Bakın size ben yukarıda 3 adet para biriminin grafiği ve Türk Lirası karşısında değerini gösteren, internettede bikaç tuşa basarak arama yaptığınızda ulaşabileceğiniz grafikler üzerinde anlatmay çalışayım olayı.
EN yukarıdaki para birimi dolar, meşhur dolar karşısında bizim Türk lirası değer kaybetmiş değilmi, grafikte bunu okla gösterdim, 5 yıllık grafiktir bu, gördüğünüz gibi son bir yılda yukarı gidiş dalgalanmanın daha çok hızlandığ net belirgin.
Peki ya Afrika ülkesi kongo parası, bir aşağıdaki yukarıda ortada olan, aynı 5 yıllık garfikte Türk lirasının son bir yılda tıpkı dolardaki gibi hareketi net görünüyor, yani Türk lirası afrika ülkesi kongo parası karşıında dolardaki gibi değer kaybetmişmi? çok net değilmi?neredeyse doların kopyası.
Ya komşu Bulgaristan levası, en aşağıda yukarıda, yine 5 yıllık Türk lirası karşısında değeri tıpkı meşhur dolar değeri gibi hareket etmiş, çok netki Türk lirası hep değersizleştirilmiş, yani dolar üstün falan değil, kongo parasıda üstün değil, bulgar parasıda üstün değil değerlenmemiş, dünyada değersizleşen bir para birimi var,
Bakın tüm dünya devletlerinin parasına karşı Türk lirasının sürekli böyle değersizleştiğini görürsünüz.
Peki bu nasıl oluyor, gonko dan ekonomi olarak ülke büyüklük her şey bakımından ileride değilmiyiz, hadi dolar karşısında değersizleşti Türk lirası diyelim, kongo ne yahu?
Demek istediğim, bizim paramızı alaşağı eden bir sistem bar, bir olay var, işte bunu engellemedikten sonra, milli iradenin, yani halkımızın, paramızın değerini idare edeceklerin sürekli devalüasyona başvurmasını engellemedikten sonra daha çok çekeceği var.
Çünkü Halkın kazancı Türk lirasıdır, kazandığınız değersizleşirse bu ne demektir, enflasyon var demekle olmuyor, benim kazandığım para neden kongo parası neden bulgar levası karşısında değer kaybediyor bunun hesabını vermeli birileri, vermezse bu olayı sürekli arada yapar, yani devalüasyonu yapar sende böyle enflasyon yüksek yalanıyla elinde üç kuruş satınalma değerine düşen kazancınla ortada kalırsın.
Seni bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok, bunun mutlaka kanun karşısında cezası olmalı, çünkü milyonlarca insan vatandaş senin durumuna düşüyor.Milyonlarca insanla dalga geçmek bu kadar bedava olmamalı, cezası mutlak olmalı diyorum.