 ton bile olsa belki havuzla meyve tarımı yapabilirim
Katmanları bilen daha önce o bölgede derin kuyu açmış biri kaç cm de şu olacağını anlar. Ben ilk 3.5 metrede buldum çakıllı idi oraları bilen sondajci abi 4 adet kıl tabakasi var 40metreye in suyu topla dedi 4damar çıktı 40metryee kadar 10metrede hazne diye birşey için açtı yüzeye kadar su geliyor dalgıç 20metreden sonra sorunsuz atıyor. Ben alıcı salıp pancar ile atıyorum. Çubukçu'nun gösterdiği 5metre link kuyuda da su alıyorum ama irtifa yok. İyi bir tulumba ve alıcı kullanmam gerekiyor. Önce çamur atıyor sonra temiz su geliyor işimi görüyor. Ama sondajcinjn tahmini açtığı kuyuda çok irtifa var birde koca gün temizledi iki römork harfiyat çıktı boru etrafına 5 ton çakıl yedi. Artık tertemiz su çıkıyor direk içilebiliyor neredyse motor hiç zorlanmıyorÇubukçunun var dediğini yada kendi tespit ettiğin yerleri kazıp suyu dendiği kadar bulabildiniz mi, sonuç ne hiç bahsetmiyorsunuz.
Ben de çubukçuların şöyle var böyle var dedikleri en az 15 farklı yerde ve zamanlarda (aynı tarla içinde) çeşitli derinliklerde 7-8 metreden 18 metreye kadar burgu saldık kile dayanınca bıraktık, bir suya rastlamadık.
Çubukçu dediğim arkadaşlar farklı farklı kişilerdi bazı kişilerde su bulmuşlukları vardı tamamen reddetmiyorum bu çubuk işi herkeste olmuyor, bu arkadaşlar hobi için bakmışlardı, bir de ben hem anlarım hem sondaj yaparım diyenlerle deneyelim bakalım dedim, yine bir sonuç yok çubukçu arkadaş diyor ki abi bilezikli yap, uzatmayayım sonuçta 2 tane 5 mt. keson kuyu 1 tane 24 mt.boru çakılmış toplam 3 kuyu sahibi oldum, su ihtiyacı olmadığı zamanlarda keson kuyular yüzeye kadar su dolu yazın temmuzda ağustosta haftalık 5 tona düşüyor. 24 mt olan çakma kuyudan 300 lt.su alıyorum boruda su bitiyor, 2,5 saat sonra tekrar 270 kg civarı su birikiyor du.
Çubukçu arkadaşlar suyun bol olduğu mıntıkalarda yüzey sularında başarılı olabiliyor, bizim denediğimiz 15 sondajı bilezikli yapsaydık yine aynı kapasitede su olacaktı.
Şimdi bu kadar acı tecrübeden sonra çubukçuya nasıl güveneyim
Bahsettiğiniz Derinlikler Zaten Bizim Buralarda Yüzey Suyu Diye Tabir Ettiğimiz Derinlikler. Bahsettiğim Kişi Ve Yerlere Bu Bahar Havalar Müsaade Ettiğinde En Az 1 Tanesine Sondaj Vuracağız. Bu Kişiyle Beni Tanıştıran Aile Dostum Bu Kişiye 3 Adet Sondaj Vurdurmuş. Her Biri 3-5m Yanılma Payıyla Suyu Çıkartmış. Suyun Azlığını Çokluğunu Su Damarının Genişliğiyle Ve Yaptığı Sondajcılık Tecrübesiyle Tahmin Ediyor. Zayıf Olan Su Damarına Zaten Kendisi de Sondaj Vurma Taraftarı Değil.Çubukçunun var dediğini yada kendi tespit ettiğin yerleri kazıp suyu dendiği kadar bulabildiniz mi, sonuç ne hiç bahsetmiyorsunuz.
Ben de çubukçuların şöyle var böyle var dedikleri en az 15 farklı yerde ve zamanlarda (aynı tarla içinde) çeşitli derinliklerde 7-8 metreden 18 metreye kadar burgu saldık kile dayanınca bıraktık, bir suya rastlamadık.
Çubukçu dediğim arkadaşlar farklı farklı kişilerdi bazı kişilerde su bulmuşlukları vardı tamamen reddetmiyorum bu çubuk işi herkeste olmuyor, bu arkadaşlar hobi için bakmışlardı, bir de ben hem anlarım hem sondaj yaparım diyenlerle deneyelim bakalım dedim, yine bir sonuç yok çubukçu arkadaş diyor ki abi bilezikli yap, uzatmayayım sonuçta 2 tane 5 mt. keson kuyu 1 tane 24 mt.boru çakılmış toplam 3 kuyu sahibi oldum, su ihtiyacı olmadığı zamanlarda keson kuyular yüzeye kadar su dolu yazın temmuzda ağustosta haftalık 5 tona düşüyor. 24 mt olan çakma kuyudan 300 lt.su alıyorum boruda su bitiyor, 2,5 saat sonra tekrar 270 kg civarı su birikiyor du.
Çubukçu arkadaşlar suyun bol olduğu mıntıkalarda yüzey sularında başarılı olabiliyor, bizim denediğimiz 15 sondajı bilezikli yapsaydık yine aynı kapasitede su olacaktı.
Şimdi bu kadar acı tecrübeden sonra çubukçuya nasıl güveneyim.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlar abiler iyi bir su almak için yüzey tipi sondajlarda kum veya çakıl tabakasına rastlanırsa orada su olma ihtimali var, kum çakıl olmadan kile dayanırsanız (bu arada el burgusu ile deliyoruz) bırakın orada ancak kesin kuyu olur demişlerdi. Derelere yakın ovalık düzlük yerlerde bu yöntemle çok iyi sular bulunuyor, bizim bölgede kil tabakası 40 ila 120 mt olabiliyor, onun için yüzeyde iyi bir su yoksa derin kuyu düşünmek lazım.Bahsettiğiniz Derinlikler Zaten Bizim Buralarda Yüzey Suyu Diye Tabir Ettiğimiz Derinlikler. Bahsettiğim Kişi Ve Yerlere Bu Bahar Havalar Müsaade Ettiğinde En Az 1 Tanesine Sondaj Vuracağız. Bu Kişiyle Beni Tanıştıran Aile Dostum Bu Kişiye 3 Adet Sondaj Vurdurmuş. Her Biri 3-5m Yanılma Payıyla Suyu Çıkartmış. Suyun Azlığını Çokluğunu Su Damarının Genişliğiyle Ve Yaptığı Sondajcılık Tecrübesiyle Tahmin Ediyor. Zayıf Olan Su Damarına Zaten Kendisi de Sondaj Vurma Taraftarı Değil.
Bahsettiğiniz Derinliklerde Aynı Derecede Yüzey Suyu Olduğunu Bize de İletti. Bu Derinliklerdeki Suyu Zaten Net Şu Kadar Su Var Diye Tahmin Etmenin Zor Olduğunu Suyun Azlık Çokluk Derecesinin Yağışlarla Aynı Oranda Olduğunu Söyledi. Zaten Su Bakmaya Geldiğinde Peşinen Soruyor. Ne Ekip Ne Dikeceksiniz. Ne Kadar Suya İhtiyaç Var.
Sizin Yazdıklarınıza Göre Kile Dayanınca Bıraktığınızı Söylediniz. Artezyen Yani Sondaj Kuyusu Zaten Kayanın Kireçtaşının Altından Çıkabilecek Su Kuyularına Verilen İsim Diye Biliyorum.Yani Siz Daha Kilinde Altına Geçip Kayayı Bulmanız Gerekirdi.Paylaştığınız Resimdede Zaten Geçirimsiz Tabaka Diye Gözüken Yer Muhtemelen Killi Veya Kayayı Tasvir Etmişler.
Yukarıda bir cümlede geçen ( orada ancak kesin kuyu olur demişlerdi) kesin kuyu değil "Keson kuyu" olacaktır. Herşey herkesin gönlünce olsun, selam ve saygılarımla.Bu konuda tecrübeli arkadaşlar abiler iyi bir su almak için yüzey tipi sondajlarda kum veya çakıl tabakasına rastlanırsa orada su olma ihtimali var, kum çakıl olmadan kile dayanırsanız (bu arada el burgusu ile deliyoruz) bırakın orada ancak kesin kuyu olur demişlerdi. Derelere yakın ovalık düzlük yerlerde bu yöntemle çok iyi sular bulunuyor, bizim bölgede kil tabakası 40 ila 120 mt olabiliyor, onun için yüzeyde iyi bir su yoksa derin kuyu düşünmek lazım.
Kırıkkale Keskin karafakili köyünde tarla en alçak yerden bakittim bilmiyorum 60 metre vurduracagim galiba.Gardo abi konum il ilçe neresi.
Haritalardan bölgedeki kuyuların istatiklerini verimlerini yer şeklini gibi verileri mühendisler inceliyor ve haritaya koyuyor.
Genelde düz ovalarda sondaj iyi çıkıyor.
Tarla egimliyse en alçak yerden baktırmak gerek.
Daha derinde su yokmu abi.Kırıkkale Keskin karafakili köyünde tarla en alçak yerden bakittim bilmiyorum 60 metre vurduracagim galiba.
100 ila 150 metrede kaç ton su çıkar acabaKırıkkale Keskin karafakili köyünde tarla en alçak yerden bakittim bilmiyorum 60 metre vurduracagim galiba.
Daha fazla da bişey olmaz dedi bilmiyorum vallaha ne yapacağımı bilemedimDaha derinde su yokmu abi.
Mühendis sadece 55 metre mı dedi.
Abi sana şöyle anlatayım.Daha fazla da bişey olmaz dedi bilmiyorum vallaha ne yapacağımı bilemedim
hocam götürdüm bulamadılar harita mühendislerinin acaba bu tarz bir hizmetleri var mı?Adını bilemedim şimdi, hani toprak altında para pul değerli maden arayanlar var onlar bulur