sizce emsalıne gore hangı traktör çiftte daha seridir

Ynt: sizce emsalıne gore hangı traktör çiftte daha seridir

tavlı tarlada seri gider mf derler ama tarladan tarlaya kullanandan kullanana değişir kurak tezekli tarlada mf önündeki topaçlardan gidemiyo :D :D :D.. erkuntun neresi hızlı devir son vites le 40 km yapıyo diye hızlı devir oluyosa ben yokum :D

Nuri Kurt link=topic=55765.msg618092#msg618092 date=1343822424' Alıntı:
Bence bu hız olayı her traktörde toprağın durumuna göre değişiyo. Nasıl derseniz tümosan ve new holland ağır devirli sert topraktada aynı gider çeker köpek gibi ama erkunt hızlı devirli bi traktör sert topraklarda çekmiyor mf de aynı ama sırasıyla tümosan ile new holland her tür toprakta gidiyor mf de bunlar kadar olmasada oda gidiyor erkunt gitmiyor aynı seviyede aynı toprakta aynı ayarda pullukla. Erkunt 40 km hızlı devir tabiki güzel ama bizim işlerimizin çoğunda hızlı devir gerekmiyor.

Erkuntun 4. vitesi seri devirlidir sadece.1. vitesi baya agır devirli bir vites.en kuru yerlerde 1. vitesle rahat gidiyor.

Tümosanın önünde kaçamıyordu dağ tarlasında baş yukarı. Bizim buraya yeni üç tane 70 lik çift çeker erkunt geldi. Birisi 7 li çizeller varya dip kazan diye biliriz onu çekerken tarlada şanzımanda dişli dağıtmış birisi nasıl oldu bilmiyorum şimdi üç erkunttan bi tane sağlam kaldı köyde. Sanayide servisin önü erkunt kakılı. Amcanın ağzından duydum benim s8 480 nim vardı ömrümün çoğunu aldı dişli dağıtmadı daha alalı bir seneyi yeni geçti ne var ne yok patlattı diyo sap patoz ederken.

Kardeşim Saglamlıkta şüpen olmasın.bizim burda 1300 dönüme yaklaşık tarlası olan bi abimiz var 110-90 fiatın yanına 80.3 lüks aldı 110-90 garajdan çıkarmaya gerek kalmadı her işimizi görüyor kerata diyor adam.Aynı şekilde ben her sene 300 dönüm bugday 300 dönüm ayçiçegi ekiyorum benim elimde 1. senesini doldurdu şeytan kulagına kurşun hiçbir sıkıntısı olmadı.traktör şu an 780 saatte.

Sonra zf kolay kolay dişli dagıtmaz kamyoncu abilerimizdende bu lafı sık sık duymuşumdur..

Wood kardeş sizde kaç dekara bi dönüm diyolar sen dediğine göre 600 dönüm arazi ekiyorsun ve motor hala 700 lerde öylemi. Ve o tanıdığın kişi 1300 dönüm arazi ekiyo ve bi erkunt yetiyo öylemi araziyi süresiye mevsim geçer be kardeşim. Doğru değilmi arkadaşlar. 2005 sonunda td 65 d aldık 2006 model yani ağustosun 17sinde 7 senelik oluyo senelik çalıştığımız arazi 50 dönüm motor 10bin saati doldurdu motor hala rektefe istemiyor.

konu nerden nerelere geldii :D 7 senelik motor 10 bin saat he :D 500 dönümmü işliyonuz :D 50 dönüm tarlayla 15 senede dolduramazsın o saati bozuktur o saat bozuk :D hayvancılık yada kuyruk milinde cok kullandın ozaman sadece 50 dönüm tarla icin cok senede 300 yapsa 10 senede 3000 doldurmaz..50 dönüm yer icin 300 saat yaparmı bilmem..

Nuri Kurt link=topic=55765.msg618124#msg618124 date=1343832748' Alıntı:
Wood kardeş sizde kaç dekara bi dönüm diyolar sen dediğine göre 600 dönüm arazi ekiyorsun ve motor hala 700 lerde öylemi. Ve o tanıdığın kişi 1300 dönüm arazi ekiyo ve bi erkunt yetiyo öylemi araziyi süresiye mevsim geçer be kardeşim. Doğru değilmi arkadaşlar. 2005 sonunda td 65 d aldık 2006 model yani ağustosun 17sinde 7 senelik oluyo senelik çalıştığımız arazi 50 dönüm motor 10bin saati doldurdu motor hala rektefe istemiyor.

50 dönüm araziye td65d aldın 7 senelik motor 10.000 saati doldurdu öylemi?
sorması ayıptırda siz tarlaları senede kaç defa sürüyosunuz? :D
o traktör 50 dönüm araziyle 7 senede 2.000 saat yapsın ben adımı degiştirim.

Valla bizim burda adet böyle herkezde en fazla 2 traktör vardır.Haata o 110-90 olan abimizin işini tk 110-90 bile görüyodu (ufak işler hariç) ama balya yapmay başlayınca mecburen 2. traktör almak zorunda kaldı.

Gelde saati gör kardeş. Sana bi senede ne yaptığımı soyliyeyim. Senelik 15 dönüm patates ekiyoruz 30 dönüm mahsul oluyo. Patatesleri derin kuyudan traktörle suluyoruz kendimiz kütahyaya satmaya gidiyoruz traktörle inanmazsan eylülün beşinde yine başlıcaz kütahyanın vazonun yanında traktörün resmini çekeyim göstereyim. Ikincisi mahsulü kendimiz bicip kendimiz patoz ediyorum harman zamanı geldiği zaman motor sabahdan akşama kadar patoz ediyor akşamdan sabaha kadarda patates suluyor. Kontak neredeyse hiç kapanmıyor. Biz senelik 4 tonu gecik mazot kullanıyoruz. Wood arkadaş gibi sallamiyoruz 600 dönümü süresiye zaten motor 600 saat eder e bunun ekimi hasatı. Bizde 3 dekara bi dönüm derler bu arada.

Nuri Kurt link=topic=55765.msg618139#msg618139 date=1343834369' Alıntı:
Gelde saati gör kardeş. Sana bi senede ne yaptığımı soyliyeyim. Senelik 15 dönüm patates ekiyoruz 30 dönüm mahsul oluyo. Patatesleri derin kuyudan traktörle suluyoruz kendimiz kütahyaya satmaya gidiyoruz traktörle inanmazsan eylülün beşinde yine başlıcaz kütahyanın vazonun yanında traktörün resmini çekeyim göstereyim. Ikincisi mahsulü kendimiz bicip kendimiz patoz ediyorum harman zamanı geldiği zaman motor sabahdan akşama kadar patoz ediyor akşamdan sabaha kadarda patates suluyor. Kontak neredeyse hiç kapanmıyor. Biz senelik 4 tonu gecik mazot kullanıyoruz. Wood arkadaş gibi sallamiyoruz 600 dönümü süresiye zaten motor 600 saat eder e bunun ekimi hasatı. Bizde 3 dekara bi dönüm derler bu arada.

Bak üslubunla konuşmanı öneririm.Senelik ben bundan önceki traktörüm MF 285 le 1100 saati deviriyodum fakat şimdiki traktörümle eski traktörümün 2 günde yaptıgı işi 1 günde yapıyorum.dolayısıylada bu iş saate yansıyor.1300 dönüm arazisi olan abimizin 110-80 18 senedir tek traktör çalışıyor o bile 1 kere sıfırladı şu an 4 bin küsür saatte. yani 14.000 küsür yapar.

wood kardeş 1300 dönüm tarlaya 1 traktör yetiyo ha. benim eniştemin 3000 dönüm tarlası var 4 traktör harıl harıl çalışıyo bi tanesi kepçe tek çeker diğerleri hepsi çiftçeker hatta söyliyim modelini birisi new holland l95 biri claas arion 410 biride çift çeker new holland. traktörlerin hepsi hergün tarlada harıl harıl çalışıyo bide bütün traktörler en az 100hp kepçe hariç :D düşün yani

kısmen34 link=topic=55765.msg618146#msg618146 date=1343835878' Alıntı:
wood kardeş 1300 dönüm tarlaya 1 traktör yetiyo ha. benim eniştemin 3000 dönüm tarlası var 4 traktör harıl harıl çalışıyo bi tanesi kepçe tek çeker diğerleri hepsi çiftçeker hatta söyliyim modelini birisi new holland l95 biri claas arion 410 biride çift çeker new holland. traktörlerin hepsi hergün tarlada harıl harıl çalışıyo bide bütün traktörler en az 100hp kepçe hariç :D düşün yani

Kuru tarımda yetiyor yalnım yok.

1300 dönüm arazisi olan bi adamın senelik 300 dönüm hergi olur.110-90 peşine taktıgı 6 lı 14 inç alplerle günde 100 dönüm yer sürüyor.hata toprak iyi tavlı olursa 1 günde 110 dönüm sürdügü olmuştur.300 dönüm herg bu adamın 3 gününü alır.bu adam 700dönüm bugday ekse 13lü kazayagıyla günde 150 dönüm yer sürüyor 110-90 taş çatlasa bugdayın yerini sürüp hazırlaması 2haftasını alır.ilaçlamada zaten eniştesinnin 240s yi kiralıyor.ayçiçegi ekimini zaten kiralık yapıyorlar.Yani çok rahat yetişiyor siz kafanıza takmayın.zaten senede 600 saat yapmayan traktör sahibine bişey kazandırmaz.

Nuri Kurt link=topic=55765.msg618124#msg618124 date=1343832748' Alıntı:
50 dönüm arazi ile nasıl 10bin dönümü dolduruyorsun hayret traktörü arada çok sürüyorsun o zaman yoksa 2006 model motor 50 dönüm arazi ile 10,000 saat zor yapar gece gündüz hiçmi kontak kapatmadın ??

Nuri Kurt link=topic=55765.msg618139#msg618139 date=1343834369' Alıntı:
dediğin patatesi bizde ekiyoruz bizde arkasına santrafiş bağlıyoruz bende kendim biçip kendim patoz yapıyorum senin gibi 50 dönüm 150 dakar da ekmiyorum en aşağı 400 dakar 2 evin işini görüyorum dayımlarla birlikte ama gel görki traktör senede 250 saati geçmiyor ??? bu erkunt traktörlere milletin ne kadar garezi var halen daha anlamış değilim biz hep öyleyiz birileri biraz ilerledimi onu gözle dille yeriz bitiririz aman benim makinamdan iyi olmasın diye buda aynı durum benim erkuntum yok steyrim var ama bunu her yerdede söylüyorum erkunt traktör gibi traktör ha senin td 65 ine kötü traktör demiyorum diyebilirim ki td serisinin en iyisi 65 serisi yapacağı işe göre tabi bu değişir ama en ideali 65 olanı ama bazen forumda rastlıyorum td 65 le nimet 70 i kıyaslıyorlar allah aşkına bu iki traktör kıyaslanırmı fanatiklik yapmıyorum ama nimet 65 e her alanda kafa atar aksini iddia eden arkadaş kırıcı olmadan yorum yapsın amaç burda fikir beyan etmek görüş bildirmek ben ne karalama yapıyorum nede erkuntu övüyorum köyümüzde td 65 de var nimet 70 de var ben her ikisinin de performansına göre fikir sundum sizlerin düşünceleri nelerdir ??

konuda ilk msja göre cevap vermek gerekirse
çiftte enhızlı traktör
şartlar zorsa tümosandır
şartlar kolaysa mf dir
ayrıca deutzuda çiftte yabana atmalıyım oda hız konusunda iyi

buarada 1300 dönümü tek traktörle işlemek imkansız
traktör küçük olsa okadar işe gücü ve ömrü yetmez vede yetiiştiremez
traktör büyük olsa herişi(hafif işleri) yapamaz sagdan soldan traktör arar hafif işlere oarazinin sahibi
ve yine tek traktörle yapmamış olur adamın 1300 dönüm arazisi varsa neden tek traktörle hem kendi ömrünü hemde traktörün ömrünü yesinki
yeri geliyor alet takıp alet çıkarmak bile işgence haline geliyor
birde 10000 saat harbi biraz fazla bir rakam senede 500saat yapsa 3500 olur 7 senede
1000saat yapsa 7000 saat olur
ama o arazimiktarına yinede 10000 herhalukarda biraz fazla

kısaca bu işler tek olmaz yeri geliyor 3 traktör yetmiyor bana 600 dönüm tarla 150 dönüm civarı (zeytin-nar-kayısı) bahçe oldugu halde
biizm buralarda 80-100 dönüme kadar arazisi olanlarda tek traktör var genelde
arazisi daha fazla olanların ya 2-3 tane traktörü var yada arazisi çok olup traktörü tek olan birkaç kişi biliyorum onlarda işzamanları az arazisi olan kişilerin traktörlerini kiralıyorlar
yani işi yine tak traktör yapmıyor

Kardeş allah aşkına 400 dekar arazi işleyecek bi traktör ve 250 saati geçmicek öylemi. Şu işin sırrını birde bana söyleyin traktörü tarladan evemi getirmiyorsunuz anlayamadım. Wood arkadaş 13 sıralı ekim makinası ile 1 günde 150 dönüm ekiyomuş 100 dönüm araziyi 4 soklu pullukla 1 günde sürüyomuş nasıl oluyo anlayamadım. Herkes kendi malını över arkadaş amcanın biri bi laf dedi. Kendisinin 81model 135lik motoru var. Bu motor dünyanın en iyi motoru dedi en güçlü motoru dedi. Nası dayı dedik nası olsun benim bu benim malım dedi ele para veripte sürüm yaptırmıyorum dedi. Yani elindeki en iyisidir allah ' ım hiç birşeyin yokluğunu göstermesin hiç olmasa o daha kötü. Herkese bol bol bereketler herkesin bi çalışma sitili vardır sen senede 250 saat yaparsın ben 1500 saat yaparım ne desek boş bu alet benim işimde benim elimde eskidi benden baskasida bilmez nasıl çalıştığını. Bizim buradan kütahya gidiş geliş 300 km hiç mola vermeden 100 çuval patates atıyoruz römorka 5 ton patates 1300de römork eder 6300 kg bu tonajla tam 150 km yolu 5 saatte alıyo gelirken boş geliyo biz motoru hem ulaşım hem arazi için hemde mahsulümuzu satmak için fuso niyetine kırkayak niyetine kullanıyoruz sezon boyunca geçen sene 15 seferi var.