Hangi markanin kac hp -tork'a sahip traktor uretmesinden ziyade kalitye arz etmesi gerek konfor kolaylik compactlik bunlarin dewaminda gelisen bir surec olmali ben hem ciftciligin icinde hemde traktor piyasasinin icinde olan birisiym traktor camurlugu ureten bir firmada calisiyorum bizdeki ayni urunu belki 5 belki 10 farkli marka traktorune montaj ediyo yurt ici yurt dışı farketmeksizin peki bu urunun bizlere donusu kac liraya mal oluyo fiyatlar ornektir : fendt te 1000 lira jonh deere 900 massey 1200 vesailee dewam ediyo gel gelelim yerli markalara onlarda ayni urunu yari fiyatina sunuyor peki asıl onemli olan şu aralarindaki kalite farki degisiyo mu yada extra bir işlem mi goruyor HAYIR. Kabul edelim ki bu pazarda kim ne tutturursa olayi gerceklesiyor x marka satislari dusmeye basladigi zamn harakete gecer yeni bir dalga yaratarak satislarda dengeyi kurmak adina asıl olan kaliteyi ciftciye sunmak ve ulasılabilirlik saglanirsa tumosan olur basak olur hars olur aslan olur hangi markaysa artik pazarda hem istedigi payi satisi saglar hemde ciftcinin gozunde degerlenir ve ilk hedef haline gelir tumosan bunu bir donem klasik serilerle basardi saglamligini o donem gosterdi ve piyasaya girdi smdi yok niye yok satiyo cunku urettigini ben marka kotulemiyorum lakin bu isler tamda dedigim gibi gerceklesiyo satis duser yeni veya kaliteli uretim baslar satislar dengelenir yeni uretim ve kalite azalir