http://intertarim.com/wp-content/uploads/2011/10/ks-nitrogen-sogan-sarimsak.pdf
http://www.tarimziraat.com/yetistiricilik/sebze_yetistiriciligi/kuru_sogan_yetistiriciligi/
http://www.tarimkutuphanesi.com/SOGAN_YETISTIRICILIGI_00039.html
SoÄan, toprakta organik maddenin yeterli miktarda bulunmasını isteyen bir sebze olmakla beraber organik gübrelemeye hassas bir sebzedir. Bu yüzden soÄanda ahır gübresinin yetiÅtirme sırasında verilmemesi gerekir. YetiÅtirme sırasında verilen çiftlik gübresi toprakta birçok zararlının üremesine ve soÄana zarar vermesine neden olmaktadır. Bu yüzden ahır gübresi, soÄandan önce yetiÅtirilen bitkiye bol miktarda verilmelidir. Ä°kinci bitki olarak yetiÅtirilen soÄan toprakta kalan bu çiftlik gübresinden faydalanır. Bir baÅka çiftlik gübresi uygulama Åekli ise; sonbaharda tarlaya 3â4 ton çiftlik gübresi verilip, kıÅı öylece geçirmesi saÄlanır. Daha sonra ilkbahar toprak iÅlemesi sırasında 2â4 ton çiftlik gübresi daha verilerek topraÄa karıÅtırılır ve sonra tohum ekimi yapılır.
SoÄan bitkisi ticari gübre ihtiyacı fazla olan bir sebzedir. Dönümden 3 ton ürün için saf olarak 5 kg/da azot, 12 kg/da potasyum, 4 kg/da fosfor ve 7,5 kg/da kalsiyum verilmesi gerekir. Verilecek gübrelerde, aÅırı azotlu gübre kullanmamak gerekir çünkü azotlu gübreler baÅın çabuk büyümesine neden olur. Ãabuk büyüyen baÅların içleri boÅ kalır ve kof baÅlar oluÅur. Bu yüzden azotlu gübrelerin parçalar halinde verilmesi gerekir.