son zamanlarda traktör uzunluğunun daha kısa tutulmasının nedenleri ???

Ynt: son zamanlarda traktör uzunluğunun daha kısa tutulmasının nedenleri ???

asikraltoprak link=topic=23227.msg190418#msg190418 date=1246219426' Alıntı:
iki önemli neden , aktarma organlarının motora daha yakın olması yüksek güç elde etmek için, dönüş çapının kısalması , dar dönüş yapabilmek için nedeni budur arkadaslar..

katılıyorum

uzunyayla link=topic=23227.msg189932#msg189932 date=1246003848' Alıntı:
bildiğimiz üzere traktörlerde motorda elde edilen hareket arka tekerlere difransiyel, şanzıman gibi elemanlarla aktarılıyor...eskiden üretilen traktörlerde difransiyel ve şanzıman gibi elemanlar karmaşık ve daha fazla yer kaplıyordu...son zamanlarda üretilenlerde ise aktarma organları daha basite indirgendi...benim kanaatim böyle abi....
son konulara yaptığımız yorumlar yapıldığı gibi...konuyu açan yada teknik bilgisi olan arkadaşlar yapılan yorumları görmezden gelmeyip yanlış yada doğru yorumlamaları daha doğru olmaz mı ? ersanakyai arkadaşımız bu konuda daha hassas kendisine teşekkürler...

pamukçu link=topic=23227.msg189993#msg189993 date=1246038724' Alıntı:
Traktörlerin kısalması konusunda hemen aklıma gelen bir nedeni söyleyeyim; ekipman ağırlıklarının giderek artması...
Bunu es geçmeyelim diyorum, ağırlık merkezinin arkaya doğru yaklaşmasını gerektiren temel sebeplerden biri...

pamukçu link=topic=23227.msg193050#msg193050 date=1246994375' Alıntı:
Bunu es geçmeyelim diyorum, ağırlık merkezinin arkaya doğru yaklaşmasını gerektiren temel sebeplerden biri...
hiç katılmıyorum.çünkü traktörün çalışma dengesi arka lastik ve arka dingil üzerine(bizim bildiğimiz klasik traktörlerde.)örneğin traktörün arkasına kombi kürüm taktığınızda traktörün önünü hafiflediğini fark edersin.bu hidrolik direksiyon olmayan bir traktörde daha çok anlaşılır...buradaki mantık basit bir fizik kuralı.yani bir kaldıraç düşünün destek noktası arka lastik.daha iyi anlatmaya çalışayım.traktörün hidrolik kollarına 600 kiloluk bir ekipman taktığınızda kaldırır.ama 3 metre uzunluğunda bir vincin ucuna 600 kiloluk cisim takarsan traktörün önü kalkar.

Traktör de ağırlık yoğunluğu arkaya yaklaşarak daha dengeli olmaz mı böylece arkaya takılan ekipman ağır bile olsa...

okkangal link=topic=23227.msg190389#msg190389 date=1246216328' Alıntı:
atilla abi bu konuda hidrolik pistonlarınınyatay konumlandırılmasında bahsetmişti ... sanırım fendt lerdeki kısalma bu sebepten dolayı ....
aslan meslektaşım .doğru ..tek 300 ve 900 serilerinde yok yatay piston..900 serileri gücü gereği çekili pulluk kullanıyor ..çoğunlukla...

1967 model S.S.C.B. yapımı bir mt3 ümüz var, hidrolik pistonları yatay konumlandırılmış durumda...

pamukçu link=topic=23227.msg194455#msg194455 date=1247421116' Alıntı:
1967 model S.S.C.B. yapımı bir mt3 ümüz var, hidrolik pistonları yatay konumlandırılmış durumda...
o makinayı tebrik ederim...

Ayrıca hidrolik direksiyon da var... Bir de B.İsmailçe de var aynısından bir kaç tane daha vardı Edirne çevresinde ama nerelerde olduğunu tam olarak hatırlayamıyorum şimdi...

pamukçu link=topic=23227.msg194459#msg194459 date=1247421437' Alıntı:
Ayrıca hidrolik direksiyon da var... Bir de B.İsmailçe de var aynısından bir kaç tane daha vardı Edirne çevresinde ama nerelerde olduğunu tam olarak hatırlayamıyorum şimdi...
büyük ismailçe ?????? edirne limisin...

karabulut köyünden sonra ben ce ..en iyi tarım toprağı B. ismailçe de diye düşünüyorum...karabulut köyünden , KARANFİLLER , yanılmıyorsam türkiyede yeni nesil fendt i alan ilk kişilerden ..412 vario çok test ettim...

atilla link=topic=23227.msg194466#msg194466 date=1247422397' Alıntı:
karabulut köyünden sonra ben ce ..en iyi tarım toprağı B. ismailçe de diye düşünüyorum...karabulut köyünden , KARANFİLLER , yanılmıyorsam türkiyede yeni nesil fendt i alan ilk kişilerden ..412 vario çok test ettim...
Kesinlikle, Karabululut, B.İsmailçe, Uzgaç, Sarayakpınar,Ekmekçi,Avarız... B.İsmailçe ve Uzgaç toprağı çok iyi fakat iklim biraz daha soğuk geçiyor gibi ...Yer yer de taş tabakaları mevcut... Ben Edirne de en iyi diyebileceğim toprak yapısı ile Paşaçayırı ovasında karşılaştım Atilla abi... Buğdayda dekara 1000 kg ın üzerinde Ayçiçeğinde ise 450 nin üzerinde hiç sulama yapılmadan elde edildiği yıllar oldu... Ayrıca bu sitede toprak yapısı ile ilgili bir yorumla karşılaşmak çok önemli... çok nadir olan birşey... Teşekkürler...

orası ova , pamukçu kardeşim..ben genel olarak düşünmüştüm....

Yok abi ben paylaşım açısından yorumladım, ovada çokta büyük olmayan bir bölge çoğu Edirneli de bilmez... ülke çapında ilk sıralarda yer alır bence...