Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
silajlık ve tane mısırın sulama farklıgı tavsiyesi verebilirmisiniz silajda en yüksek kilo danede en yüksek verim hedef özellikle silajlık mısısırn ilk sulaması ne zaman olmalı tavlı toprağa ekim yapıldı
damlama da homojen sulanıyor ve üreyi kademeli olarak verebiliyorsunuz. ben damlamayı tercih ediyorum. dez avantajı her sulamada bir miktar bağırsak boruya ek yapıyorsunuz. kuşlar vs deliyor.
Homojen çıkış sağliyacak kadar sulanmalı erken çıkanlar geç çıkanları bastiriyo verim kaybı oluşuyor 9 saat içinde mısır nem bulmalıymış toprakta biz kuruya ekip arkasına 2 -3 kez ıslattık homojen çıkış sağladik
Tava ekim yapiyorum.yarisi damla.yarisi karik ilk.cikis sorunu yasamadim simdilik yeni ektiklerimide atarim cikinca ama.dane misirda ilk suyu gec veriyorum silajda ilk suyu kac cm boyda vermeliyim
İlk suyu neden geç veriyorsunuz ? mısırda sulama miktari belirleme yöntemleri sabah saatlarinde yapraklar kıvrılmış ise sulamak gerekir bitki kök derinliğinden elle alinan toprak sıkıldığından dağiliyorsa sulanmalı dağilmiyor ve elde iz birakiyorsa su ihtiyacı yoktur tansiyometre yada elektronik nem ölçer cihazlar kullanilarakta belirlenebilir