Ynt: Sivas Td65d 4lü 12 sürümde
kolay gelsin biraz çamur gibi tarlanız 2-3 gün bekleseniz daha güzel olabirmiş
ahmetdursun link=topic=66102.msg750381#msg750381 date=1370380728' Alıntı:
tekeri bira daha indirse güzel işleyecek arka bıçaklar ama kanaatimce sivas için yeterli. zaten çok yağış alan bir bölge değil. burada toprağın en verimli kısmı ilk 20 cm. onun aşağısına inersen çoğu yerde kireç cıkar. zamanında çok derin sürümlerde yaptık ama gördükkü olan traktöre ve yakıta oluyor herşeyin normali güzel... kolay gelsin.
kardeş bence yinede 3-4 yılda bir o kireçli beyaz topragı çıkarmak lazım
neden dersen ben bunu denedim
hep kazayagıyla yüzeysel 10-15cm derinlikte sürüm yapılan 8-9 dekarlık bir tarlada hersene bugday ekiliyordu ve dekara 400 kilogramı geçmiyordu verim
ben de dedim şunu birde pullukla süreyim ve o beyaz kireçleşmiş toprag bile çıakrtacak seviyede derin bir sürüm yaptım 3/12 pullukla şahseye kadar pullugu topraga gömdüm desem yeridir 2nin 2si ile sürdüm td 65 dt ile tabi mazotu dekara 2litreden fazla yaktı haliyle hatta ikibuçuk litre civarıydı
neyse tarlayı bugday hasadından bir ay sonra falan yani haziran sonu gibi sürmüştüm ve tarla kireçli topraktan dolayı bembeyaz olmuştu sürümden 1 hafta sonra falan yani temmuz sıcagında topragı 1 hafta falan yaktıktan sonra tarla yüzeyindeki beyaz kireç gibi olan toprak görünmeyecek şekilde hayvan gübresi uyguladım öylece bıraktım
eylülde kazayagıyla karıştırdım kasımayı başında bugday ekmeden bir kazayagı uygulaması daha yaptım ve birkaç gün sonrada mibzerle bugdayı ekip tapan çektim ve daha sonraki aylarda bugdayın periyodik gübre ve ilaç atımlarını yaptım
o sene o tarladan 520kg civarı bugday aldım ve ondan sonraki sene ayçiöegii ektim 300kg aldım busenede bugday ektim yine adan 99 cinsi ve oda 500kgden fazla verim verdi
belki hayvan gübresinin etkisi belki derin sürümün etkisi belkide ikisini beraber yapmamın etkisi ama sonuç bu oldu