Sıvı inek gübresi nasıl olur?

04.01.2015
908
159
izmir

Ceviz bahçesine büyük baş gübresi atmak istiyorum fakat yaş oldugu için kurt yapar vs vs diye yaş gübreyi atmayı istemiyorlar,

Bende yaş gübreyi remork in içinde belirli miktar su ekleyip (büyük tip) santrifüj pompa ile karıştırıp iyice sıvı hale getirdikten sonra tankere doldurup bahcelere atmayı düşündüm.
Mantıklı bir uygulama olur mu?
Bahsedilen "yaş gübre kurt yapar" olayı bu şekilde de gerçekleşir mi?

Kurt olayı gübre yığınına Haziran böceği nin yumurtalarını bırakması ile olur senin bunu sulandırman sonucu değiştirmez ayrıca yanmamış gübre meyve bahçelerinde fayda yerine zarar verir. Gübreyi bir yerde istifleyip yanmasını sağladıktan sonra kullanmak gerek

• Beğen
Tepkiler: ekiz
Kurt olayı gübre yığınına Haziran böceği nin yumurtalarını bırakması ile olur senin bunu sulandırman sonucu değiştirmez ayrıca yanmamış gübre meyve bahçelerinde fayda yerine zarar verir. Gübreyi bir yerde istifleyip yanmasını sağladıktan sonra kullanmak gerek
Sıvı şekilde toprağa uygulandığı taktirde nasıl kurt oluşumu olacak, bunu anlamadım

Kurttan ziyade sıvı yanmamış gübrede selülozu sindiren bakteri mantar ve enzimler bulunuyor bunlar bitkiler için zararlı ayrıca çok miktarda ot tohumu var yandıktan sonra atmak en iyisi olacaktır
Biz yaş attık yoncayı kuruttuk
Sıvı da olsa o zamn yanması gerekiyor, büyük çiftliklerde gübre çukurunda bekleyen gübreyi tarlaya attıklarında verimli oluyor mu acaba 🤔

Bizde bu yil İlk defa bio gaz tesisinden sıvı gübre getirdiler Tabi bu tesiste beklemiş gazi alınmış fermante olmuştur herhalde
Ama tarlada düzgün yaymak mesele uğraşmıyor adamlar acip vana yi bosaltip kamyonu kacmak istiyor kendi ekipmanin olcak her yere duzgun yayacaksin
Gübre değerli günümüzde fabrika gübreleri pahalı
Hayvan gubresi ni iyi degerlendirmek gerek