Sizce Hangisi ? Massey Ferguson 5445 mi Yoksa Case JX 95 mi tavsiye edersiniz ?

Ynt: Sizce Hangisi ? Massey Ferguson 5445 mi Yoksa Case JX 95 mi tavsiye edersiniz ?

İlginiz için teşekürler abiler arkadaşlar. Bazı arkadaşlar Case daha küçük demiş bizim için önemli değil küçüklük büyüklük 90-100 hp arası iyidir.

Ynt: Sizce Hangisi ? Massey Ferguson 5445 mi Yoksa Case JX 95 mi tavsiye edersiniz ?

Aceleniz yoksa 5450 ' yi bekleyin derim bayii olarak ama acele iseniz bence 5455 tercih edin 5400 serisi massey fergusonun son yıllarda ürettiği en kompakt traktörlerden biridir. Kabin genişliği, Manevra kabiliyeti, yakıt olarak kendi segmentindeki traktörlerde bir gömlek üstte bir traktör.

EZGOKARAMAN70 DEN ALINTIBunlar sınıfında 100+10 diye geçer. Dolayısı ile 110 bg olağan maksimum tork gücüdür. Ek ağırlıklarla birlikte makina koparıcı oluyor zaten.

Fakat motor gövdesinde bulunan etikete bakarsanız maksimum tork kw olarak ilk seferinde 76.4 Kw devamında ise 78 kw yazar. Turbo interkol gibi donanımı bulunmayan traktör ve iş makinalarında Kw'yi 1.3 ile çarptığımız zaman beygir gücünü gösterir. Turbolu motorlarda ise 1.4990 ile çarpacaksınız çünkü turbo ek güç seçeneğidir. 110 90 ve 110 bg lik diğer ithal Nh'lerden daha çekişli bizimki çiftte de emsallerinden hızlı.

Bu dediğim rakamı 1.499 rakamını geçen yıl bayide Mf kataloğunda okumuştum. Normal olanını ben 1.348 biliyordum.

Motoru aldıktan sonra tarlada denerken bayilikten geldiler ve bayiliğin yanında Merkez distribitörlüğün müdürlüğünden görevli kontrol elemanları müşteri memnuniyeti görmek için geldiler ordaki adamın dedikleride gayet hatırlıyorum aynı şeyleri söyledi
^^
Traktör ve iş makinalarında Turbo interkol ek güç seçeneği içerisinde motor gücüne katkı sağladığı için yine keza traktörün gücünü etkileyen motor dışında ki ek ağırlıklarla birlikte hesaplamak en doğrusu olur. Turbo+interkol+ek ağırlıklar= maksimum güç. O da diğer markaların 110'luklarından daha çekişli görürsünüz dedi.

Hakikatende çekişi diğer markaların 110 luklarından üstün ama. Bunu da ben ek ağırlıklara bağlıyorum 220 kg sonradan taktırdık önlere.
Şimdiki ağırlığı 5250 mazot deposunda da sadece 30 litre mazot vardı deponun tamamı dolu olsa 120 litre aşağı yukarı çekiştirecek olan babayiğit olursa 5340 kg ve 75 80 kiloluk birde şoförle 5400 kg olan bi makinaya kafa tutan çıkmaz diğer 110 lukların içinden. =))

SEVGİLİ EZGOKARAMAN70 5445 SERİSİ MASSEY NOMİNAL GÜCÜ 95 MAX. GÜCÜ 100 BEYGİR. SEN BANA İSTEDİĞİNİ ANLAT. AYRICA KW NIN ÇARPILACAĞI RAKAM 1,36 DIR TURBO OLSUN İNTERCOOLER OLSUN HİÇ BİŞEY OLMASIN BU FARKETMEZ. AŞAĞIYA LİNKİNİ KOYUYORUM İSTEYEN ARKADAŞLAR MASSEYİN KENDİ SAYFASINDAN BAKABİLİRLER. SAYGILAR
http://www.masseyferguson.com/EMEA/TR/products/tractors/mediumhp/294.aspx

Arkadaşım bu makinaların sitede yazan ile katologda yazanlar onun dışında fransız menşeili tutanakta yazanlar birbirini tutmuyor ne yapalım. Ben sana 5445 göstereyim 85 bg 6460 göstereyim 110 bg.

Kümük burunlu 5445ler var 90 bg.

Class 456 celtis ' ten pullukta daha seri ve Class ' ın çekemediği 5 li 16 numara pulluk bizimkine ufak geliyor tarlada uçuyor makina. Makinayı kullanan benim üstünden inmeyen benim. NH TL100A ' ya da bindim kullandım 5445 ' in tozuna yetişemez onlar falan. Class 456 celtis ' te buna dahil Class ' ta bizim 5445 ' te ama TLA100 komşunundu. 110 90 hem 6 silindirli hem 110 bg olmasına rağmen mf toz yutturuyordu bunuda yaşadım ikisinde de 5 li 16 numara pulluk vardı.

Ben kw beygir oranını bayide ki bir katologdan okudum ve kontrol ekibininde bunu doğruladığını işittim. Hadi hepsi yalan söylüyor esnaf ağzıyla konuşuyor diyelim. Biz makinayı kullanan insanız değilmi 110 90 ' ın gidişinide TL100A ' nın gidişinide 456 celtis ' in gidişinide biliyorum 5445 hepsinden de üstün.

güçte 456 celtis 102 bg ve ağırlığı 4970 kg ve 5445 ' e ek ağırlık atılmadan önce tam tamına 4990 kg geliyordu. Köpek sürür gibi sürüdü class ' ı bağladıkta. frenleri asıldığında class 5445 i az az asılıyordu. Ama class frenleri asılınca 5445 class ' tan daha seri asıldı. Dahası nasip olmadı ama ben bilirim makinamı sen dert etme. Senin bildiğin oranları aynen bende biliyorum ama onun öyle olmadığını traktör ve iş makinalarında turbo ' nun motor gücü dışında ki motora katkı sağladığı güç oranı motor gücünün %10 ' udur üzerinde ki motor 100 bg lik ama buna ilave olarak turboyla +10 =110. Bunlar zaten 100+10 diye söylenir motor gücü hiç gitmedinmi bi Mf bayiisinde. Ek ağırlıklarla cabasını ve makinanın sağladığı tam torku hesap et. Aynı güçteki diğer markaların tork oranlarını üstte bir arkadaşım yazmış.

Motor gücü ve şanzuman+turbo+interkol+ek ağırlıklar = al sana ürettiği tam tork gücü.

Siz bazı şeyleri hesaplarken motor gücüyle hesaplayın.

398 ' le 5000 ' liğin kapışmasına ve 398 ' in hezimetine döner yaptığınız işler.