Hasetlik cekememezlik ve dedi koduda yapilmacak kardes bunlari unutmussun
ımkansız seyler ıstıyosunuz abı sız napdınız hasetlık yapmıcan dedıkodu yapmıcam ınsana en zor seydır bunlar zaten bızım koyun hmen hemene hepsı fesattır
Hasetlik cekememezlik ve dedi koduda yapilmacak kardes bunlari unutmussun
Arkadaşlar bu sıkıntı madde anlamında çözüme kavuşabilcek gibi görünmüyor. Küsler barışacak, yetim hakkı verilecek, emanet ehline verilecek, kul hakkından korunulacak. En önemlisi topraktan aldığımız ürünlerimizden dini vecibe olan "Oşür'ümüzü , verip-vermediğimize dikkat edersek Yüce Mevlam bize verecektir. Ülke genelinde yağmur duası için Diyanet işleri başkanlığına e-mail atalım derim. Rabbim imtihan dünyasında bütün kaygılarımızın akibetini hayırlara çıkarsın inşeallah!"
Valla dogruımkansız seyler ıstıyosunuz abı sız napdınız hasetlık yapmıcan dedıkodu yapmıcam ınsana en zor seydır bunlar zaten bızım koyun hmen hemene hepsı fesattır
ımkansız seyler ıstıyosunuz abı sız napdınız hasetlık yapmıcan dedıkodu yapmıcam ınsana en zor seydır bunlar zaten bızım koyun hmen hemene hepsı fesattır
Kul hakki, yetim hakki, ehline is vermek bunlar tamam da " osur " bildigim kadariyla % 10 oluyor ( kelime anlami bu ) bunu duymamistim, vergi verildigine gore bu da mi verilecek, kime verilecek acaba ?
Sn Ilerigiden, bu osur dagitimi konusu , acikladiginiz yirmide bir ve ondabir iranlari nerede yazili ve ya kim soyluyor ?
Ciftci vergisini verdigne gore, bu dagitimin yapilmasi icin gecerli bir kaynaktan nakledilmesi gerek degil mi ?
Hayırlısı Allah'tan ama daha ocak aydındayız , bence ilerliyen günlerde yurt geneli beklenen yağışlar gelecek.
Zaten yıl iyi gitse yine her türlü ürünü ithal ediyorlar o yüzden bekleyip görelim .
Arkadaşlar bu sıkıntı madde anlamında çözüme kavuşabilcek gibi görünmüyor. Küsler barışacak, yetim hakkı verilecek, emanet ehline verilecek, kul hakkından korunulacak. En önemlisi topraktan aldığımız ürünlerimizden dini vecibe olan "Oşür'ümüzü , verip-vermediğimize dikkat edersek Yüce Mevlam bize verecektir. Ülke genelinde yağmur duası için Diyanet işleri başkanlığına e-mail atalım derim. Rabbim imtihan dünyasında bütün kaygılarımızın akibetini hayırlara çıkarsın inşeallah!"
Babam hep söylüyor bana ve kendi uyguluyor.öşür dini bir konu...Sn Ilerigiden, bu osur dagitimi konusu , acikladiginiz yirmide bir ve ondabir iranlari nerede yazili ve ya kim soyluyor ?
Ciftci vergisini verdigne gore, bu dagitimin yapilmasi icin gecerli bir kaynaktan nakledilmesi gerek degil mi ?