Benden sana tavsiye abi değnek çubuk işine hiç bulaşmayın. Biraz daha fazla ver mühendise hallettir bu işi. Geçen gün de dedim; değnekler kuru fay çatlağından bile tepki alır ve yanıltıcı olabilir. Ve değnek yöntemi yer altındaki birleşen derin su yollarını göremez. Genelde sızak sular oluyor ve onlardan tepki alıyor. Yani hiç garantisi yok, biraz nasip biraz da şans işi değnek yöntemi. Çok nadir olarak büyük sulara denk gelebiliyor. Ben jeo manyetik cihaz ile bu işi yapan birisine baktırdım, aldığı para helali hoş olsun. Aynı bölgede bizim komşu çubukçuya baktırmış, arazilerimizin arasında 300 metre anca mesafe var. Bir kuyuya 120 metre çaktırdı su yok hatta aşağıda kuru çatlak çıkmış sondajcı öyle demiş. Uçma yapıyordu boruları çektiler kuyuya beton attılar tekrar deldiler gene olmadı anlayacağın binlerce lira boşa gitmiş oldu. Şimdi o kuyunun 15 metre yanına bir delik daha açtırıyor. En son evvelsi gün gitmiştim 100 metre olmuş daha su yok, hedef 200 diyordu sondajcı. Son olarak 200 lük çap için o fiyat fazla geldi bana. Üstelik boru hariç derken sanırım kılıf demek istedin, yani fiyata kılıf atma bile dahil değilse yüksek fiyat. İnşallah suyu bulursunuz da emeğiniz paranız boşa gitmez, hakkınızda hayırlısı olsun abi başka da ne denir bilmiyorum.