Sokağa Çıkma Yasağı Şehirlerde yaşayan çiftçiler napacak...

Ankarada ikamet ediyorum yozgata seyahat izni alamadım nohutlar kaldı buğday ilaclanacak yazın icar ödeyeceğiz ne yapacaz bilmiyorum allah biran önce şu hastalıktan kurtarsın milletimizi

Ustam çiftçi için izin vermemezlik yok. Bende Ankara’da ikamet ediyom memlekete gitmek için izin aldım üstelik benim istediğim gün sayısından fazla verdiler yani

Ben e devlet üzerinden başvuru yaptım arazi ekimi yapacam diye izin cikmadi siz nereden başvuru yaptıniz ne şekilde yaptıniz yardimci olursaniz sevinirim

İlçe tarım müdürlüğüne gittim. Ankara da misafirim memlekete gidip arazilerimle ilgilenmem gerek dedim. Üzerinde bilgilerin yazılacağı dosya verdi 3 kişiden fazlası yasak araç plakası araç sahibi bilgileri felan. Sağlık ocağına gönderdi orası bakmadı ikametgah olmadığı için. Sadece yol izni alacaklar için doktor görevlendirmişler coronanın belirtilerini soruyo imzalı kağıt verip ilçe tarıma teslim edip saat 16 dan sonra gel evrakları al dediler 3 gün istemişken 13 gün verdiler

İlçe tarım müdürlüğüne gittim. Ankara da misafirim memlekete gidip arazilerimle ilgilenmem gerek dedim. Üzerinde bilgilerin yazılacağı dosya verdi 3 kişiden fazlası yasak araç plakası araç sahibi bilgileri felan. Sağlık ocağına gönderdi orası bakmadı ikametgah olmadığı için. Sadece yol izni alacaklar için doktor görevlendirmişler coronanın belirtilerini soruyo imzalı kağıt verip ilçe tarıma teslim edip saat 16 dan sonra gel evrakları al dediler 3 gün istemişken 13 gün verdiler
Pazartesi bende bakayım bi benim ikamet ankarada inşallah hallederler tsk bilgi verdiğin icin

.
FB_IMG_1586636450449.jpg

Şu soruyu cevaplayın lütfen çiftçilik yapan uğraşan şehirde mi yaşamalı yoksa çiftçilik yaptığı yerde mi yaşamalı

Yasağın uzama ihtimaline karşı cimere yazalım bence. Çiftçilere bir kolaylık tanınmalı

arkadaşlar hiç boşuna uğraşmayın maalesef yetkililer çiftçiyi vatandaştan saymıyorlar. bunlar için varsa yoksa memur. işçi ve çiftçi kusmını kimse umursamıyor. elimizden hiçbirşey gelemez. önümüze ne koyarlarsa onu yiyeceğiz . böyle bir zamanda çiftçiye sokağa çıkma yasağı geliyorsa bu tamamen çiftçiyi düşünmemektir. aman ha traktöre , tohum makinasına hastalık bulaştırırız önünü alamazlar.....

17_19 Nisan haftasonu sokağa çıkma yasağı getirildi. Çiftçiler ile ilgili açık bir ifade olmalı diye düşünüyorum.