Sizce kurak alanlarda ideal toprak işleme nasıl olmalıdır?

Ynt: Sizce kurak alanlarda ideal toprak işleme nasıl olmalıdır?

hüseyinaslan link=topic=75805.msg895261#msg895261 date=1401475759' Alıntı:
kardesim o zaman suna dikkat et kurak zamanda mutlak bi çizel çekmelisin ki derine su indirebilesin yagıslı dönemlerde. puluktan derin cekmelisin ilk zamanlarda çok zor olur ama ileriki senelerde faydsını göreceksinaynı traktör daha derine daha rahat çekecek
Eyvallah kardeşim sağolasın

İsmail Pelit link=topic=75805.msg895049#msg895049 date=1401399752' Alıntı:
Sulamasız alanda buğday tarımı yapmaktayız merak ettiğim konu pulluk ile değilde çizel veya disk tiller ile işleme yapsak verime nasıl bi etkisi olur? Daha önce deneyen varmı ? Avrupada pulluk kullanımı azalıyor bu konuda dikkatimi çekiyor
hemşerim sende kangallısın herhalde dediğin şekilde çizelle sürüm yapmak bizim buralar için iyi olmuyor biz denedik geçen sene yarısını çizelle yarısını pullukla sürdük pullukla sürülen yerler daha verimliydi bizim yörede çizeli hergten önce güzün çekeceksin mayıstada pullukla süreceksin

by-edo link=topic=75805.msg895273#msg895273 date=1401476984' Alıntı:
hemşerim sende kangallısın herhalde dediğin şekilde çizelle sürüm yapmak bizim buralar için iyi olmuyor biz denedik geçen sene yarısını çizelle yarısını pullukla sürdük pullukla sürülen yerler daha verimliydi bizim yörede çizeli hergten önce güzün çekeceksin mayıstada pullukla süreceksin
Evet abi kangal merkezde oturuyorum sendemi kangallısın ? Çizeli harmandan sonra çekip tarlayı bekletmeden aynı senemi ektiniz biraz daha anlatabilirmisin

by-edo link=topic=75805.msg895273#msg895273 date=1401476984' Alıntı:
+1

tavaslı_okan link=topic=75805.msg895255#msg895255 date=1401475367' Alıntı:
abi çizelin arkasına sürgü takıyoruz o toprağı bastırıp gidiyor sorun olmuyor....

bizim buralarda buğday hasat edildikten sonra dipkazan çekilir. kasımda da kışlık sürüm gerçekleştirilir. dip kazanın amacı tabanı patlatıp suyu yerin altına alıp ayçiçeğinin su ihtiyacını bir nispet azaltmaktır. özellikle kuruda çekeriz. dipkazanın arkasında da büyük bir topuz vardır. bayır aşağı değil bayıra paralel patlatma yaparız.

FEHİM link=topic=75805.msg895308#msg895308 date=1401479157' Alıntı:
bizim buralarda buğday hasat edildikten sonra dipkazan çekilir. kasımda da kışlık sürüm gerçekleştirilir. dip kazanın amacı tabanı patlatıp suyu yerin altına alıp ayçiçeğinin su ihtiyacını bir nispet azaltmaktır. özellikle kuruda çekeriz. dipkazanın arkasında da büyük bir topuz vardır. bayır aşağı değil bayıra paralel patlatma yaparız.
dip kazan yerine dozer ile sürdürüyoruz :) dip kazan bulabilsem bende çekip deniyeceğim ama bulamıyorum...

sabah allah nsp ederse ben kullandığım ayakların fotolarını cekip yüklerim.
ben yerel ustalara tır makasından yaptırıyorum çizel ayaklarını.