Ynt: Sizce Hangisi ? Massey Ferguson 5445 mi Yoksa Case JX 95 mi tavsiye edersiniz ?
EZGOKARAMAN70 DEN ALINTIBunlar sınıfında 100+10 diye geçer. Dolayısı ile 110 bg olağan maksimum tork gücüdür. Ek ağırlıklarla birlikte makina koparıcı oluyor zaten.
Fakat motor gövdesinde bulunan etikete bakarsanız maksimum tork kw olarak ilk seferinde 76.4 Kw devamında ise 78 kw yazar. Turbo interkol gibi donanımı bulunmayan traktör ve iş makinalarında Kw'yi 1.3 ile çarptığımız zaman beygir gücünü gösterir. Turbolu motorlarda ise 1.4990 ile çarpacaksınız çünkü turbo ek güç seçeneğidir. 110 90 ve 110 bg lik diğer ithal Nh'lerden daha çekişli bizimki çiftte de emsallerinden hızlı.
Bu dediğim rakamı 1.499 rakamını geçen yıl bayide Mf kataloğunda okumuştum. Normal olanını ben 1.348 biliyordum.
Motoru aldıktan sonra tarlada denerken bayilikten geldiler ve bayiliğin yanında Merkez distribitörlüğün müdürlüğünden görevli kontrol elemanları müşteri memnuniyeti görmek için geldiler ordaki adamın dedikleride gayet hatırlıyorum aynı şeyleri söyledi
^^
Traktör ve iş makinalarında Turbo interkol ek güç seçeneği içerisinde motor gücüne katkı sağladığı için yine keza traktörün gücünü etkileyen motor dışında ki ek ağırlıklarla birlikte hesaplamak en doğrusu olur. Turbo+interkol+ek ağırlıklar= maksimum güç. O da diğer markaların 110'luklarından daha çekişli görürsünüz dedi.
Hakikatende çekişi diğer markaların 110 luklarından üstün ama. Bunu da ben ek ağırlıklara bağlıyorum 220 kg sonradan taktırdık önlere.
Şimdiki ağırlığı 5250 mazot deposunda da sadece 30 litre mazot vardı deponun tamamı dolu olsa 120 litre aşağı yukarı çekiştirecek olan babayiğit olursa 5340 kg ve 75 80 kiloluk birde şoförle 5400 kg olan bi makinaya kafa tutan çıkmaz diğer 110 lukların içinden. =))
SEVGİLİ EZGOKARAMAN70 5445 SERİSİ MASSEY NOMİNAL GÜCÜ 95 MAX. GÜCÜ 100 BEYGİR. SEN BANA İSTEDİĞİNİ ANLAT. AYRICA KW NIN ÇARPILACAĞI RAKAM 1,36 DIR TURBO OLSUN İNTERCOOLER OLSUN HİÇ BİŞEY OLMASIN BU FARKETMEZ. AŞAĞIYA LİNKİNİ KOYUYORUM İSTEYEN ARKADAŞLAR MASSEYİN KENDİ SAYFASINDAN BAKABİLİRLER. SAYGILAR
http://www.masseyferguson.com/EMEA/TR/products/tractors/mediumhp/294.aspx